Blacksmith Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Vreau sa fac o protectie DC pentru difuzor si pentru asta trebuie sa stiu cit de rapid trebuie sa actioneze. Sa zicem ca am un dif de 8 ohmi / 200W si amplifu se alimenteaza la 50V. Daca baga 50V pe dif vine vreo 8Amperi, adica vreo 400W ceea ce nu mi se pare asa de grav pentru un dif de 200W sa suporte pentru o mica perioada de timp .... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 21, 2009 Administratori Partajează Postat Februarie 21, 2009 rezista atat timp cat nu apuca ca bobina sa se incalzeasca asa de tare incat sa se prajeasca... nu cred ca exista ceva formula pentru asta Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Si asa... din experienta voastra (ca eu nu prea le am cu difurile) cam cit ar fi timpul optim pentru o protectie DC ?Nu cu formula .... asa aproximativ. Link spre comentariu
junior Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Sub cateva zeci de ms ar tb sa fie suficient . La mine am folosit o banala siguranta , care dimensionata corect si-a facut treaba de fiecare data. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 21, 2009 Administratori Partajează Postat Februarie 21, 2009 in cazul tau cu diful de 200W si 1/2 secunde daca trece CC prin el nu cred sa aiba probleme Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Pai atunci e bine, inseamna ca merge cu releu ... ca nu cred ca-i ia releului o jumate de secuna sa comute Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 daca nu ramane lipit e ok, de aia e bine sa iei un releu supradimensionat, nu unul care sta la limita.In DC arcul electric e mult mai gras, dar nu iti fa griji, 50V e o tensiune mica.Dupa releu poti sa pui un triac care sa iti traga la masa orice dc care e peste 10V, dar sa o faca cu intarziere de 1s. Daca nu actioneaza releul atunci sigur actioneaza triacul si . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum