andreidinsv Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Pentru o curatare de rutina am desfacut sursa calculatorului si am gasit un condensator de 2200micro/16V putin umflat asa ca am hotarit sa-mi upgradez sursa si bonus sa o fac si 'silent'. Am cautat pe la prieteni si am gasit mai patru surse , nu sunt pentru PC dar sunt in comutatie si sunt numai bune ca donatoare de componente. Tranzistorii d putere i-am si schimbat, cu tot cu radiator, am folosit modelul TT2148, diodele redresoare le-am inlocuit cu SBL6040 mai ramin electroliticii. Am asa: Rubycon, Nippon Chemi-Con, CapXon verzi, Tepao si unii cu sigla General Electric. Ce sa folosesc? Tepao sunt chinezesti?Care radiator se incalzeste mai tare? Ala se la tranzistori sau ala cu diodele? Intreb asta ca ventilatorul marca Siemens are senzor de temperatura, vreau sa stiu unde e indicat sa montez senzorul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 noooo...nu te suparaci pe mine...dar te bagi la ceva periculos...risti sa arzi placa de baza si alte componente... ...condensatorii aia"recuperati macar testeaza-i cu ESR-metru+capacimetru...conzii, diodele, tranzistorii vad ca-i schimbi, dar traful?! Optocuplorul?! Sursa aia e cumva vreo pocnitoare Rexpower, Maxpower, JNC, etc?Si cu ventilatorul, alta belea, exista un bilant termic care tine cont de inertia radiatoarelor, temperatura ambianta, debit de aer/unitatea de timp...nu e indicat sa pui unul "silent", intr-o zi de vara si PC-ul iti va deveni "silent-dead".Seasonic, Fortron, Zippy, Emacs, Etasis ar merita tunate, dar nu prea ai ce tuna la alea Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Cea mai simpl? verificare a cond: îi încarci cu o tensiune mai m?ricic? (aten?ie: printr-o rezisten?? de 100 Ohmi, de exemplu) ?i a doua zi, care din ei au cea mai mare tensiune p?strat? sînt cei mai buni din gr?mad?. S? nu mai zic c? unii buni se încarc? singuri din aer, sau odat? înc?rcat de prob?, r?mîne luni de zile cu ceva tensiune în el. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 la orice sursa poti mari radiatoarele capxion nu sunt chinezarii?diodele se incalzesc cel mai tare,de obicei au si radiatorul mai marevezi ca si bobinele de pe iesire si traful trebuie racite,in orice moment sa circule ceva aerdaca bobinele sunt prea calde,usuca condesatorii Link spre comentariu
andreidinsv Postat Februarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2009 Sursa este (era) modelul Feel 400 ATX made in China. Intre timp am aflat ca sursa donatoare era de la un aparat de dializa, caltate exceptionala, ca orice aparat electronic folosit in medicina. Asa ca nu am stat pe ginduri, acum sursa mea din calculator are mai mult de jumatate din componente schimbate cu altele de firma...General Electric. Absolut silentioasa, nu se aude nimic. Am ajuns sa fiu deranjat de unitatea dvd.Acum ma roade alta intrebare: de ce se umfla condensatorii in sursa? Ca doar era pe 16V, cred ca rezista si la 18, la tensiunea asta cred ca ar fi crapat si placa de baza. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 mai mult de la caldura,vezi postul alalatsi nici sa pui conzi de 16v la 12v nu-i genial,dar merge Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Condensatorii sa fie la 105grade, e cam necesar deoarece componentele din jurul lor se incalzesc destul de puternic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum