Depanatoru Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Imi place ce transformator a montat ioannis , are cel putin 100W si alimenteaza un tub care consuma vreo 3W . Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Imi place ce transformator a montat ioannis , are cel putin 100W si alimenteaza un tub care consuma vreo 3W .Stii cum se intampla: folosesti ce ai, dupa care, daca obtii piesa de care ai nevoie, o schimbi cu cea potrivita. Sunt sigur ca, atunci cand va lua un traf mai mic, il va folosi pe acesta la altceva.-----------------Next level in tuning: - realocarea in cutie a alimentarii generale si-a cablurilor de curent, astfel incat sa nu treaca fire de c.a. peste PCB;- montarea de radiatoare pe toate stabilizatoarele de tensiune (multe playere nu au);- alimentare separata a partii analogice/digitale, de obicei cu +/- 5V, cu stabilizator cu un CI (de obicei, exista unul, maxim doua alimentatoare pentru toate etajele);- montarea unei mufe tip calculator si a unui filtru de retea (eventual dintr-o sursa stricata de calculator);- bead-uri de ferita in calea semnalului mic dintre CI, avand in vedere PCB-urile cu multiple strapuri pe calea de semnal. Link spre comentariu
ioannis Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Imi place ce transformator a montat ioannis , are cel putin 100W si alimenteaza un tub care consuma vreo 3W .prin adevar, t/r este de 100w!!! le am scos de la un defect dvd-player, care avea incorporat si dolby...... am cautat prin t/r care aveam, si nu am gasit unu mai micut.... m-am dus sa cumpar un t/r, si imi au cerut 30 de euro!!!! asa ca am folosit alea care aveam!!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Ieri am probat iesirea pe tub ...azi l-am ecranat se aude cam la fel ca cel clasic (parca e ceva mai soft) cel putin nivelul de semnal e aproape identic ...oricum sunt multumit ,ca tub am folosit un NOS 5751 o troda americana de calitate montajul e in aer clasic si l-am montat chiar linga conectoarele de iesire...... deci trec la un buffer mai sofisticat pt un convertor mai sofisticat e un "north star design" un hi-end convertor zic baieti......asadar va-s ruga sa-mi sugerati un buffer mai deosebit daca stiti ,am sa-l fac in o cutie separata...sa se incadreze in zona hi-end ........sper procesor D/A are cs4396 Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Din datasheet-ul lui CS4396 rezulta ca are iesiri (-) si (+) pe fiecare canal.Daca aparatul este Hi-end, ar trebui sa-i faci iesiri balansate (simetrice); asta inseamna cate-o trioda pe fiecare ramura +/- si mufe XLR, deci un montaj cu doua duble-triode, eventual mini-lampi.As lasa si iesirea asimetrica (nebalansata) prin RCA-uri.Nu m-am lamurit din schema de principiu a implementarii hardware ce sunt acele "Analog conditioning", insa, probabil, sunt op-ampurile/bufferele care sumeaza semnalele si le trimit la RCA-urile pe care le vad in imaginea postata de tine. Asa se face in cazul tuturor DAC-urilor cu semnal +/- pe canal.Bineinteles ca poti suma semnalele prin componente pasive (simple rezistente egale, de calitate, eventual si un filtru trece jos, sub 75kHz), iar semnalul sa-l lasi asimetric (nebalansat), pe RCA-urile existente, insa pe audiofili ii impresioneaza si termenii ("iesire balansata") si aspectul (mufe XLR), iar produsele hi-end se sufoca fara ele...Culmea este ca aveam si eu un astfel de DAC (cu CS4397, iar receiverul: CS8416). cu PCB-ul populat cu piese si alimentare pusa de mine, pe care l-am ars in urma cu cateva zile (un scurt circuit accidental), iar acum am terminat de fluierat a paguba - 100 dolari plus transportul din Hong-Kong sau Malayesia, dracu' sa-i pieptene... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Vad ca dupa convertor are filtre cu tranzistoare la greu... E cu 4 intrari rca/optic/ xlr /si mufa ca de modem... cum spuneam voi face o cutie separata ...... Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 ...si iesiri numai pe RCA? M-as mira... Schema este? Fa, te rog, o poza cu intregul aparat, de sus...Oricum, dupa numarul de electrolitici si CI stabilizatoare, fiecare etaj este alimentat separat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 ...si iesiri numai pe RCA? M-as mira... Schema este? Fa, te rog, o poza cu intregul aparat, de sus... Oricum, dupa numarul de electrolitici si CI stabilizatoare, fiecare etaj este alimentat separat. Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Vad ca dupa convertor are filtre cu tranzistoare la greu...Dupa imagine, pare ca primul etaj sumeaza semnalele +/- si le filtreaza, iar al doilea etaj, fara filtre, ar trebui sa fie un buffer (JFET-uri?).Din partea mea, fie faci tu suma semnalelor in montajul tau, dupa care ataci etajul cu lampi cu semnal stereo curat stg/dr si/sau faci iesiri simetrice/balansate; tot are intrare balansata si ar fi pacat sa nu-i faci si-una pe iesire...Poti sa folosesti si triode subminiatura (de ex. 6112, 5678 sau 5703).Proiectul acesta este oricum mai ambitios si merita facut ca lumea... Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Am experimentat si folosesc acum un etaj de iesire pentru DAC-uri cu semnal Vout, cu lampa subminiatura 6N16B, dubla trioda.Singurul inconvenient: este mai dificil de facut tube-rolling (pentru cei care au placerea de a tot schimba tuburile), deoarece lampa are terminale subtiri, lungi, cu lipire directa pe placa de montaj.Aranjarea terminalelor este simetrica, stg/dr fata de cele doua terminale ale filamentelor (A, K, G), fapt ce usureaza mult dispunerea pieselor pe placa, chiar daca identificarea intiala este dificila; cel putin in cazul tuburilor mele, nu am niciun semn pe sticla tubului, care sa-mi indice terminalul 1 (sau oricare altul...). De aceea, odata identificate filamentele, restul este simplu. Montajul are, astfel, doar 4/4 cm; alimentatorul, in schimb, este cel putin dublu, ca dimensiuni...Am folosit tehnica de ridicare a potentialului filamentelor peste cel al catodului, pentru a scapa total de hum (altfel n-am reusit nicicum).Toate masuratorile sunt trecute pe schema. Chiar (discret) subvoltata, lampa functioneaza fara probleme, iar sunetul este absolut comparabil cu al triodelor miniatura "mari", tip ECC88, 6N1P, s.a.Cu tot consumul infim, lampa se incinge destul de mult, astfel incat recomand sa puneti condensatorii mai departe de lampa, ca sa nu le scurtati viata.Transformatorul de alimentare folosit este unul toroidal (parca de jucarie), de 3/5 cm, cu 6,4V/1A si 50V/0,02A in secundar; socul este EI, rusesc, cam de dimensiunile transformatorului de iesire, de 8H. Condensatorii sunt la 250V.Probabil voi mai simplifica putin etajul de alimentare, prin indepartarea ultimei celule RC, insa nu il voi putea miniaturiza mai mult.Mentionez ca, acum, preamplificatorul functioneaza cu semnalul provenit dintr-un DAC extern, luat de pe terminalele de iesire ale DAC-ului (Cirrus Logic CS4397). Link spre comentariu
Vizitator kamaz Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 toata stima shi respectul!ma interseaza sa fac rost de pcm61 sau ad1860. Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 ...ma interseaza sa fac rost de pcm61 sau ad1860.Din cate stiu eu, in Romania se gasesc numai in playere SH, sau, eventual, ca piese de schimb pe la diverse firme din vest, transportul costand mai mult decat piesa ca atare.Mai simplu ar fi sa gasesti in vreun player nefunctional, cu partea optica dusa. Link spre comentariu
Vizitator kamaz Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 pai asta a ideea.am posat shi la bazar,merci. Link spre comentariu
Vizitator niccomun Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Am intrat destul de tirziu,nu stiu daca mai urmareste cineva subiectul dar daca da pot avea schema aceea de buffer cu 6N16B?Multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Încearcă să citeşti tot topicul, vezi ce găseşti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum