Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator usb

tomaur

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tomaur

9

• DREDD

4

• crispus

2

• alex_hobeanu

2

Top autori în acest subiect

De remarcat ca programatorul pe USB va avea nevoie de un alt programator pentru a programa PIC18F2550...DREDD scrie:Cauta aici:http://kudelsko.free.fr/Pentru programatorul pe seriala as putea folosi o sursa de calculator? Vreau sa programez PIC-uri din familia 18FXXX...

Intradevar pentru programarea lui 18f2550 folosit pentru programatorul pe USB ai nevoie de un programator aditional. Poti folosi oricare din variantele prezentate pe site (pe port paralel sau pe port serial), sau un alt programator. Eu personal am un programatorul pe portul paralel, dar varianta pe USB mi se pare mult mai tentanta mai ales ca nu foloseste o sursa externa de alimentare si in plus placile noi de comp elimina incet incet porturile paralele si chiar pe cele seriale.In legatura cu alimentarea programatorului pe COM, trebuie sa ai in vedere ca tensiunea de programare e de 13V, deci tensiunea de alimentare a montajului trebuie sa fie mai mare. Nu inteleg de ce vrei sa te complici - oricare traf de 12V, inclusiv cele de mica putere (cu montare pe PCB) e bun!!!.
Link spre comentariu

am facut programatorul cu rs232 si merge belea dar am pus74hc00 inversand pini 8 cu 10 in locul cd4093. asta chiar merge bine si foarte rapid.urmeaza sa-l fac pe ce pe usb cu pic18f2550 si va tin la curent. multumiri celor care m-au ajutat cu schemele.

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce vrei sa te complici - oricare traf de 12V, inclusiv cele de mica putere (cu montare pe PCB) e bun!!!.

Nu am nici un traf, am doar o sursa de la un calculator mai vechi...

am facut programatorul cu rs232 si merge belea dar am pus74hc00 inversand pini 8 cu 10 in locul cd4093.

Cum/cu ce ai facut PCB-ul? Imi place cum ti-a iesit.
Link spre comentariu

cablajele le fac cu negativ la imprimanta si expuse la ultraviolete pe suport fotorezistiv pozitiv 20,iar proiectarea o fac cu maker 2000 un soft mai vechi dar care ma multumeste .

Ai facut o reproiectare a cablajelor de pe site-ul kudelsko?Imi place mai mult decat originalul.Felicitari!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator NoFaith

Exista o sansa sa folosesc jdm cu ic-prog dar sa fac cumva sa mearga pe usb?nu am serial pe laptop?ceva de genul usb-rs232 adapter? intreb doar de curiozitate.....

Link spre comentariu

teoretic trebuie sa mearga cu un convertor usb-serial ,la uni chiar a mers dar la mine nu.cred ca vina a fost a convertorului ,asa ca am facut un programator direct pe usb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări