mk3_cdj Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 ce cooler mi-ati recomanda sa imi pun la sursa la calculator ?asta care il am cam face zgolot nu e tare dar totusi as vrea unul sa fie silentios Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 desfa sursa, si desfaci si ventilatorul, il cureti atat la exterior cat si la interior pe magnetul permanent, ungi cu o picatura de ulei axul rotorului si il asamblezi la loc si vei vedea ca e ca nou.Pentru a demonta roturul de stator, ai pe partea statorului o eticheta care inlaturata iti da acces la axul rotorului pe care gasesti o siguranta (saiba de plastic taiata de regula) care scoasa te lasa sa desparti rotorul (paletele) de stator.In alta ordine de idei, poti lua orice ventilator standard de carcasa doar sa fie de dimensiunea aia si la il pui. Atentie la fluxul de aer, care trebuie sa iasa din sursa pentru sursele cu ventilator in spate si sa bage aer daca e ventilator de 12 pus sub sursa. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 în alt? ordine de idei, po?i pune orice ventilator, numai s? fie de 12 vol?i, ?i s? aib? dimensiunile necesare.asta pentru c? presupun c? ai o surs? chinezeasc? noname, care e oricum, numai fiabil? ?i silen?ioas? nu...în situa?ia ta, cu vre-o 2-300 de lei a? lua o surs? mai s?n?toas?, de marc? recunoscut?, rezolv a?a ?i cu ventilatorul, ?i ob?in ?i un spor de fiabilitate...totul depinde de câ?i bani e?ti dispus s? mai bagi în PC... Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2009 eu doar incerc sa vad daca se poate ceva eu nu bag tare multi bani in calc eu bag in sunet si sieteme deastea:D daca mai stiti ceva modalitati spuneti va rog asta scrie pe sursa cica nu e no name:D Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 24, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2009 nu mai nimeni nimic? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 deh... delux... ce vrei!!!vezi la alimentatoare, e acolo un sticky fix pe problema depan?rii surselor de PC... Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Curata ventilatorul cum ti-a zis si ionut20 insa in loc de ulei pune vaselina de scule(poate fi si de masina). O sa atenueze mult mai bine vibratiile axului. La cantitate... nu prea multa ca oricum "zboara" ce e in plus.La mine functioneaza. Link spre comentariu
alexutu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 schima-l cu unu mai silentios ca se gasesc.oricat l-i unge tot o sa fi zgomotos.am eu unu nou xilence dk vrei 20 ron Link spre comentariu
junior Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Dupa ungere si curatire , eu am montat pe firul ventilatorului o rezistenta de 33ohmi/2W si am izolat corespunzator.Turatia ventilatorului a scazut putin dar zgomotul produs a scazut cu mult mai mult .Temperatura sursei( mai exact a aerului evacuat) a ramas in continuare la circa 30C in conditiite in care temp. ambienta este de 22-23C. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 pune un ventilator nou,cu ~1500rpm daca e de 80mm sau 1000-1200 daca e de 120mmdar ventilatorul sa fie cat de cat calitativoricum sursele astea sunt al dracu de zgomotoase,o sursa cu un ventilator schimbat(selectionat ca fiind cel mai silentios din ~10 altele) facea mai mult zgomot ca restul pc-ului :nebunrau:mai e si carcasa aia infecta,de huruie cand trece aerul iar piesele se incalzesc in asa hal incat trebuie ceva aerdelux e noname! Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 27, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2009 ce ventilator imi recomanzi de unde sa il iau ? e de 80 mm ....... Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 daca vrei racire pui un Sunon 80x80x25 rulment 102m3/h 47dBA . eu asta am in sursa si chiar daca e mai galagios ca toata unitatea sursa sta rece. silentios e asta (dar nu poti avea mari pretentii de la el) Ventilator 80x80x25 vapo DC12V 40,2m3/h 22,1dBA Sunon produsele le gasesti la Vezi Banner Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 (Ia-ti o sursa ca lumea cu pfc activ si o sa fii surprins cit de silentioasa si rece e)Astea ieftine daca nu sint bine racite nu le vad bine in sarcina mare (la cit de firave sint radiatoarele si piesele de putere cred ca se bazeaza pe racire puternica)Eventual un ventilator din ala cu senzor de temperatura ca sa nu iasa vara fum din ea Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 pfc n-are treaba cu silentiozitatea sau cu racirea.Mk3: sa stii ca sursa aia e o semi-petarda. Daca te induri de banii pe una de calitate care sa o poti folosi ulterior la un upgrade. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum