Vizitator Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 salut, am o nedumerire cu privire la unele detalii de proiectare ale unui subwoofer si impreuna cu rugamintea de a-mi raspunde, am sa formulez intrebarile cat mai simplu...-mai exact, ce trebuie luat in considerare atunci cand se proiecteaza un subwoofer cu difuzorul(difuzoarele) orientate catre pardoseala, spre deosebire de unul care are difuzoarele orientate catre ascultator?-ce diferente exista intre cele 2 variante?-din punct de vedere al reproducerii cat mai corecte a sunetului, variantele in discutie prezinta una fata de cealalta anumite avantaje sau dezavantaje? sa presupunem ca se doreste proiectarea unui subwoofer cu 2 difuzoare de 10", cunoscandu-se parametrii difuzoarelor, se alege frecventa de acordaj, rezulta din calcul un volum si implicit dimensiunile cutiei, dimensiunile portului reflex, etc. ...va multumesc,Nomikos Link spre comentariu
adircf Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 mai exact, ce trebuie luat in considerare atunci cand se proiecteaza un subwoofer cu difuzorul(difuzoarele) orientate catre pardoseala, spre deosebire de unul care are difuzoarele orientate catre ascultator? Din cate mai retin minte dupa ce citeam revista hifi magazin, ii spune down-fire si erau ceva formule parca. Ma pun in weekend sa caut revista daca nu te-ajuta careva pana atuncia. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 scuze,dar e prima data cand pun poze. e exact ce se pregatea adircf sa caute Link spre comentariu
adircf Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 da, exact asta-i foaia respectiva. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 20, 2009 Administratori Partajează Postat Februarie 20, 2009 Softul il gasiti aici http://audio.claub.net/software/kougaard/ubmodel.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 salut si multumesc mult de raspunsuri, deci sa-nteleg ca tot ce trebuie luat in considerare este valoarea acelui procent care determina compatibilitatea difuzorului cu tipul de incinta Down Fire...in rest se aplica aceleasi principii de proiectare.N-am reusit sa determin, dupa ce-am frunzarit link-urile primite, daca mai sunt si alti parametrii dimensionali, gen distanta dintre pardoseala si membrana difuzorului, etc. motivul pt. care insist cu acest tip de incinta, este ca vreau sa-l folosesc in cadrul unui proiect de arhitectura, ca obiect de amenajare cu rol dublu, unul fiind acela de corp de mobilier care va sustine mare parte din aparatura audio-video, impreuna cu eventuale medii de inregistrare, s.a.m.d., iar al doilea fiind acela de incinta bass, acesta din urma neputand fi observat la o simpla privire.asta, impreuna cu satelitii tablou, inchipuiti-va surpriza.obiectul cu pricina va avea dimensiunile aproximative de 2000mm x 420mm x 580mm, va fi realizat din mdf cu grosimea de 36 mm furniruit si va purta povara unui bloc de marmura de 160 kg.Lesne de inteles de ce... imediat ce ajung la calculatorul cu pricina, voi posta o randare cu obiectul...nu de alta dar mi-ar prinde bine niste pareri.multumesc inca odata,Nomikos Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 spune ce difuzoare(diametrul) ,cate si socotim solutia optima. Link spre comentariu
Toader Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Interesant ce vrei sa faci.Nu crezi,totusi,ca folosirea incintei pe post si de subwoofer si de suport pt electronice,ar afecta electronicele.Asta daca nu faci incinta perfect inerta.Sau n-am inteles eu bine ce ai explicat.Intersant,totusi cum vezi problema.Satelitii cum vor fi,daca intentionezi sa-i faci tablou?Vei folosi difuzoare plane,ribboane? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 m-am gandit ca vibratiile ar putea afecta electronicele de pe incinta...bine, nu stau pe el decat amplitunerul si dvd-ul...nu stiu intr-adevar de pe acum care ar fi comportamentul in functionare, mai ales c-o vreau cu 2 difuri TIW 300 Visaton si la 600 w nu e chiar o gluma...de aici grosimea de 36 mm a peretilor si-as putea merge chiar mai departe cu grosimea panoului difuzoarelor(baffle)...scopul acelei lastre de marmura(2000mm x 480mm x 60mm), din calculele mele 160 kg, este tocmai de a ingreuna si a reduce vibratiile pe cat posibil.as face-o cu mare placere dintr-un bloc de granit scobit in interior, dar................vor mai fi niste separatoare elastice pe undeva, nu stiu... apropos de "tablouri", ma gandeam c-ar putea sa fie panouri prevazute cu un numar n(pot sa fie si 10) de difuzoare de mici dimensiuni, gen SC 8 N Visaton + SC 10 N Visaton...astept pareri.va multumesc,Nomikos Link spre comentariu
Toader Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Varianta cu blocul de granit scobit cred ca ar costa mult de tot,daca l-ai vrea si lustruit oglinda.Lucrez in piatra de vreo 12 ani si stiu ce inseamna sa cioplesti in granit.Cei 600 de W pe care zici ca-i suporta dif de bass,nu cred ca vor fi problematici.Adica nu cred ca vor fi aplicati 600 de w reali pe difuzoare.Conteaza SPL care se doreste.Se pot folosi si ramforsari interioare in incinta pt atenuarea vibratiilor nedorite.Problema care o vad eu,ca incepator in treburile astea cu sunetul,e integrarea sonica a difuzoarelor,adica chestii gen calculul filtrelor,evitarea defazajelor,etc. pt. ca ma gandesc ca si sunetul va conta,nu doar designul.Ma gandesc ca vrei sa iasa ceva in genul unui fel de set-up stereo 2.1,adica,cum inteleg eu,tablourile pe post de sateliti full-range,iar subwooferul,pt partea de bass.Parerea mea-as apela la cineva care se pricepe la proiectarea incintelor acustice.Sau poate ai apelat deja.Spor.Asteptam poze dupa finalizarea proiectului.Numai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 stiu ca eforturile financiare si logistice depuse pentru a realiza o incinta din granit sunt uriase...dar numai gandul la proprietatile acustice incredibile ale unei astfel de incinte impreuna cu difuzoare de inalta performanta, ma face sa visez cu ochii deschisi...o sa incep sa leg un proiect coerent bazat pe aceste 2 difuzoare...multumesc, Nomikos Link spre comentariu
radue Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Viratiile nu afecteaza asa de mult pe cat se crede. Daca vreti va dau un exemplu: bagati intr-un laptop un dvd scris la o viteza foarte mar sa vedecti ce ca naiba face si cat de mult vibreaza. Si surpriza, totul functioneaza la fel de bine ca atunci cand e nemiscat. Link spre comentariu
BF37 Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Impresionant proiect ! Cel putin din cate ai explicat pari un tip care apreciaza calitatea, iar la un asa proiect finisajele si estetica tebuie sa fie de nota 10* . Cred ca va fi foarte greu de realizat , atat din punct de vedere financiar cat mai ales din punc de vedere constructiv . Daca la subwoofer situatia e clara ( cel putin ca modalitate de implementare ) , la fullrange e cam nasoala situatia ( constructiv e greu sa realizezi incinte asa subtiri ), dar mai exista o solutie...............................................................................foarte eleganta - http://www.soliddrive.com/sd1.html suna interesant nu? ( cel putin asa ar trebui , insa nu am avut ocazia sa ascult asa ceva ). Din cate scrie pe site , se pot aplica pe orice suprafata rigida si ar trebui sa aiba un raspuns in frecventa mai mult decat multumitor ( "60 -15,000 Hz Nominal w/o EQ ? depends on substrate" ) Desi este o solutie eleganta , la noi e inca criza si ,depinde de setup-ul expozitiei , s-ar putea sa existe si solutii mai la-ndemana. Dane niste detalii de amplasament : forma si volumul estimativ al incaperii , nr. de tablouri expuse , configuratia probabila a echipamentelor in acea camera ........ Numai bine ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum