Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda 1557

Vizitator adi185

Postări Recomandate

Vizitator adi185

am si eu o problema.. mi-am facut un amplificator cu acest cirtcuit integrat. merge super, dar problema este cand il alimentez de la calculator si semnal iau tot de la acelasi calc se aud pocnituri cam odata pe secunda.. daca iau semnal din alt calculator se aude bine... merge si pe traf tot la fel de bine...de ce se aud acele pocnituri ??? numai cand iau si semnal si alimentare de la acelasi calculator

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• csl1131

1

• bbg

1

pocnituri..????la mine se auzea un bazait puternic, sau nu mai stiu ce...oricum muzica sau altceva nu se auzea....(nu cu tda-ul asta, cu altceva..)nu merge pt ca face undeva bucle de masa cu calculatorul....si dinaia nu merge...oricum la unii cica le merge sa puna un amp alimentat direct de la calc, si de la acelasi calc sa puna si intrarea, si la altii..nu..mie nu imi merge...nu stiu..probabil o fii o scestie de noroc..sau de placa de baza..ceva...oricum alimenteaza-l de la un traf separat si gata...

Link spre comentariu
Vizitator adi185

da..trafu ar si o solutie, dar as vrea sa-l pun intr-o carcasa de cd-rom si sa-l alimentez de la calc... totusi nu se poate face ceva??? un montaj, ceva de filtrare....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Incearca sa pui un AO diferential, cu castig 1 si CMRR cat mai bun, la intrarea PA cu intrarile legate la iesirea si respectiv masa sursei de semnal.Ai grija sa nu conectezi masele intre ele (in afara de legatura evidenta prin sursa). Asa poti elimina bucla de masa.Alta solutie ar fi printr-un trafo de simetrizare separator (e folosita mai ales prin echipamentele profesionale - transmisie diferentiala). Mai greu e sa gasesti unul de calitate.Ideea de baza e sa utilizezi legaturi diferentiale (cablu torsadat - eventual cu ecran conectat doar la masa sursei), care au o imunitate la perturbatii mult mai mare decat cele asimetrice (coax & co.).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări