Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare ATMEGA8 la USB cu ajutorul FT232xx

nana

Postări Recomandate

Buna am si eu nevoie de cateva indrumari pt a realiza un circuit cu ajutorul unui FT232xx care sa imi faca conversia din UART(TTL) in semnal USB, la fel cum facea MAX232 cu RS232.deocamdata am urmatoarele nedumeriri :1. ce cip sa aleg din categoria FT232XX ca sunt RL, BM, BQ etc. si care sunt deosebirile intre ele.2. In DataSheeturile acestor cipuri am vazut ca se incruciseaza TX ft232 cu RX MCU si viceversa RX ft232 cu TX Mcu, eu vreau ca sa comunic bidirectional cu MCU ?3. Am mai vazut ca se mai conecteazza inca un pin care da start conversie pe mine nu mai intreseaza asta vreau direct comunicarea... si vreau sa stiu daca pot renunta la acel pin.4. am vazut aceasta schema ...[attachment=0]ft232-modul_v1.0.sch.pdf[/attachment]ca are o memorie I2C si nu prea inteleg eu rolul ei ... va multumesc de sfaturi !!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nana

8

• Badman

1

• soulraven

1

• DREDD

1

Top autori în acest subiect

Multumesc am gasit librarie de LQFP insa am nevoie urgent de putin ajutor daca cineva a folosti aceste Controlare ... daca pot inlocui FT232BM cu FT232BL au aceasi package si acelasi tens de operare insa nu am apucat sa citesc tot datasheetul celor 2 componente !!!PLS help !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut urmatoru circuit cu ft232BL si merge perfect pe partea de comunicare, l-am testat prin ecou si merge, ce trimit aia primesc. Insa cand am vrut sa ii scriu EEPROM-ul atasat se comporta ciudat... adik mai detaliat cand ii dau sa il programeze imi zice: Error reading device. insa daca ii dau sa il citeasca imi da ok adik ff ff ff peste tot ca si cum nu ar fi fost programat, (gol). Programul pt parametri lui FT232 este MProg 2.9c luat de pe situl http://www.ftdichip.com

daca ii dau scan device imi da ca Numer of Blank Decices=1 si Number of programmed decices=0.

ft232BL=ft232BM deci ca device type am folosit ft232BM

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Intrebare : Poti sa-mi spui si mie de unde ai luat FT 232 BM in bucuresti ? sau daca ai unul in plus macar ?Multumesc !

Eu l-am luat de la comet sunt distribuitori FTDi din cate stiu, insa vezi ca nu mai vand decat pe firma.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări