dj_radu69 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Eu zic ca nu ai ce pierde.....dar nici ce castiga. Decat experienta. Teava de cupru se gaseste si mai ieftina, adica pana in 20 de lei @3m. iti mai trebuie 3 dopuri de Cu, un cot si un T. Penibil de simplu.De ce nu incercati oameni buni un yagi sau quad. Pt 446 sunt mici rau.yagi era de mult in proiect dar am sarit-o momentan ca cere mult timp:D intre timp am construit J-polul din sarma de Cu de 2mm si surpriza functioneaza perfect in comparatie cu antena statiei ( puxing 777 plus ) insa nu prea am inteles cum sa fac adaptarea dintre statie si antena ,se simte la emisie ca se incalzeste finalul statiei.. folosesc rg58 pe o distanta de 3m pe siteul garajuluimike.ro spune ca adaptarea se face cu un metru de 75 ohmi cu 5 spire in aer asta daca folosesti de la intarrea de antena a statiei cablu de 75 ohmi ? nu prea inteleg! deci daca folosesc cablu de 50 ohmi mai trebuie sa fac acea adaptare cu 5 spire in aer de 75 ohmi ? daca da cum se conecteaza intre cablu 50 ohmi si antena propriu zisa , multumesc mult RADU Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 -Normal ca Jpulul tau sa mearga "perfect" fata de o antena amarata pe care oricum o tii la nivelul gurii (si Jpolul sus)-Pt yagi, se gasesc la Praktiker tevi de alama de fi5mm parca @1m lungime, pana in 10 lei.-Jpolul se acorda din urcarea sau coborarea punctului de alimentare. Normal....se foloseste un reflectometru, ca sa ai o referinta despre care sa vorbesti. Nu cositori mufa pe antena. Cositoreste direct cablul. Acordarea o faci deci, prin urcarea sau coborarea puntului unde cositoresti. Link spre comentariu
dj_radu69 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 -Normal ca Jpulul tau sa mearga "perfect" fata de o antena amarata pe care oricum o tii la nivelul gurii (si Jpolul sus)-Pt yagi, se gasesc la Praktiker tevi de alama de fi5mm parca @1m lungime, pana in 10 lei.-Jpolul se acorda din urcarea sau coborarea punctului de alimentare. Normal....se foloseste un reflectometru, ca sa ai o referinta despre care sa vorbesti. Nu cositori mufa pe antena. Cositoreste direct cablul. Acordarea o faci deci, prin urcarea sau coborarea puntului unde cositoresti.multumesc pt raspuns Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Stie cineva detalii exacte despre statia Midland 220 CB ?Am comandat una zilele trecute si sunt contrariat ca unii zic ca are 10W , unii zic 15W , dar in cartea tehnica spune clar 4W.Sunt curios care este puterea radio reala.Multi se refera in reclama statiei la puterea audio.... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Uite-te aici http://www.alan-uk.com/cb/products_cbra ... d220.shtml Manualul este in italiana/engleza,vezi pagina 7/15.Pe net sunt cam umflate puterile,cam cum este cu PMPO,doar ca sa-si vanda marfa.Editate intentionat cu 15/4 W in loc de 4/1 W la puterea de emisie.Din cate stiu eu CB-ul este reglementat la 4W putere maxima de emisie.Daca ai degajare atunci foloseste o antena eficienta.Este mai simplu sa faci asa : iei curentul absorbit la emisie (este trecut in manual) il inmultesti cu tensiunea absorbita apoi imparti la jumatate.Asa ai estimativ puterea de emisie.Daca vrei sa treci de limita legala doar un amplificator la emisie te ajuta. Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Uite-te aici http://www.alan-uk.com/cb/products_cbra ... d220.shtmlManualul este in italiana/engleza,vezi pagina 7/15.Pe net sunt cam umflate puterile,cam cum este cu PMPO,doar ca sa-si vanda marfa.Editate intentionat cu 15/4 W in loc de 4/1 W la puterea de emisie.Din cate stiu eu CB-ul este reglementat la 4W putere maxima de emisie.Daca ai degajare atunci foloseste o antena eficienta.Este mai simplu sa faci asa : iei curentul absorbit la emisie (este trecut in manual) il inmultesti cu tensiunea absorbita apoi imparti la jumatate.Asa ai estimativ puterea de emisie.Daca vrei sa treci de limita legala doar un amplificator la emisie te ajuta.Da...asa este,am primit-o,testa-o si...scoate 4W,nu e cine stie ce,dar e buna.Oricum,parerea mea este ca nu justifica banii.Oricum,sunt multumit de ea. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Stai pe canalul 22 fm.Daca ai masina este utila.Info trafic gratuit de la tiristi.Daca e stationara atunci te vei distra cand incep sa scape astia "perle".Asculta si pe celelalte canale, nu stii cand te apuca cheful de vorbeala.Careva in Constanta care sa stie vre-o zona sau canal interesant in pmr? Inafara de firme de paza si cei cu termoizolatii, prin zona e liniste. Link spre comentariu
pole Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Poate stie cineva din Timisoara pe ce canal gasesti PMR-isti, eu de cate ori am aprins-o era liniste. Link spre comentariu
Vizitator raskalla Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Initial am vrut sa-mi cumpar un INTEK 5050 dar mi-am dat seama ca este prea scumpa pentru cat o voi folosi asa ca am decis sa cumpar un set de 2 statii PMR care sa aiba umatoarele caracateristici:CTCSS;Squelch reglabil;VOX;Putere selectionabila din soft H (high) si L (low);Baby sitter (care banuiesc ca este VOX, dar nu-s sigur);Semnal pentru iesirea din zona de acoperire;Voi folosi aceste statii odata/de doua ori pe luna (la zboruri cu parapanta) si probabil cand merg la ski. Ce recomandati?PS: Buget alocat ~ 300 lei. Link spre comentariu
Vizitator raskalla Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Pana la urma am luat 2 statii INTEK MT 4040. Dar am o problema: una din ele,din momentul in care o deschid fasaie in continuu. De ce se intampla asta?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator bachusteam Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Salut sunt nou in domeniul asta , si as vrea sa stiu cate ceva ... am 1 pereche de statii cobra mt 525 cu 8 canale si 38 de coduri ..... sunt bune de ceva? Niste pareri de la persoanele care au folosit asa ceva ... gen ce putere au , cat bat etc. Si mai ales daca merg marite in putere si cum fac asta. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Pana la urma am luat 2 statii INTEK MT 4040. Dar am o problema: una din ele,din momentul in care o deschid fasaie in continuu. De ce se intampla asta?Multumesc.Daca in aceleasi conditii una fasaie si alta nu ai o problema - circuitul de limitare a zgomotului nu functioneaza. Intai verifica daca nu cumva e blocat mecanic butonul de control - cel pe care apesi sa fasaie ca reglezi volumul cand nu vorbrste nimeni.Altfel, sper ca sunt in garantie. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Salut sunt nou in domeniul asta , si as vrea sa stiu cate ceva ... am 1 pereche de statii cobra mt 525 cu 8 canale si 38 de coduri ..... sunt bune de ceva? Niste pareri de la persoanele care au folosit asa ceva ... gen ce putere au , cat bat etc. Si mai ales daca merg marite in putere si cum fac asta. Va multumesc anticipat.Sunt ok. Bat cam 400m printre blocuri si cam 2km pe camp deschis. Daca le folosesti intre 2 masini, din interior, meg cam 800m.Ca orice PMR. Distantele sunt pe masurat, din prospect dau 3km, in vizibilitate directa,dar nu am avut unde sa le incerc asa.Cat despre modificari la PMR s-a tot scris - sunt ilegale.P.S. Am gasit niste "Cobra" care au putere doar de vre-o 50mW, si par noi. Probabil un stadard PMR ''de vapor'', carcasele fiind identice. Link spre comentariu
Vizitator raskalla Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 yo7lhe merci de raspuns. Le-am returnat si mi-au promis sa-mi faca storno la factura. Astept sa primeasca cei de la Mondoplast. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum