hILIE Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Pun aici o bucata din schema. Se pare ca aveti dreptate... Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Etajul al doilea este cu rol de filtru si nu ar trebui sa amplifice dupa cum e schema ... se poate elimina usor si folosi filtru pasiv RC sau deloc . Unele scheme au iesirea direct din convertorul I\V care are niste piese suplimentare care face sa aiba rol si de filtru.Sau se poate merge si mai departe si elimina complet semiconductorii dupa DAC , conversie pasiva urmata de buffer cu lampa( nu prea recomand in cazul asta am zis mai sus de ce ) sau convertor I\V cu lampa urmat de buffer ... asta e o varianta mai pretentioasaIn principiu orice AO scos din calea de semnal imbunateste sunetul Link spre comentariu
danzup Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Pun aici o bucata din schema. Se pare ca aveti dreptate...O recomandare : ia semnalul de pe teminalele rezistentelor 3662 3663 catre rezistentele 3664 3665 si baga intr-un buffer cu lampa si sa ne zici cum suna .Obligatoriu sa pui la intrarea bufferului cu lampa un condensator mai mare de 0,47uF/300Veventual daca nu ai asa mare pui MKP in paralel pana aproape de 1 uF . Link spre comentariu
hILIE Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 O sa experimentez desi cred ca cea mai buna varianta ar fi sa folosesc alt DAC + lampa pt ca am si iesire digitala. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Momentan am reusit sa realizez: conversie I/U pasiva prin rezistenta ne-inductiva, schimbarea electroliticilor din sursa si a diodelor redresoare. Prin buferul pe tuburi sunetul este mai dinamic. Urmeaza sa fac surse independente de tensiune, macar pentru analog si digital.Ramasesem dator cu poze https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/G8100# Cu ajutorul lui zal am demarat un nou proiect: Grundig cd35 cu tehnologie CCI trecut din 2x 1540p in 2x1541a . Faza e ca proiectul a mers 20 de minute sursele de -12v si de +12v au cam luato razna, insa sunetul este peste asteptari. Daca lucrurile evolueaza pozitiv mut transportul si mobo in carcasa lui 8100 si ma folosesc si de iesirea lampizata existenta acolo Si un alt proiect este Philips cd 670 cu TDA 1541A S1- Aici am modificat masiv sursele, clock-ul, condensatorii... etc. Etalon ramine pickaciul Lenco L75 (doza JVS Z1, ac Shibata (de pe la VTP bonus), preu RIAA cu ECC83, boxe Arcus TS-100) si pot sa spun ca da sunetul se apropie bine de vinil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Ce cost estimaţi pentru acest proiect https://plus.google.com/photos/10059156 ... 7072890897 Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 V-am raspuns pe MP. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 As vrea sa resuscitez acest topic cu o intrebare.Am un cd-rom de calculator Assus, model mai vechi, cu mufa de casti si buton de volum pe panoul frontal, precum si butoane de play, ffw si stop. Are DAC-ul TC9494F pe 1 bit, am gasit datasheet-ul pentru TC9495F, cred ca este aproape la fel. Este perfect functional, i-am facut sursa stabilizata pe 12v si 5v, ascult cu el cd-uri audio pe SE-ul meu cu 6P3S si vroiam sa stiu daca se merita sa-i pun pe iesirea DAC-ului un srpp. Daca-l stric, nu-i asa o mare paguba, dar cred ca are un DAC bun.Atasez pdf-l cu TC9495F.Orice sfat sau sugestie ar fi binevenite.Multumiri. datasheet.pdf Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Poţi să te joci cu el, dar numai ptr experienţă. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Poţi să te joci cu el, dar numai ptr experienţă.Fiind model mai vechi si "made in taiwan", ma gandeam ca e un pic mai de calitate decat smeltzurile de cd-romuri existente azi in compuri. Are un integrat cu 4 randuri de pini care e pus pe soclu. O sa ma joc un pic cu el, macar sa bag o casca pe pinii de out ai DAC-ului sa vad cum suna...Cat despre dvd playerul Eboda, studiind nitel posturile Dl. fcon despre Lampizator si cel a lui Fiszkus ala, am pus pe iesirea de coax. un rezistor de 75ohmi si am ascultat pe casti sa vad daca e vreo diferenta. Nu a fost niciuna, cel putin pe casti se aude superb, am un cd audio cu piese interpretate la harpa si in pauza dintre doua piese, n-are pic de zgomot de fond si asta cu volumul la maxim. Mentionez ca, castile sunt marca Senheiser. S-ar merita sa-l lampizez, oare? Ca tot am umblat in el, avea un cond nashpa pe sursa pe partea de 5v, si aveam pe iesire 4v in loc de 5. Am pus 1000uF/35v in loc de ala bush de 470uF/16v si merge brici. Nu mai scotea sertarul afara...acu, zbarnaie...Daca-l lampizez, ii fac sursa separata cu 7812 si 7805, plita aia de sursa a lui in comutatie e o petarda...Adica, un fel de petarda pusa pe plita=o pocnitoare Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 La fel poţi căuta cd-rw vechi Teac, Sony (cele cu stabilizator centrifug), Philips (evident nu cele cu casetă şi viteză x1)... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Ce spuneti de asta: http://lampizator.eu/shop/viewitem.php?productid=216 ? Mi-ar place o asa jucarie, unde se gasesc 6N16? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Pare să fie varianta ieftină, fără socluri ptr lămpi mai scumpe. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Pare să fie varianta ieftină, fără socluri ptr lămpi mai scumpe.Poi da, ca 6N16 alea is subminiatura, se vede si-n poza. Da' nu stiti pe unde se gasesc si eu 2 buc? Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Eu am gasit.Si-am construit ceva.Atasez poza cu ghicitoarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum