Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Posted Image

Posted Image

intrebare: ce circuit e recomandat sa folosesc? TA7317 sau upc1237.

Ma refer la: care e cel mai bun,piratat, personal inclin catre upc pt nr de componente mai mic

Inca o intrebare de ce pragul acela de 1,4A pt protectie? Mie personal mi se pare mic : la 1,4A si o impedanta de 4 ohm avem asa tensiune 11,2V daca luam si cealalta ramura in calcul si astfel rezulta o putere de 31w.

Banuiesc ca gresesc undeva unde?

Link spre comentariu

Foloseşti ce găseşti, uPC e destul de piratat.Pragul acela l-am ales ptr configuraţia mea de etaj final, se poate modifica din rez de emitor (se înmulţeşte cu nr de trz finali). Totuşi nu trebuie puse rez exagerat de mici (0,1...0,22 Ohmi), un curent prea mare poate distruge trz finali cînd sînt doar cîte o pereche. Un nr mai mare de trz finali e recomandat la orice amplif.

Link spre comentariu

se pare ca sunt mai greu de cap, sa o luam altfel : calculam care ar fi curentul printr-un tranzistor(amplificatorul are o singura pereche de tranzistoare)Presupunem ca puterea dorita e de 40w/4ohm atunci curentul prin sarcina este appx 3,3A(12v pe sarcina)E corect?

Link spre comentariu

Peste 3A e cam mult ptr o pereche de trz, dar nu imposibil, dacă sînt unii cu steroizi. Mai e şi faptul că nu stă nimeni cu volumul la maxim permanent.În cazul ăsta, se modifică rez de emitor prin U/I (U circa 0,65V), rezultă 0,18...0,2 Ohmi. Ca să nu-ţi acţioneze la vîrfuri, pune de 0,15...0,16 Ohmi.Siguranţele de pe ramuri pune-le de minim 4A temporizate.

Link spre comentariu

Păi depinde şi aia de rez de emitor folosite, cu 0,47 Ohmi acţionează cam la 2A, ptr vreo 4A trebuie rez de 0,22 Ohmi.Aşa cum am gîndit protecţiile, ele acţionează în 3 trepte, pe rînd, în funcţie de curentul prin trz finali, întîi protecţia cu releu, apoi limitatoarele din bazele trz prefinali şi la sfîrşit siguranţele, doar dacă trz finali se ard.Ar mai trebui combinate cu protecţia termică, mai ales vara, dar n-am mai terminat-o, din lipsa termocontactelor la 85*C. Oricum, limitatoarele şi siguranţele sînt baza.Nişte boxe de 8 Ohmi sînt mai bune.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Felicitari, mai ales pt ca aratati cum, cu mijloace modeste (de ex. cablajul desenat cu smoala (rezista si la acid azotic) de la incepotul subiectului) se pot obtine rezultate bune. E bine sa nu uitam de unde am plecat.

Mulţumesc, dar nu e smoală, e cariocă/marker rezistente la apă. :da
Link spre comentariu

Am facut comanda la piese (rezistente cu pelicula metalica si tranzistorii , fara tranzistorii finali).

Am iesit destul de scump , dar cel putin nu detin chinezarii( cel putin asta cred).

Am uitat de condesatorii bipolari.

Detin ceva condesatori , dar cred ca saracii si-au facut treaba .

Interesant cum mi-au venit piesele , pe fiecare plic scrie unde au fost fabricate( sper sa fie adevarat).

http://oi52.tinypic.com/34obh8p.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări