wwilly Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Ma interesaeza si pe mine ideea eliminarii op amp-urilor dintre DAC si iesire, si inlocuirea lor cu buffer pe lampi... dar intreb:Nu este necesara eliminarea prin filtrare a rezidurilor ultrasonice rezultate in urma conversiei D/A ?As dorii sa vad (nu am osciloscop) despre ce rezuduri este vorba , care este nivelul lor?In ce masura este afectat un amplificator de putere, in care se injecteaza si aceste reziduri... Cum se comporta difurile de inalte(tweeterele) ? Link spre comentariu
fcon Postat Martie 7, 2009 Autor Partajează Postat Martie 7, 2009 Ma interesaeza si pe mine ideea eliminarii op amp-urilor dintre DAC si iesire, si inlocuirea lor cu buffer pe lampi... dar intreb:Nu este necesara eliminarea prin filtrare a rezidurilor ultrasonice rezultate in urma conversiei D/A ?As dorii sa vad (nu am osciloscop) despre ce rezuduri este vorba , care este nivelul lor?In ce masura este afectat un amplificator de putere, in care se injecteaza si aceste reziduri... Cum se comporta difurile de inalte(tweeterele) ?DAC-urile sunt precedate de un filtru digital si fac ele insele filtrarea frecventei de tact (8-16 MHz) generata de clock.Mai poti gasi reziduuri de cateva sute de kHz, de la oversampling.In general, filtrele de pe op-amp-uri sunt simple (low order), iar atenuarea nu are panta mare.Practic, filtrarea determina atenuarea frecventelor de peste 20 kHz.In natura, acasa, pe strada, sau oriunde vrei, noi suntem inconjurati de frecvente inaudibile care alcatuiesc fondul sonor normal, neperceput de ureche, insa perceput de organism.Daca lasi sa treaca numai 20Hz-20kHz, iese un sunet bun, insa numai partial corect sau "normal", deoarece ar trebui sa treaca toate sunetele sau frecventele inaudibile care-au creat atmosfera de concert, de la imprimare.Faptul ca raman artefacte nu influenteaza in niciun fel incintele acustice sau amplificatorul. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Wav-urile promise. A?tept întîi opinii despre care se aude mai bine, dup? care v? spun ?i care e varianta modificat?, de?i cred c? se va sim?i din prima. Linkul de download e în dreapta jos. http://www.2shared.com/file/5024396/b69 ... estar.html Link spre comentariu
nichishoru Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 O lista cu experimente proprii reusite, cu preamp/buffer pe lampi:Marantz: CD38, CD40, CD42, CD48, CD5000Philips: CD752, CD753, CD730, CD720, CD618Nakamichi: OMS2e, CDP2eAdauga si Philipsul meu: CD482 cu DAC TDA1541. Link spre comentariu
fcon Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 Adauga si Philipsul meu: CD482 cu DAC TDA1541.Corect! Primul etaj de iesire SRPP pentru CD Playere construit si testat de noi i se datoreaza lui si-a fost facut in dublu exemplar, pentru Philipsul lui si Marantz-ul meu, cu traf de alimentare de la . Link spre comentariu
Electron Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Wav-urile promise. A?tept întîi opinii despre care se aude mai bine, dup? care v? spun ?i care e varianta modificat?, de?i cred c? se va sim?i din prima. Linkul de download e în dreapta jos.http://www.2shared.com/file/5024396/b69 ... estar.htmlDin cate am reusit sa-mi dau seama test1 este corespunzator iesirii standard, iar test2 corespunde iesirii directe din DAC. Oricum, diferentele nu sunt enorme, asa ca s-ar putea sa nu-mi fi dat seama bine. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Diferen?ele nu sînt enorme în fi?iere pentru c? nu am cine ?tie ce plac? audio. În boxe se simte imediat. Care ?i-a pl?cut mai mult? Link spre comentariu
Electron Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Pe iesirea unei placi de sunet Sigmatel "High definition" de laptop nu am auzit aproape nici o diferenta, poate doar test2 sa fi fost putin mai spatial, mai cu soundstage, dar ti-am zis, e foarte mica diferenta la mine chiar si pe boxe. Si sa stii ca abia acum cateva zile mi-am dat seama de zgomotul de fond imens care se gaseste intr-o placa de sunet, dupa ce am conectat o pereche de casti destul de sensibile la iesire...Asadar, halal "HIGH DEFINITION"... Link spre comentariu
ratza Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Test1 e ie?irea direct dup? DAC, test2 e ie?irea original?. Cînd m-am referit c? în boxe se simte imediat diferen?a, m? refeream la ie?irile CD playerului. Acum am observat c? între wav-uri nu e chiar a?a de mare diferen?a, ?i le-am tras pe 32 de bi?i, f?r? compresie. Deci... nici Audigy nu e cine ?tie ce. Link spre comentariu
dj_tepex Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 care din urmatoarele cd-playere s-ar putea "tuna" mai eficient din lista de mai jos??? SONY CDP-591TECHNICS SL-PG440ATECHNICS SL-PG200ATECHNICS SLP277ADENON DCD-660intreb pentru ca intentionez sa-mi achizitionez un cd-player dedicat.... si am zis ca daca tot iau unul sa fie pretabil si pt imbunatatiri... ma refer in special la posibilitatea de prelevare a semnalului audio direct de la iesirea DAC(urilor)....Multumesc! Link spre comentariu
danzup Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Cd-player // DAC // Transport SONY CDP-591 // CXD2552AQ - CXD1244 // KSS-240A TECHNICS SL-PG440A // MN6474 // CDM-4/19TECHNICS SL-P277A // MN6474 - MN6625 (filter) // CDM-4/19DENON DCD-660 // 2 x PCM61P - CXD2551P // KSS-210ADe departe Denonul este cel mai bun la modificari .Sunt foarte bune si technicsurile dar mai greu cu modificarile (adica trebuie sa faci singur experimentele !... si sa te pricepi ).La transport CDM 4/19 de la Philips e mult mai bine construit si un pic mai bun fata de KSS 210/240 de la Sony .De aia eu folosesc ca transport un CD player cu CDM 4/19 . Link spre comentariu
fcon Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 care din urmatoarele cd-playere s-ar putea "tuna" mai eficient din lista de mai jos???Aici nu este vorba de eficienta; totul tine de performanta DAC-ului, implementarea schemei, piesele folosite si preferintele personale.Sunt DAC-uri pe care degeaba incerci sa le dotezi cu preamp pe lampi; altele, parca de-abia asteapta...In general, va recomand urmatoarele:- daca playerul are si iesire digitala, ar fi bine sa conectati un DAC extern, ca sa vedeti ce sunet poate da aparatul;- daca va place, puteti incerca linistiti lampizarea;- alegeti DAC-urile cu iesire in curent, cu sunetul "originar", nemodificat de op-ampuri- daca tot faceti preampul/buffer-ul pe lampi si aveti mai multe playere, incercati lampizarea mai multor aparate, pana dati de unul care are sunetul care va place cel mai mult- platformele Sony dau un sunet mai rece, metalic, cu inalte mai accentuate; poate parea un sunet clar (de exemplu Denon-ul acela cu PCM61), insa aici este vorba de preferinte personale; mie-mi place platforma Philips/Marantz, cu sunet mai rotund si mai cald. Daca aveti playere din cele doua platforme, acum este momentul sa le comparati, cu preamp/buffer pe lampa. Link spre comentariu
89-CEC Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Buna seara!Datorita lipsei de materiale pentru finalizarea "aritmei",si mai mult din plictiseala m-am hotarat sa fac si eu o bufare la un cd gasit in targ sambata trecuta.[attachment=4]PICT8476.JPG[/attachment][attachment=3]PICT8477.JPG[/attachment][attachment=2]PICT8478.JPG[/attachment][attachment=1]PICT8480.JPG[/attachment][attachment=0]PICT8481.JPG[/attachment]Consider ca imaginile spun mai multe decat mine.Tubul folosit este un 6n1p(din 64).Rezultat?!nu sunt expert si tocmai din acest motiv ma abtin de la asemenea comentarii,insa daca se mai organizeaza ceva intalniri si sunt prin zona(tara), o sa fac tot posibilul sa vin si eu cu aparatul(sau aparatele......probabil).Cu respect Catalin! Link spre comentariu
danzup Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Tunning la CD playere Technics : Eu am folosit un Technics SL-PG 500 . - verificati mecanica pentru ca am observat ca nu montasera toate 4 suruburi de suspensie si daca tot am facut rost de un cdm4/19 philips (defect laserul ) am pus cele 4 suruburi si inlocuit arcuri suspensie CDM4/19 cu originale philips in mecanica din technics - in alimentare inainte de traful de retea am pus un filtru emi capsulat de buna calitate - in partea de alimentare am adaugat 2x1000uF nichichon in paralel cu condensatoarele de filtraj principale si 0.1MKP Wima in paralel cu ele - am taiat pe cablaj traseele cu alimentarea tuturor blocurilor DAC , Servo , Procesor si am inseriat socuri cu ferita pe traseele de alimentare si condensatoare de 0.1uF smd fata de masa -am scos suplimentar semnal de dinainte de operationalele finale ca sa pun pe un buffer cu tuburi Dupa aceste simple modificari CD Playerul Technics se transforma in altceva ... ---------------------- @89-CEC :felicitari , curat frumos, exceptional .Mai mare dragul sa privesti ceva facut cu simt de raspundere ! Link spre comentariu
fcon Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 89-CEC - frumos realizat, bravo! Ai si avut loc in carcasa, ai avut grija cu alimentarea, intr-un cuvant: excelent!De unde ai luat semnalul? Este un transport Philips 12.1?De curand am facut mai multe comparatii intre tuburi 6N1P, incepand cu tuburi din anii '60, '70, '80 si tuburi actuale, EV.Culmea este ca tot tubul din anii '60 avea sunetul cel mai cald si dinamic (pe amplif de ghitara, in teste live)...Insa chiar te rog sa ne spui impresiile tale despre sunet, original vs modificat. Poate aplici aceeasi tactica si la alte playere, in special la o platforma Philips-Marantz, ca sa poti face comparatie cu Technics-ul.Aparatul lui il stiu, si merita luat ca etalon; nu prea stiu multe despre sunetul Technics; am ascultat si lucrat numai pe implementari/platforme Sony (Denon) si Philips(Marantz), insa mai sunt atatea altele care merita investigate.In primul rand ma tenteaza Pioneer-ul, insa seriile vintage, tip Elite, cu constructie de referinta, care nu se prea gasesc pe la noi.De aceea, rog colegii de forum care au asa ceva sa ne impartaseasca impresiile lor asupra performantelor acestor aparate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum