cristian_draghiescu Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Buna ziua, Am achizitionat de curand un card pcmcia marca Sweex, model US103, in vederea utilizarii lui pe un laptop foarte vechi care nu are alte posibilitati de transfer de date decat floppy si IrDa (nu are unitate optica). Cardul are 2 porturi USB. Desi pe ambalaj era specificat ca SO suportat si Win98 SE (care este instalat pe respectivul laptop) si insotit de cd cu drivere, surpriza ! Cd-ul nu contine decat un pdf care anunta ca nu sunt necesare drivere pentru Win 2000, Xp si Vista ! Si atat ! Pe site www.Sweex.com nu este disponibil acest driver. Am cautat indelung cu Google, dar nu am gasit nimic functional. Mi-am pierdut orice speranta, dar mi-am amintit apoi de acest admirabil forum si am reinceput sa sper intr-o minune. Cardul este recunoscut de Win98SE, dar... e nevoie de driver pentru acest SO. Va raman profund recunoscator si indatorat daca ma puteti ajuta in acesta problema. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 cât ram ai, ?i ce capacitate are hardul???pentru c? dac? sweex nu ofer? drivere de 98se pe site, 99% ?anse nici s? nu existe!!!a?a c? dac? ai un minim rezonabil (m?car 32 de mega de ram, ?i 8-10 giga hdd), po?i instala win 2000... lucru care te rezolv?!!!sau dac? ?tii m?car ce chip se folose?te pe cardul cu pricina, po?i c?uta driver pentru chip, nu pentru plac?, ?i sunt foarte mari ?anse s? func?ioneze ok!! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Multumesc pentru sfaturi si intelegere.Pentru MifTy : buna ideea cu driver pentru chip, dar nici asa ceva nu am gasit.Laptopul e tare slab, 32 M ram si procesor PI la 133 Mhz, hard 1,6 G, nici Millenium nu mergepe el, daramite Win 2000 ! Totusi, n-am inteles cum as fi putut sa-l instalez, de vreme cenu are CD-ROM. Daca avea asa ceva, nu mai ma complicam cu cardul pcmcia.Poate ca ar merge un Linux simplut, cu suport software pentru card, dar sunt pe dinafara cu acest SO.Oricum, multumesc inca o data pentru interesul acordat postului meu. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Multumesc pentru sfaturi si intelegere.Pentru MifTy : buna ideea cu driver pentru chip, dar nici asa ceva nu am gasit.Laptopul e tare slab, 32 M ram si procesor PI la 133 Mhz, hard 1,6 G, nici Millenium nu mergepe el, daramite Win 2000 ! Totusi, n-am inteles cum as fi putut sa-l instalez, de vreme cenu are CD-ROM. Daca avea asa ceva, nu mai ma complicam cu cardul pcmcia.Poate ca ar merge un Linux simplut, cu suport software pentru card, dar sunt pe dinafara cu acest SO.Oricum, multumesc inca o data pentru interesul acordat postului meu.ai totu?i o solu?ie, dac? vrei s? folose?ti lapul ?la la ceva!!! sper c? ai un desktop cu unitate fdd în regul?...dac? ai, te duci pe situl damnsmallinux, iei imaginile necesare ca s? faci un floppy bootabil, ?i pui imaginea aia pe un stick usbdup? care formatezi ?i instalezi dsl-ul pe hard disk!!!o s? ocupe circa 200 de mega instalat, ceea ce însemn? c? mai ai un giga ?i ceva pentru documente...plus ce stickuri usb ai!! o idee ar fi s? bagi în sistem sweexul ?la, linux detecteaz? foarte bine componente, a?a c? po?i identifica chipul cu pricina "la sigur"...btw, sper c? are ethernet... aka re?ea lapul ?la!!!c? a?a îl po?i folosi pentru ascultat muzic? ?i citit manuale, c?r?i, plimbat pe net, etc... nu ?tiu sigur dac? o s? po?i vede filme cu el, dar muzic? ?i texte sunt sigur c? da. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum