Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

Arată bine. :aplauze Rez respectivă (R31), care e montată pe cose, reglează amplificarea (raportul dintre R30/R31). Iniţial era de 1k şi amplificarea era prea mare (x47), aşa că am mărit-o la 1,5k scăzînd amplificarea la x31 şi ceva. Majoritatea amplifurilor folosesc o amplificare în jur de x33.În loc de MJExxx, care oricum au beta foarte diferit, ai putea folosi BD237/238, poate nimereşti unii mai apropiaţi.

Link spre comentariu

Care cose? :nas: Alea pe care le folosesc ptr cablaje, cele mici? Sînt pini recuperaţi din conectoare româneşti (cele care seamănă cu cele de vga), de preferat cele cu pinii din alamă strunjită şi aurită sau argintată, astea merg şi îndoite pe dedesupt. Le evit pe cele din tablă presată că se rup.La partea finală, ''cosele'' de putere sînt din sîrmă de Cu de 2mm cositorite.

Link spre comentariu

Sunt la constructia partii de putere,si am si eu cateva intrebari - R 47,48,49 cele din jurul bobinei la iesire dif ,pot fii ceva valori apropiate? De exemplu R 47 - 22 ohm,si R48 - 12 ohm sau invers ? iar R 49 - 4,7 K ohm ?? Din astea am gasit ceva mai "grase" prin casa :da - La sursa de alimentare (punte si filtraj ) condensatorii ce vin paralel cu conzii de 10000 Mf/63 V (8 buc in total) pot avea valoarea de 100 nf /500 V ( 1 mf folositi de domnul Zal) Am ceva vechituri marca RIFA din alea aurii de plastic asa arata ca aici pe modulul asta de soft start viewtopic.php?f=205&t=38151&start=15 si in stare buna.Tot aici vin si rezistentele de 6,8 k in paralel cu conzii,aceste nu pot avea alta valoare de exemplu 5,6 K ?Multumesc

Link spre comentariu

R47 poate fi de 12 Ohmi, R48 de 22 (oricum e şuntată de bobină, sau pot lipsi amîndouă (rez + bobina), R49 e bună de 4,7k/1W.Deci, trebuie să înţelegi că unele componente, mai ales unele rezistenţe, se pot dimensiona aproximativ după tensiunea de alimentare, deci şi rez de descărcare a condensatorilor de filtraj pot fi de 4,7k/1W în cazul amplifului tău (sau cît ai la îndemînă).Condensatorii aceia sînt suficienţi, oricum sînt puşi preventiv.

Link spre comentariu

Rezistente de 2,7 ohm pt R41,42,42,44 (2perechi de finali 2sSA1943,2sSC5200,alimentare +/-42 V nu gasesc nicaieri,pun de 10 ohm 0,5 w nu cred sa fie problema?! Rezistorii de emitor cred ca-s ok 0,47 ohm 5 W ? mai am o intrebare referitor la sursa diferentiala,cate una pt fiecare canal - in schema vad ca merg 2 sau 4 conzi de filtraj, problema e ca eu am 3 buc pt un canal deci total 6 x (10000 mf/63 V0 - Pun unul intre + si GND,unul intre - si GND iar al treilea are rost plasat undeva - sau raman 2 buc? La 30000 - 40000 mf / canal este necesar montaj de soft start pt trafuri (250-300 V/A bucata )? Nu prea am loc in carcasa :nas:

Link spre comentariu

- Sînt bune rez de 10 Ohmi.

- Şi cele de emitor.

- Înţeleg că ai 6 condensatori şi vrei să faci 2 surse independente. Nu ai ce face cu 3 pe sursă, lasă numai cîte 2, cum e normal, nu afectează cu nimic ampliful, mergeau şi mai mici ca valoare.

- În sursă cei 2 condensatori vin practic înseriaţi, deci se reduce capacitatea efectivă pe care o ''vede'' sursa la jumate, nu ai nevoie de soft-start, decît dacă ai în vedere îmbunătăţiri ulterioare, ca să montezi o pădure de condensatori, al căror curent de încărcare să fie exagerat, vezi la costy. Doar să pui un comutator mai solid pe reţea şi să dimensionezi siguranţa generală corect.

Link spre comentariu

Lamurit,multumesc,deci daca nu am nevoie de soft start atunci mai cumpar inca doi conzi de 10000 mf,am sa pun 4 buc(40000 mf ) per sursa - macar stiu ca e filtrajul ok si cumva ingramadesc pana la urma 8 conzi in carcasa, - puntile redresoare (25A/400V) se incalzesc ?,le-asi monta pe pcb - ul cu conzii nu separat pe sasiu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări