Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

Q 10 poate fii MJE 15033 si Q 11 MJE 15032 ? din astea am gasit. C 3,4 si C 16,17 (220 nf) am ceva din anii "80 dintr-un amplituner vechi facut de Electrumures - sunt OK sau nu merita sa ma complic,mai bine pun noi?C 9,10 - 220 mf se pot pune langa C 3,4 - 220 nf la mijlocul placii (partea de atac).Trebuie sa scurtez placa din inaltime nu incape in carcasa.Multumesc,

Link spre comentariu

Da, sînt foarte buni, faţă de ce am folosit eu, fraţii lor mai mici, au doar Uce mai mare. La ce tensiune va fi ampliful, ce număr de trz finali, pe ce sarcină?Condensatorii vechi, cei româneşti, se pot folosi cu singura condiţie de a fi bine verificaţi. Poate că unii noi ar fi mai buni totuşi, mai ales că sînt de gabarit mai mic. Dacă vrei să micşorezi plăcuţa, poţi monta condensatorii de decuplare pe spatele ei, dar aşa o montezi pe distanţiere mai mari.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

A făcut mely17 un cablaj mai mic, de ce nu-l foloseşti pe acela? E prin pagina 4.

Folosesc cablajele "originale".numai 2 cm tre sa scurtez din inaltime de aceea vreau sa pun C 9,10 (220 mf) langa C 3,4 (220 nf) oricum este spatiu gol pe cablaj in zona asta,influenteaza cu ceva ?

Tot legat de condensatori ca sa mai fac ceva economie pentru C 3,4 (220 nf) am ceva de 1 mf la 100 V si pentru C 5,6 (330 nf) tot ceva de genul asta ,iar pt C 7,8 (120 pf) am de 330 pf/2kv.Le pot folosi?ca sa nu mai cumpar noi.Se vad in poza.Alimentare +/- 42 Vcc.Tranzistori folositi Q1,3 2SC2240 Q:2,4 2SA970 Q:5,6,8,9 BD237,238 Q:10,11 MJE 15033,MJE 15032

Multumesc,

Link spre comentariu

Nu influenţează cu nimic, dacă poţi înghesui condensatorii acolo e foarte bine. Ptr decuplări pe alimentare orice cond de minim 100nF/63V e bun, deci rămîne să alegi din ce ai pe cei care-ţi plac mai mult. Cei de 330nF/63V sînt foarte buni, părerea mea. În lista de piese de pe prima pagină am trecut toate variantele de piese, fiecare foloseşte ce poate sau ce are, nu trebuie piese scumpe ci piese sortate şi împerecheate cele din poziţiile simetrice din schemă (notate cu punct roşu). Trz sînt buni, doar cu prefinalii ai exagerat, mergeau şi unii mai ieftini, gen BD241/242C sau BD243/244C. La Q7 merge un BD139. Ce trz finali vei folosi? Trafo ce caracteristici are?

Link spre comentariu

OK Deci la C 3,4 (220 nf)am sa pun cei de 1 mf/100 V iar C 5,6 (330 nf) am sai pun pe aia mai mici 330 nf/63 v.E bine, nu? Pun si o poza cu micul monstru la care mai fac cate ceva :freaza: Sunt 2 trafo identice cu cate doua secundare (2x30 V) in jur de 250-300 VA / bucata. Pentru filtraj 4x10000 mf/63 v pe canal.

Link spre comentariu

Cutia arată bine şi răcirea va fi foarte bună ptr trz finali, ar trebui ceva găuri şi ptr răcirea unor piese interne.Trafurile sînt solide şi stau bine aşa, dar pune o tablă de fier de 1mm între ele. Condensatorii să-i aranjezi astfel încît să-i poţi lega pe toţi la o bară centrală de masă.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Domnu Zal, am gasit si eu acesti condensatori in ceva module stabilizatoare de tensiune industriali,cred ca de fabricatie romanesti de prin anii 70-80 - nu stiu ?! dar nu par de fabricatie romaneasca cei TECAS ,habar n-am de acest producator Se pot folosi pe intrare semnal cei de 10 mf sau cei de 4,7 mf care chiar au pe ei made in Japan? Incerc sa fac economie de aceea recuperez tot ce se poate :da Multumesc,

Link spre comentariu

Da, mai are 2 trepte de protecţie: limitatoarele şi siguranţele de pe alimentare. Oricum dacă nu primeşte semnal suficient, nu se declanşază limitarea, ea fiind comandată tot ca şi protecţia de căderea de tensiune pe rez de emitor ale trz finali. De asemenea se poate înseria o siguranţă pe ieşire, cu puţin mai mare decît cele de pe alimentare (de exemplu: 5A pe alimentări, 6,3A pe ieşire), temporizate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări