Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Etaj de iesire SRPP pentru CD Playere

fcon

Postări Recomandate

Sa ne spui ce-a iesit, eventual poti face comparatii modificat/nemodificat (semnal mono, de pe RCA cuplat la lampa si RCA cuplat la circuitul original).Am facut asta la PCM56 - Denon si PCM61 - Harman Kardon (DAC-uri compatibile la pini)= rezultat clar in favoarea by-pass-ului etajului/etajelor de iesire de fabrica.

Am sa las si iesirea originala ca sa pot compara ..deci va avea 2 iesiri le pun pe preu si trec de la unu la altul rapid pt a simti diferenza...de miine ma dedic :freaza:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

49

• Depanatoru

19

• ratza

12

• danzup

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

... poti combina cele doua semnale de (+) si (-) de pe fiecare canal, prin cate-o rezistenta pe fiecare ramura, apoi cuplate intre ele, ca sa ai semnal "normal".

@ Puristii prefera sa adauge un condensator in paralel dupa rezistenta de pe fiecare ramura (+) si (-), ca sa obtina un filtru taie sus la cca 70 kHz (pentru reziduurile de conversie si de la frecventa de tact). Bineinteles, circuitul se modifica putin, ca sa nu scurtcircuitezi condensatorul, insa pentru un rezultat rapid si eficient, te sfatuiesc sa faci cum am spus; merge brici!
Link spre comentariu

multumesc foarte mult fcon!!! :) o sa fac cum mi-ai zis, si ma gindesc sa las si iesirea originala, ca sa vad diferenta!!!!!! :)trebuie sa scot iesirile dacului in aer si la leg bufferul, sau nu conteaza sa ramin conectate la restul circuitului, si eu numa sa pun intrarea bufferul in parallel??

Link spre comentariu

si inca o intrebare!!! :jytuiyu care schema de buffer sa folosesc de la prima pagina??? primul in configuratia srpp cu ecc88, sau al doilea cu tubul 6n2p cu o singura trioda???acuma o sa ma apuc de lucru!!!!!!

Link spre comentariu

Restul nu conteaz?, po?i s? le la?i lini?tit. Dac? semnalul de la intrare e suficient de mare, eu a? opta pentru un buffer, are impedan?a de ie?ire destul de mic? ?i e relativ neutru ca sunet.

Link spre comentariu

si inca o intrebare!!! :jytuiyu care schema de buffer sa folosesc de la prima pagina??? primul in configuratia srpp cu ecc88, sau al doilea cu tubul 6n2p cu o singura trioda???acuma o sa ma apuc de lucru!!!!!!

Pe prima pagina ai doar preamp-uri cu amplificare. Tie-ti trebuie buffer repertor pe catod (semnal scos din catod), cu amplificare (sub)unitara - practic un adaptor de impedanta.Vezi ca undeva dezvolta subiectul unui buffer cu 6N6P sau poti folosi orice dubla trioda ai.Nu facusei tu un buffer dupa schema lui ? Este exact ce-ti trebuie!Traseele de semnal de la DAC la restul montajului (preamplificatorului din montajul original) se intrerup, ca sa ai semnal corect si complet pe buffer. Ca sa faci comparatie, fie modifici numai un canal si faci comparatie cu celalalt nemodificat (iti tragi pe calculator un CD audio cu semnal mono), fie pui un comutator (dupa ideea lui ), insa este mai simpla prima idee...
Link spre comentariu

acuma am inteles!!!!! am stat si am citit de doua ori toate posturiile si cu ajutorul vostru sper ca am inteles ce se intimpla!!!!adica dac cu cdx2565M are la iesire cam 1-1,5V si atunci nu trebuie semnalul amplificat, dar numa un adaptor de impedanta, iar cd-uri cu tda1541a de exemplu, au iesire mai mica, si atunci trebuie un preamplificator in configuratia srpp! corect am inteles????vai ce greu imi se pare, sa inteleg dacuri astea...... :jytuiyu multumesc pentru ajutor!!!!!ps: da am facut un buffer, dupa schema lui !!!!!

Link spre comentariu

acuma am inteles!!!!! am stat si am citit de doua ori toate posturiile si cu ajutorul vostru sper ca am inteles ce se intimpla!!!!adica dac cu cdx2565M are la iesire cam 1-1,5V si atunci nu trebuie semnalul amplificat, dar numa un adaptor de impedanta, iar cd-uri cu tda1541a de exemplu, au iesire mai mica, si atunci trebuie un preamplificator in configuratia srpp! corect am inteles????vai ce greu imi se pare, sa inteleg dacuri astea...... :jytuiyu multumesc pentru ajutor!!!!!ps: da am facut un buffer, dupa schema lui !!!!!

Corect:- CDX-ul are iesire in tensiune (1,5V) si atunci folosesti adaptare de impedanta (buffer)- TDA1541 are iesire in curent (1,2mA) si trebuie facuta conversia curent/tensiune + amplificare.- sunt unele DAC-uri (cum este PCM-ul 56 al lui ) de la care poti lua semnalul fie in tensiune, fie in curent, dupa cum preferi.De aceea, primul lucru ce trebuie facut este sa consulti datasheet-ul, ca sa te lamuresti; daca in afara de configuratia pinilor gasesti si schema de implementare, este cu atat mai bine, deoarece iti da idei.Oricum, trebuie sa urmaresti traseele de cablaj imprimat din aparatul respectiv; de preferat ca intreruperea traseelor (pentru a lua semnalul pentru buffer) sa o faci la oarecare distanta de DAC, ca sa nu incalzesti apoi excesiv terminalele integratului; piciorusele sunt foarte aproape unele de altele (poti face scurt) si traseele de cablaj sunt foarte subtiri si le poti dezlipi de pe placa.
Link spre comentariu

azi am terminat cu cd-ul!!! se aude impecabil!!!!!! :)

multumesc foarte frumos pe 'fcon', care m-a ajutat, si avea rebdare sa imi explice cum si ce sa fac exact!!!!!

sint foarte multumit!!!!!!!! atasez si niste poze cu rezultat final!

Posted Image

Posted Image

am uitat sa zic, ca am pastrat si iesirea originala, si cu 2 comutatore(unu pentru fiecare canal), aleg iesirea prin tub, sau originala!!!

tubul care am folosit este 6N1P-EV. am incercat si E88CC, dar imi se pare ca cu prima, se aude mai bine!!!

Link spre comentariu

:aplauze Cum rezolvi cu aerisirea tubului?

Disipatia nu e mare. La Philipsul meu (unde am doua tuburi 6N1P plus traful de retea pentru ele) merge OK cu capacul pus. Aerisirea se face doar prin fantele de jos si din spate (carcasa de plastic cu fante din turnare). Daca carcasa nu are gauri de la mama ei atunci trebuie facute ceva decupari.
Link spre comentariu

Interesant Cd lui Ioannis,initial era cam gol inauntru---- :nas: cu toata electronica pe front ,al meu nu e asa generos cu spatiul... :cry:

Posted Image

Am montat partea de alim. iar tubul am sa-l pun mai aproape de iesirea originala...

Link spre comentariu

Interesant Cd lui Ioannis,initial era cam gol inauntru...

Da... ma mir si eu; de obicei Sony-urile sunt mai "pline"; Philips-urile si Marantz-urile erau mai golase, astfel incat aveai loc suficient pentru montaje suplimentare. Parca playerul lui arata mai bine acuma, cu montajul facut la meserie.Daca-i si place, realizarea este cu atat mai buna...

Am montat partea de alim. iar tubul am sa-l pun mai aproape de iesirea originala...

Abia astept si transformarea lui Aiwa, mai ales impresiile de dupa...In seara asta am lucrat si eu la un Philips CD730, insa fara iesire pe lampi; acum este prea tarziu sa il incerc pe statie si boxe, cu sunet mai tare si CD-uri variate, ca sa il compar cu un Marantz pe lampi; ramane pe maine dupa-amiaza.
Link spre comentariu

Pe lîng? subiect: în urm? cu ani, cineva a cump?rat un boxpalet plin de cd-uri din Olanda, printre care era ?i un astfel de cd Sony, l-a desf?cut de curiozitate (era cel mai modern din toat? gr?mada) ?i cînd l-a v?zut gol a crezut c? a?a a sosit, descomplectat. F?r? s?-i mai fac? prob? l-a vîndut ca defect, ptr piese de schimb. :ras: P.S. Nu eram eu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări