Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C+ in hex

mitalimbasan

Postări Recomandate

Salutare tuturor....o rugaminte am la voi,cei mai mai experimentati decit mine.Am un fisier scris in C si care cuprinde un pic16F628A,un LCD si o tastatura 3*4 ,care reprezinta un CODELOCK. As dori sa modific un cuvint care imi apare pe lcd,si nu stiu cum.Ex. sa schimb cuvintul COMBINATION cu cuvintul LIMBASAN. iar la urma sa rezulte fisierul HEX. Am incercat cu MikroC,dar imi da niste erori, m-am uitat pe net dupa ceva care sa ma ajute dar nimic. Va rog daca se poate sa imi explicati si mie.Multumiri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitalimbasan

5

• bogdanm

3

• pyu

3

Top autori în acest subiect

Da acela e montajul si schema,de la adresa respectiva, Pai fisierul nu e scris in C? nu are extensia C? am incercat si cu micro basic,dar nici asa nu merge...erori peste erori. Reamintesc ca am simulat in PROTEUS,si merge perfect. Ce as mai putea face sa compilez fisierul modificat?

Link spre comentariu

e scris in limbaj C, dar compilatoarele difera intre ele. Adica o rutina pot fi interpretate altfel, librariile difera, etc.Posteaza ce erori iti da, si la ce linii, nu am lucrat in microbasic, dar daca imi dai seama, poate te ajut.

Link spre comentariu

E un C, dar nu pare sa fie standard; lipsesc directivele #include, si din cand in cand cate un ";". Nu ma pricep la mikroC, deci nush ce sa zic. Ai si hex-ul cumva? Poate se poate modifica direct acolo.

Link spre comentariu

Bogdan,asta e hex-ul....si multumesc pt ajutor. L-am salvat in txt ca nu ma lasat sa incarc sub extensia hex...sau nu am stiut eu?

E COMBINATION cu litere mari? Ca nu pot sa gasesc string-ul asta in hex.Mai ai cumva un hex separat si pentru EEPROM? Sorry, n-am mai programat de ani de zile un PIC, nu mai stiu care era schema la ele :)
Link spre comentariu

Bogdan,scuze inca o data dar daca vrei si poti intra pe messul meu mitalimbasan. Ca asa prea mult dureaza prin forum.Daca nu vrei ,nu ma supar. COMBINATION e scris cu litere mari.....:) http://www.8051projects.net/downloads195.html asta e adresa de la care am luat proiectul

Din pacate nu merge cu schimbat string-urile direct din hex, trebuie ori dezasamblat, ori vazut pentru ce compilator e scris.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări