89-CEC Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Va multumesc pentru aprecieri.Acest montaj a fost pur si simplu ceva "de moment":vazut placut luat;initial a fost in plan un poineer dar daca asta a picat nu aveam cum sa-l ratez.Cum schema aparatului nu am gasit-o,am dat cautare direct pentru dac si asa am gasit configuratia pinilor:[attachment=1]mn66271.pdf[/attachment]. De unde ai luat semnalul? direct din pinii 73,respectiv 75.Ce problema intampin acum;si as fi bucuros daca ma puteti ajuta,este identificarea semnalului de stand-by (din de am vazut eu banuiesc ca ar fi pinul 13) pentru a-i adapta un releu si pentru controlul alimentarii buffer-ului. [attachment=0]datasheet.pdf[/attachment]Inca odata multumiri ,cu respect Catalin! Link spre comentariu
danzup Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Va multumesc pentru aprecieri.Acest montaj a fost pur si simplu ceva "de moment":vazut placut luat;initial a fost in plan un poineer dar daca asta a picat nu aveam cum sa-l ratez.Cum schema aparatului nu am gasit-o,am dat cautare direct pentru dac si asa am gasit configuratia pinilor:[attachment=1]mn66271.pdf[/attachment]. De unde ai luat semnalul? direct din pinii 73,respectiv 75.Ce problema intampin acum;si as fi bucuros daca ma puteti ajuta,este identificarea semnalului de stand-by (din de am vazut eu banuiesc ca ar fi pinul 13) pentru a-i adapta un releu si pentru controlul alimentarii buffer-ului. [attachment=0]datasheet.pdf[/attachment]Inca odata multumiri ,cu respect Catalin!Pinul 13 este semnalul strobe pentru I/O si memorii , nu este stand-by .Semnalul de stand-by trebuie sa-l gasesti singur urmarind pe cablaj de unde se comanda Ledul de stand-by ! Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Sper ca lista asta s?-i ajute pe to?i cei care vor s?-?i modifice cd-urile: http://www.vasiltech.nm.ru/files/cd-players/CD-Player-DAC-Transport.htm Link spre comentariu
fcon Postat Martie 23, 2009 Autor Partajează Postat Martie 23, 2009 Sper ca lista asta s?-i ajute pe to?i cei care vor s?-?i modifice cd-urile:http://www.vasiltech.nm.ru/files/cd-players/CD-Player-DAC-Transport.htm ... sau http://www.marantzphilips.nl/the_comple ... rter_list/Tot pe acest site sunt amanunte despre o multime de modele de aparate Philips si Marantz, istoria DAC-urilor si-a transporturilor/mecanismelor Philips, prototipuri, interviuri, brosuri si service-manuals, un site foarte placut si instructiv. Link spre comentariu
ioannis Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 dupa o luna de cautat, am reusit sa gasesc un cd-player sony model cdp-315(aici in grecia nu se mai vind cd-players). credeti ca se poate modifica???? atasez si 2 poze!! scuza pentru calitatea pozelor, dar sint facute cu celular!! Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Bineinteles ca sa poate modifica!Uita-te pe datasheet-ul atasat; fie iei semnalul (+) stanga/dreapta, dupa care pui cateun buffer (repertor pe catod) pe canal, apoi duci semnalul la RCA-uri, fie cuplezi intre ele iesirile (+) si (-) ale fiecarui canal de pe DAC, prin intermediul unor rezistente de 3,3-4,7K, si-apoi la buffer si RCA-uri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Salve am si eu un Aiwa model xc-004e cu suficient spatiu pt lampizare ,pe ce integrat ar trebui sa intervin?iar ca lampi am inteles ca 6sn7 e cea mai muzicala....ce parere avati? are CXA1081 CXA1082 TC4053 PCM56P Link spre comentariu
ioannis Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 multumesc frumos pentru raspuns, dar din cauza ca, prima data fac asa ceva, am niste intrebari:la datasheet-ul atasat, am vazut ca dacul are doua iesiri pentru fiecare canal, adica L1(+), L2(+)si R1(+), R2(+). sa zicem pentru canal R, la R1(+) sau la R2(+) trebuie sa pun bufferul? si nu prea am inteles "fie cuplezi intre ele iesirile (+) si (-) ale fiecarui canal de pe DAC, prin intermediul unor rezistente de 3,3-4,7K" care sint iesirile (+) si (-)????multumesc, si scuza pentru atitea intrebari........ Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Salve am si eu un Aiwa model xc-004e cu suficient spatiu pt lampizare ,pe ce integrat ar trebui sa intervin?iar ca lampi am inteles ca 6sn7 e cea mai muzicala....ce parere avati? are CXA1081 CXA1082 TC4053 PCM56PPCM e DAC-ul. TC4053 e demultiplexorul, deci se pare c? seam?n? cu ce am eu în Denon. Eu am tras firele direct dup? primul opera?ional de dup? demultiplexor. O s? încerc cu ele ?i înainte de opera?ionale, dar înc? nu e gata bufferul. N-am carcas?. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 are 2 pcm56p-uri dar si 2 tc4053bp ....sa descarc sa vad configuratia la PCM-uri montajul cu lampile trebuie sa fie ecranat 100% ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Am gasit ceva documentatie... sa inteleg ca sa ma cuplez direct cu lapizerul meu pe iesirea analogica ....cam ce nivel de semnal am pe pinul9? Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 sa inteleg ca sa ma cuplez direct cu lapizerul meu pe iesirea analogica ....cam ce nivel de semnal am pe pinul9?De pe PCM 56 poti lua semnal1. in curent, de pe pinul 13 (intrerupi legatura cu op-ampul, 13-11) si il aplici unui preamp repertor pe anod (ca acela postat in primul mesaj din topic, cu rezistenta de transformare i/v), sau 2. semnal in tensiune, de pe iesirea op-ampului (analog output), iar aici ai doua optiuni:a. printr-un condensator nepolarizat scoti semnal direct pe RCA-uri (amplitudine semnal cca 1,5V, suficient ca sa ataci direct un amplificator); semnalul este, insa, sensibil la impedanta cablurilor interconectb. semnalul il aplici unui buffer (repertor pe catod), a carui impedanta mica de iesire face semnalul imun la cabluriAvantajul CD Playerului tau, fata de-a lui , daca tin eu bine minte, este ca al tau are doua DAC-uri, cate unul pentru fiecare canal, asa incat poti lua linistit semnal direct de pe fiecare DAC.Ecranate trebuie sa fie doar cablurile de semnal DAC -> Buffer (preamp) -> RCA-uri Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 multumesc frumos pentru raspuns, dar din cauza ca, prima data fac asa ceva, am niste intrebari:la datasheet-ul atasat, am vazut ca dacul are doua iesiri pentru fiecare canal, adica L1(+), L2(+)si R1(+), R2(+). sa zicem pentru canal R, la R1(+) sau la R2(+) trebuie sa pun bufferul? si nu prea am inteles "fie cuplezi intre ele iesirile (+) si (-) ale fiecarui canal de pe DAC, prin intermediul unor rezistente de 3,3-4,7K" care sint iesirile (+) si (-)????multumesc, si scuza pentru atitea intrebari........DAC-ul are doua iesiri de semnal (pozitiv si negativ) pe fiecare canal.Poti folosi linistit fie iesirea de (+) sau de (-) de pe fiecare canal pentru buffer (pe care il ai gata facut, daca tin eu bine minte) sau poti combina cele doua semnale de (+) si (-) de pe fiecare canal, prin cate-o rezistenta pe fiecare ramura, apoi cuplate intre ele, ca sa ai semnal "normal". Avantajul iesirilor (+) si (-) este ca poti obtine asa-numitul "semnal balansat", pentru amplificatoarele care permit acest lucru (intrare balansata). Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 sa inteleg ca sa ma cuplez direct cu lapizerul meu pe iesirea analogica ....cam ce nivel de semnal am pe pinul9?De pe PCM 56 poti lua semnal1. in curent, de pe pinul 13 (intrerupi legatura cu op-ampul, 13-11) si il aplici unui preamp repertor pe anod (ca acela postat in primul mesaj din topic, cu rezistenta de transformare i/v), sau 2. semnal in tensiune, de pe iesirea op-ampului (analog output), iar aici ai doua optiuni:a. printr-un condensator nepolarizat scoti semnal direct pe RCA-uri (amplitudine semnal cca 1,5V, suficient ca sa ataci direct un amplificator); semnalul este, insa, sensibil la impedanta cablurilor interconectb. semnalul il aplici unui buffer (repertor pe catod), a carui impedanta mica de iesire face semnalul imun la cabluriAvantajul CD Playerului tau, fata de-a lui , daca tin eu bine minte, este ca al tau are doua DAC-uri, cate unul pentru fiecare canal, asa incat poti lua linistit semnal direct de pe fiecare DAC.Ecranate trebuie sa fie doar cablurile de semnal DAC -> Buffer (preamp) -> RCA-uriMultumesc mult , da sunt 2 dac-uri mono ,am sa merg pe repertor pe catod........asadar as proba chiar cu o 6AS7 . Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Sa ne spui ce-a iesit, eventual poti face comparatii modificat/nemodificat (semnal de intrare mono, apoi semnal de iesire de pe RCA cuplat la lampa si RCA cuplat la circuitul original).Am facut asta la 2 x PCM56 - Denon si 4 x PCM61 - Harman Kardon (DAC-uri compatibile la pini)= rezultat clar in favoarea by-pass-ului etajului/etajelor de iesire de fabrica.In general, DIY-erii prefera sa ia semnal "curat" (in curent), deoarece op-ampurile relativ vechi sunt mai putin rapide si modifica sunetul, de-asta, in general, sunt preferate DAC-urile cu iesire in curent, deoarece semnalul este considerat "pur".Din experienta proprie, iti pot spune ca dinamica si claritatea sunetului este alta...Avantajul tau este ca ai un DAC la care poti incerca ambele variante... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum