Pongo Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Salut !Am un osciloscop E-0108 la care s-a ars JFET-ul dublu 2N5912 din ampl. Y.Are cineva idee cu ce pot sa-l inlocuiesc in afara de 2 BFW10 pentru ca nu gasesc nici 2N nici BFW.Multumesc ! Link spre comentariu
Felis Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 2 BF256 sunt suficiente singura chestie le introduci intr-o bucatica de tabla ca sa fie amândoua in contact termic(faci un mic tub)orice jfet cu canal N poti utiliza cu conditia sa aiba parametrii de catalog apropiati. Link spre comentariu
Pongo Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Multumesc ! Am facut rost de 1 BFW ?i sper ca mâine s?-l am ?i pe al 2-lea, dac? nu recurg la BF-uri. Chestia cu tubul metalic am mai v?zut-o într-un C1-55 dublu spot, tot pentru echilibrare termic?. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 vezi s? n-aib? capsula de plastic, c-o s? le pui în contact termic cam greutz!!! Link spre comentariu
Felis Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 vezi s? n-aib? capsula de plastic, c-o s? le pui în contact termic cam greutz!!! Vezi ca ultima litera ce apare dupa cod indica panta fetului cele fara litera la sfârsit panta difera destul de mult si atunci ti-ar prinde bine un aparat de masurat panta(echivalentul factorului beta de la bipolare) Link spre comentariu
Pongo Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Normal ar fi s? fie "împerecheate", dar sper s? compensez diferen?ele prin reglajul din R18 (cred c? în termeni de service se nume?te balansul trasei), astfel încât s? am trasa pe mijloc cu reglajul pozi?iei pe Y la jum?tatea cursei. Link spre comentariu
Pongo Postat Martie 23, 2009 Autor Partajează Postat Martie 23, 2009 Am rezolvat cu 2 BFW10. Am reglat balansul trasei, separat pe domeniile 10V - 20mV si pe 10mV-2mV. Mai ramâne sa-i fac o calibrare in c.c ?i c.a.Între timp am mai g?sit ?i alte variante de JFET-uri (KP303B - se g?sesc prin Rostov ?i dac? nu m? în?el ?i prin Kashtan 1 în indicatorul de nivel ). S? nu uit, sunt în capsul? metalic? ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum