Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

Gata am făcut modificările.Am pus în paralel pe bobina releului o diodă 1N4148,în loc de dioda zener de 13V am pus un rezistor de 560R/3W asta însemnînd că am 20.5V pe releu.Atenţie valoare rezistorului de 560R/3W se pune doar la tensiunea de 26V~,la alte tensiuni mai mici sau mai mari trebuie calculată.

Posted Image

Link spre comentariu

Rez de 75 Ohmi/16W e cam mare la valoare şi mică ca putere, nu ai două să le pui în paralel? Sau alta apropiată, 68-82 Ohmi. Atenţie la izolarea montajului de carcasă şi alte componente învecinate, să ai măcar 1cm distanţă. Poţi să faci şi redresare cu punte acolo, dacă secundarul din care alimentezi nu trebuie legat cu un capăt la masă, ca în cazul secundarului de putere dublu.

Link spre comentariu

Cu greu l-am găsit si pe acesta de 75/16W,poate găsesc altul sau alte 2 să le pun în paralel.Cu punte nu pot înlocui dioda pe acest montaj numai dacă fac altul şi cel actual îl las pentru alt amplif.Am desenat şi schema la filtru de reţea şi am proiectat-o,azi o execut.

Posted Image

Link spre comentariu

Se pare că am încurcat imaginile şi din păcate nu se poate edita că să corectez. Am să-l rog pe ratza să şteargă.

Salut la toata lumea!!! (binenteles oftopic )

In legatura cu cablajul ala si cu cine la proiectat si reproiectat , eu cred ca Zal a fost cel care la proiectat , eu si domnul mely17 , doar am pus un bitmap in sprint layout si am desenat peste el , nu este adevarat domnule mely17??? ,,,, eu cred ca este de bun simnt sa recunoastem meritul total al domnului Zal dansul fiind cel care a proiectat cablajul

scuze domnului mely17 daca nu este asa cum am spus eu , dar ma uimeste asemanarea celor 2 cablaje , care sunt foarte asemanatoare deosebiri doar la superdioda si unele fineturi deci asta e cablajul desenat de mine

Tot respectul pentru munca domnului zal si mely17 si a tuturor care au contribuit cu ceva la proiectul asta

Link spre comentariu

Ca sa nu apara neintelegeri eu am "copiat" cabalju domnului zal pentu a exista si in format electronic si a usura multora munca! Domnul zal a scris ca domnul hades a reproiectat cablaju uplodat de dansu pe cand eu am fost acela! In rest mii de multumiri si respect pentru munca depusa de domnul zal!Numai bine,

Link spre comentariu

Le-am încurcat, fiind foarte asemănătoare. :sparge:

Sper să nu fiu dat în judecată ptr drepturi de autor. :rade:

Dacă sînteţi toţi de acord, o să rog pe ratza să steargă aproape tot pînă la postul lui IoNuTx cu filtrul de reţea şi ataşez apoi imaginea corectă, desigur că va rămîne şi cea ataşată de mely17, ptr comparaţie şi studiu.

Link spre comentariu

Le-am încurcat, fiind foarte asemănătoare. :sparge:

Sper să nu fiu dat în judecată ptr drepturi de autor. :rade:

Dacă sînteţi toţi de acord, o să rog pe ratza să steargă aproape tot pînă la postul lui IoNuTx cu filtrul de reţea şi ataşez apoi imaginea corectă, desigur că va rămîne şi cea ataşată de mely17, ptr comparaţie şi studiu.

Parerea mea este ca nu conteaza cine are muschi mai tari , important e ca acest amplificator sa fie construit de cat mai multi useri , cat mai usor , pentru ca eu cred ca este un amplificator mult mai bun decat multe de pe acest forum , si dece pana la urma sa nu fie si concurenta , eu am facut un pic mai vine altul si corecteaza care e problema ,,,,, de aia e forum ,

sanatate maxima si respect la toata lumea ,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări