Vizitator djody Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Salut,am vazut la un baiat un aparat facut de el din cate am inteles care curenta in genul aprinzatoarelor de aragaz era alimentat la 2 baterii de 9v ! as dori sa realizez si eu asa ceva ,dak are cineva schema raman dator Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Salut,am vazut la un baiat un aparat facut de el din cate am inteles care curenta in genul aprinzatoarelor de aragaz era alimentat la 2 baterii de 9v ! as dori sa realizez si eu asa ceva ,dak are cineva schema raman dator cel mai simplu si nu muncesti prea mult la el, este sa cumperi de la Vaillant un generator de scanteie. Dar sa nu cumva sa-l folosesti ca sa vezi cat de rau curenteaza, el genereaza 15.000 de volti...daca vrei sa-l folosesti ca aprinzator la aragaz, reduci din tensiunea de la alimentare si scanteia va fi mai lenta. sunt generatoare care functioneaza si la 220 de volti cum sunt cele de la Ariston. La fel si la acestea, daca reduci tensiunea undeva la 195-200 Vc.a. scanteia este mai lenta.NU UITA DE MASURILE DE ELECTROSECURITATE SI NU TE JUCA CU ASA CEVA... Link spre comentariu
Vizitator djody Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 da as vrea o schema ,din ce am vazut eu la baiatu ala nu era foarte greu de realizat vreo 4 condesatoare 3 rezistente 2 tranzistori si 2 bobine ....ceva de genu ! Link spre comentariu
nelu57 Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 La tarabe...prin magazinele '' cu orice produs etc ''...se g?sesc aprinz?toare de aragaz...2-3 Ron, merg cu dou? baterii de 1.5V. E?ti sigur c? dore?ti s? te '' joci '' cu a?a ceva ?,,,pot fi chiar periculoase în unele cazuri !!! :cry: Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Poti "degusta" un aprinzator de-ala chinezesc, de "test". Principiul e un "transformator" ridicator, gen bobina de inductie, care ridica tensiunea. Chiar daca "baiatul" ala sustine ca "e simplu", exista o serie de complicatii tehnologice pentru a realiza "rigiditatea dielectrica" capabila de a "sustine" tensiunea inalta. Cauta "tazer" cu gogulea, poate afli cate ceva...Senzatii (tari!), cat mai placute! Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 partea cea mai greu de realizat e bobina de inductie care se realizeaza cu aprox 20 sp in primar si 5000....15000 sp in secundar trebuie sa o inglobezi neaparat in rasina epoxy iar intre straturi trebuie sa utilizezi hostafan sau sa faci bobinaj pe galeti. miezul bobinei fiind o bucata de bara de ferita. partea electronica e intradevar destul de usor de realizat cele mai multe solutii bazandu-se pe un oscilator autoblocat. trafo pentru oscil autoblocat se face pe o oala de ferita de mici dimensiuni iesirea trafo care debiteaza o tensiune de 200....300V se redreseaza si alimenteza primarul bobinei de inductie dar in paralel cu primarul bobinei de inductie se afla un condensator si un eclator.(eclatorul fiind calibrat sa se strapunga la atingerea unei anumite tensiuni pe condensator.) In foto puteti vedea un antifurt auto tip baston cu activare dezactivare pe telecomanda fara partea de bobina de inductie si difuzor de panica.(fostul proprietar al acestui dispozitiv a facut cunostinta personal cu efectele ?benefice?ale socurilor electrice intr-o noapte dupa betie .Matahala ?2M si 130Kile? sa suit la volan beat fara sa dezactiveze antifurtul si a inceput sa dea cu el de toate cele a reusit in final sa smulga volanul si sa rupa scaunul soferului la un mercedes CLK oricum socurile au fost cel mai bun deschizator de ochi zama de varza fiind jucarea pe langa ce a patit) Link spre comentariu
NumLock Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 viewtopic.php?f=13&t=32392 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum