milet Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Am observat foarte multe discutii referitoare la PMR-uri,aparate,frecvente...etc.Concluziile ar fi urmatoarele:instalarea unui repetor,este costisitoare si dificila la acest nivel banuiesc,modificarile statiilor ies din discutie caci nu este legal.Initiativa:ma gandeam ca asa cum multi avem PMR-uri si ne tot "jucam" si ne intrebam pe ce distanta merg? cum se aude? etc...cel putin sotia mea deja stie perfect sa seteze toate modelele care le am(si am vreo 15 modele) si ca sa nu ne mai chinuim nevestele,prietenii etc...ma gandeam sa stabilim pentru fiecare oras,un canal pe care la anumite ore,sa incercam sa stabilim ceva legaturi....asa putem sa ne dam in eter noi cu acest "microb" sa ne lamurim ce scule avem,ce propagare este....locatiile de unde se aude mai bine...etc.Asta banuiesc ca ar fi in avantajul si a celor dintre noi care spre exemplu merg in..Timisoara si stiu ca intre orele x- y se incearca legaturi pe canalul "Z" si poate e nevoie chiar de ceva informatii..starizi,spitale eu stiu...De exemplu,o sa incep eu... propun aici in Oradea,unde este cam liniste in PMR din cate observ,sa incercam legaturi,pe canalul 7 intre orele 19-20 in special...Astept propuneri,idei,revolte,mustrari..etc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Din cate stiu, canalul 8 se foloseste pe post de info-trafic (echivalentul canalului 22 din CB). Dar, sincer sa fiu, de cate ori am carat PMR-ul dupa mine n-am auzit nimic. Asta e, putere mica, antena slaba... Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Parerea mea despre PMR CACA DI MAKAMerg intruna, am la scanare 7 canale inafara de canalul 1 si pauza ma plimb in oras aud rar cate pe unu sau altu , si daca vreau sa vorbesc ala nu ma aude ca deh are PL.Parerea mea ca tot banda de radioamatori e mai buna.Macar este retranslatorul de Timisoara 438,950Mhz merge intruna conectat la ecolink e brici nene se aude q5 de oriunde din oras. Link spre comentariu
milet Postat Februarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2009 Da,ai perfecta dreptate,ce sa zic?eu m-am apucat totusi sa-mi fac un J-pole,dar am gasit pe net o gramada de site-uri si vad ca difera de la cer la pamant instructiunile cu dimensiuni...etc.Cu tot riscul,o sa experimentez una sa vad cum si ce....daca ma poate ajuta cineva cu dimensiunile...ar fi perfect.Ca material,m-am gandit sa folosesc conducta de frana de Dacia 1300 de la magazin,vreo 40 de lei parca am dat pe ea.Ca statie,as vrea sa folosesc una fixa,deci un "PMR desk",dar tre sa o cumpar ,ca nu m-as complica cu portabilele. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Eu mi-am facut un Jpole pentru 2m si mi-a mancat cam 2,5m de teava de Cu fi15mm, pe care am dat 15lei/bara 3m !!!. Fitingurile au fost cam 6 lei . Tu ai consuma foarte putin mentru PMR. Link spre comentariu
milet Postat Februarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2009 da,asa e,cam 1 metru maximorum ar intra,dar nu stiu care dimensiuni sunt corecte...am gasit mai multe site-uri si dau dimensiuni total aiurea...stii cumva ce dimensiuni tre sa respect?Si...a dat reziltate? e diferenta mare banuiesc intre o 'telescopica" sau 'baston" si J-pole!! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 A dat rezultate ! Am vazut si eu ca sunt schite garla. Opreste=te la una. E cel mai simplu. Link spre comentariu
yo9how Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=9284 La aceasta adresa ai un exemplu de calcul al antenelor j-pole, ptr orice frecventa si un calculator on-line, bagi frecventa pe care doresti antena si-ti da dimensiunile, dar atentie aceste dimensiuni nu sunt in sistemul metric, ci feet, inch Ptr frecventa ta, antena iese destul de mica, ai sa vezi din simulare; spor la construit Catalin, yo9how Link spre comentariu
milet Postat Februarie 26, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2009 Da,o sa incerc in weekend poate.Pentru cei interesati de PMR,dupa lungi teste si bani multi cheltuiti,am reusit sa selectez cateva statii performante in PMR(sau care se preteaza la PMR):1.Motorola GP 300 UHF -portabila - pret ~ 250RON2.Kirisun PT-4200(max.4W) -portabila - pret ~ 580RON(orice frecventa 400-470MHZ)3.Kirisun PT-558(max.0.5W) -portabila - pret ~ 420RON(NUMAI pe frecventele PMR)4.Intek MT- 5050(max.4W) -portabila - pret ~ 330RON(PMR+LPD (433-434 MHz)5.Intek DRS-5070(max.4W) -fixa - pret ~ 370RON(squelch reglabil+LPD433-434 MHz))Astea sunt cele care eu le-am testat si achizitionat la preturile de mai sus si sunt foarte multumit de performantele lor. Link spre comentariu
Vizitator anonim1003 Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Salut forumistilor!E cineva din Buzau sau Ploiesti? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Dap, sunt eu din Ploiesti Link spre comentariu
milet Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 Dar in Oradea? ceva posesori de PMR ?Deci eu locuiesc intre Sinmartin si Oradea,la un bloc.la etajul 3,deci cred ca pot acoperi cu o Motorola GP 300 UHF(PMR) o mare parte a orasului.Deci...astept colaboratori!!! Link spre comentariu
Vizitator lorentzo_jr Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Salutare!sunt lorentzo de pe 2 din buzau , ne-am mai auzit noi....ce faci? nu mai esti in eter? Salut forumistilor!E cineva din Buzau sau Ploiesti? Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 29, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Lorentzo,voi ce statii folositi?ce antene?da detalii... Link spre comentariu
Vizitator lorentzo_jr Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 pai ....PMR stau mai ales in 2...am tti TX1446 in pmrsi jopix omega cu antena de ml145 in CB Lorentzo,voi ce statii folositi?ce antene?da detalii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum