Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga din leduri

Vizitator karma

Postări Recomandate

Salut ... sunt nou pe forum ... si am si eu nevoie de un pic de ajutor ...

Caut de cateva ore bune o schema sau ceva care m`ar putea ajuta si nu gasesc nimic :sparge: ... si aici pe forum cred ca am cautat mai bine de 3 ore si nu am gasit nimic ... sau poate nu mi`a sarit in ochi :cry:

Deci ... vreau sa fac 30-40 de leduri sa se aprinda in ritmul la muzica ... nu sistem vu-metru ... pur si simplu sa se aprinda in ritmul muzicii ... precizez ca toata "jucaria" se va face ptr un auto pe un mp3 mai "de targ" asa nu e ceva profesional ... daca ma puteti ajuta cu o idee sau cu o schema ceva ... mai precizez ca nu sunt expert in ale electronicii ... dar ma mai joc cu pistolul din cand in cand :) ... initial am plecat de la ideea unui senzor de sunet sa iasa ceva de genu asta am gasit mai multe scheme dar nimic sa tina atatea leduri :cry:

Va multumesc anticipat :multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

pai pui ledurile in grupuri serie-paralel:pui leduri in serie car sa fie cu putin sub tensiunea de alimentare si le insriezi cu o rezistenta pe care o calulezisi grupurile astfel rezultate le pui paralel,le comanzi cu un trz si gatacauta pe forum ca s-a mai discutat despre asta

Link spre comentariu
Vizitator karma

Salut ... deci alimentarea lor o fac ca un poza de mai jos ... ledurile vor fii rosii si le-am pus la o valoare de 2v 20 ma ... alimentate la 12 v ... rezistenta va fii de 120 ohm ...

Acum vine si partea care ma "doare" ... ce tranzistor sa pun in aceasta schema ? ... ca idee am gasit schema asta http://www.danielandrade.net/2005/12/06 ... king-leds/ ... dar imi pare rudimentara ... daca eu folosesc volumul la 10 % ledurile nu se vor aprinde ... daca folosesc la 50 % se aprind total ... iar daca voi folosii 100 % ma gandesc ca se vor arde nu ? ... valorile le-am dat aleator vis-a-vis de schema respectiva ... nu am facut-o dar cam asa vad eu prb ei ...

Revenind la schema care ma intereseaza pe mine ... atat teoretic cat si practic vreau ca ledurile sa se aprinda la aceeasi capacitate indiferent de nivelul volumului folosit 10-50-100 % ... asa cred eu ca este normal ... cand nu este muzica pot sa stea stinse sau aprinse ... acest lucru mai putin ma intereseaza

Va multumesc anticipat :multumesc

Link spre comentariu

ledurile nu se vor arde,deoarece rezistentele alea impiedica acest lucru :da deci pot sa stea si toata ziua aprinsdespre scema aia am mai vorbil intr-un post,ami exact despre modificarile necesare ca sa iasa ceva decentcauta pe forumnu-ti fa griji prea mari cu tranzistorul,daca faci modificarile sugerate de mine,mergeda,ledurile se vor aprinde toate la fel,o sa clipeasca pe muzica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări