nana Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Buna am si eu nevoie de cateva indrumari pt a realiza un circuit cu ajutorul unui FT232xx care sa imi faca conversia din UART(TTL) in semnal USB, la fel cum facea MAX232 cu RS232.deocamdata am urmatoarele nedumeriri :1. ce cip sa aleg din categoria FT232XX ca sunt RL, BM, BQ etc. si care sunt deosebirile intre ele.2. In DataSheeturile acestor cipuri am vazut ca se incruciseaza TX ft232 cu RX MCU si viceversa RX ft232 cu TX Mcu, eu vreau ca sa comunic bidirectional cu MCU ?3. Am mai vazut ca se mai conecteazza inca un pin care da start conversie pe mine nu mai intreseaza asta vreau direct comunicarea... si vreau sa stiu daca pot renunta la acel pin.4. am vazut aceasta schema ...[attachment=0]ft232-modul_v1.0.sch.pdf[/attachment]ca are o memorie I2C si nu prea inteleg eu rolul ei ... va multumesc de sfaturi !! Link spre comentariu
DREDD Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Vezi si aici: http://www.serasidis.gr/circuits/usbAvr ... vrProg.htm poate te ajuta. Link spre comentariu
nana Postat Februarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2009 da mersi imi este de folos ... e explicat clar totu acolo ;) Link spre comentariu
nana Postat Februarie 26, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2009 Cine are o librarie de LQFP32 pt proteus sa mi=o dea si mie !! nevoie urgent !!! Link spre comentariu
nana Postat Februarie 28, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2009 Multumesc am gasit librarie de LQFP insa am nevoie urgent de putin ajutor daca cineva a folosti aceste Controlare ... daca pot inlocui FT232BM cu FT232BL au aceasi package si acelasi tens de operare insa nu am apucat sa citesc tot datasheetul celor 2 componente !!!PLS help ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 28, 2009 Administratori Partajează Postat Februarie 28, 2009 Cele 2 sunt perfect identiece BL-ul este lead free Link spre comentariu
nana Postat Martie 20, 2009 Autor Partajează Postat Martie 20, 2009 Am facut urmatoru circuit cu ft232BL si merge perfect pe partea de comunicare, l-am testat prin ecou si merge, ce trimit aia primesc. Insa cand am vrut sa ii scriu EEPROM-ul atasat se comporta ciudat... adik mai detaliat cand ii dau sa il programeze imi zice: Error reading device. insa daca ii dau sa il citeasca imi da ok adik ff ff ff peste tot ca si cum nu ar fi fost programat, (gol). Programul pt parametri lui FT232 este MProg 2.9c luat de pe situl http://www.ftdichip.com daca ii dau scan device imi da ca Numer of Blank Decices=1 si Number of programmed decices=0. ft232BL=ft232BM deci ca device type am folosit ft232BM Link spre comentariu
nana Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 am nevoie de un hex functional pt atmega8 cu care sa testez RX si TX pt un convertor USB-Usart... pls help, eu am unul insa nustiu daca functioneza corect Link spre comentariu
soulraven Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 ma puteti ajuta si pe mine cu niste librari pentru proteus?tot pentru ft232 si ft232RL Link spre comentariu
nana Postat August 19, 2009 Autor Partajează Postat August 19, 2009 Librariile se gasesc pe site-ul producatorului la www.ftdichip.com insa sunt doar pentru Eagle si Orcad daca mai tin bine minte. eu folosesc proteus si a trebuit sa le fac manual de mi-a luat 2 zile pana am facut footprint-ul Link spre comentariu
unuldinei Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 Intrebare : Poti sa-mi spui si mie de unde ai luat FT 232 BM in bucuresti ? sau daca ai unul in plus macar ?Multumesc ! Link spre comentariu
nana Postat Mai 1, 2010 Autor Partajează Postat Mai 1, 2010 Intrebare : Poti sa-mi spui si mie de unde ai luat FT 232 BM in bucuresti ? sau daca ai unul in plus macar ?Multumesc !Eu l-am luat de la comet sunt distribuitori FTDi din cate stiu, insa vezi ca nu mai vand decat pe firma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum