Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor alegere subwoofer

kelloo_bro

Postări Recomandate

Salut!Am si eu o nedumerire si as vrea sa cer ajutorul unor profesionisti.Ideea e ca momentan detin un sistem 5.1 amplificat de un AV receiver Samsung AV-R610, iar ca subwoofer folosesc un subwoofer auto Peiying de 10" cutie bass-reflex.As vrea sa imi schimb subwooferul si nu stiu ce subwoofer ar fi cel mai potrivit pentru mine.As dori un sfat in ceea ce priveste cutia viitorului subwoofer (band-pass sau bass-reflex), marimea difuzorului (precizez ca restul boxelor nu pot cobori prea bine in frecventa,undeva pana la 150-200 Hz) si eventual daca ar fi mai bine sa imi iau un subwoofer activ, de casa.In general ascult muzica cu mult bas, house, disco, dar nu numai.Astept parerile voastre!Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kelloo_bro

7

• BF37

5

• Mircea Crisan

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Acum il tin la o frecventa de taiere de 120 Hz, dar front-urile nu pot scoate bine beat-ul acela de bas, si am impresia ca subwooferul preia basul acela bubuit care ar trebui sa il scoata front-urile.Cred ca ar fi mai bine sa strang mai multi bani si sa imi schimb si front-urile.Dar atunci sa optez pentru un subwoofer de marime mare? (ceva la 15").Stiu ca daca imi iau un subwoofer mare se va auzi bine basul continuu la frecvente foarte joase dar tot beatul acela al basului va trebui suportat de front-uri si deocamdata nu imi permit o investitie asa mare.O alta mare dilema e daca sa optez pentru o cutie band-pass sau bass-reflex.Astept pareri si sugestii!

Link spre comentariu

Sa sti ca ma gandesc serios la asta.Daca as avea doua front-uri serioase as putea seta frecventa de taiere mai jos la subwoofer.Dar totusi la 10" e destul de mare difuzorul pentru a reda decent frecvente sub 80 Hz?in specificatii scria ceva pana la 40-50 Hz, dar cu anumite generatoare de sunete "bate" diful si sub 20 Hz.Si e vreo problema daca subwooferul e de masina?

Link spre comentariu

Nimeni, nici o parere?As avea nevoie de cateva pareri, fiindca nu as vrea sa imi schimb subwoofer-ul daca nu e nevoie.Deci e destul de mare la 10"?Si e vreo problema daca e auto?(e pasiv, iar impedanta se potriveste cu impedanta amplificatorului)

Link spre comentariu

Peiying e o firma poloneza.Sincer pana sa imi cumpar subwooferul acesta nici eu nu auzisem de ea, dar mi-a lasat o impresie bunicica.Cred ca o sa imi schimb si subwooferul si boxele din fata.Aveti vreo recomandare de subwoofer pasiv?As prefera sa il cumpar decat sa il fac fiindca nu ma pricep prea bine si nu vreau sa iasa o "varza".Ca buget deocamdata nu am nimic, dar imediat ce fac rost de bani as vrea sa ma incadrez in 400 de lei.Gasesc ceva la banii acestia?Acum clar ca nu am pretentii in pretul asta, dar imi place basul puternic.Front-urile vor mai astepta ceva timp fiindca deocamdata nu am bani.Astept recomandari!Multumesc celor ce au raspuns!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

S-ar putea sa-ti placa - JAMO 604 - Boxe 2 cai Tip incinta: bassreflex Diametru woofer: 2 x 165mm Diametru tweeter: 25mm Putere RMS: 80W Putere Max: 120W Impedanta: 6 ohmi Raspuns in frecventa: 48 - 20.000 Hz Sensibilitate: 90dB (2,83V/1m) Dimensiuni: 840 x 214 x 235mm Greutate: 9.5...

Le am si suna excelent , curat si cu mult bass , chiar si la volume ridicate , asa cum ascult eu deobicei :da

Nu m-au dezamagit pana acum pe nici un fel de muzica ( hip-hip / rap , rock , pop , populara si binenteles filme ) , se aud exact asa cum trebuie cu conditia sa mai corectezi putin basul , care cateodata e excesiv .

Referitor la boxe cu difuri de diametru mare in casa - este exclus => De ce ?

1 . In loc sa auzi tu basul il aud vecinii din blocul de visavis, :rade: -> camera devine incinta pt difuzor si in loc sa ai sunet ca-ntro sala de spectacol su disco , ai sunet cantr-o boxa ( te dor urechile si stomacul , i-ti crapa peretii si parca tot vrei sa dai mai tare basul :nebunrau: )

2. Boxe mari , puternice => ai nevoie de amplifuri pe masura ( care costa ) => vei avea o factura de curent pe masura => si cand vine factura sau te apuci sa renovezi ca ti-au crapat peretii , ai sa vrei sa le .....:sparge:

Asa ca un 5.1 cu 2 fronturi ca astea si nu vei regreta + ca sant super ieftine

Link spre comentariu

Imi plac Jamo 604.Nu le-am ascultat, dar in general imi plac cum suna boxele stil coloana.Crezi ca s-ar auzi rau daca le-as monta pe perete la o inaltime de aprox 1m de podea?Au cumva portul de bas reflex in spate?La cum am eu pus TV-ul si mobila ar fi cam singura varianta.

Link spre comentariu

Nu e indicat , au bass-reflexul( foarte important ) , pe spate jos => deci nu se monteaza lipite de perete , de ce crezi ca li se spune floorstandere . nu e obligatoriu sa le montezi exact in fata , e chiar bine sa le montezi in lateral => vei avea o mai mare acoperire a campului auditiv. Eu de exemplu , la filme , reglez volumul televizorului la 75% , si dupaia ajustez volumul amplifului pana cand obtin un echilibru intre televizor si sistem => sunet spatial inconfundabil si foarte placut :da - e the best !

Link spre comentariu

S-ar putea sa le pun in lateral si la distante inegale de TV (nu am cum altcumva), dar probabil daca reglez corect puterea pe fiecare boxa se va auzi echilibrat.O sa incep sa ma uit pe la magazine daca au boxele acestea.Daca le gasesc o sa revin cu impresii.Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ma bag si eu aici cu problema mea.In vara am gasit la un Supermarket un sub la un pret devastator de ieftin. - 100 lei.L-am luat in speranta ca voi putea gasi un dif mai potent cu ajutorul vostru.Dimensiunile interioare sunt 340x440x394 mm iar portul de reflex este 180x42 si profund de 210mm.Stiu ca toata lumea spune ca intai iti iei diful dupa care iti calculezi incinta si o realizezi dar eu m-am riscat de dragul finisajului care mi-a placut.Ce difuri imi recomandati? Ca o prima strigare am vazut ceva la Beyma, 12BR70.Nu am pretentia sa fie puternic dar sa coboare ceva mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări