mosfet Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 E continuarea de aici viewtopic.php?f=28&t=30464 - daca-mi poate cineva va rog sterge ultimul post de acolo, a evoluat proiectul si merita un thread propriu Am zis sa deschid un subiect nou ca pe-acolo banuiesc ca nu prea mai intra lumea. Asta e schema - http://diyaudioprojects.com/Schematics/ ... lifier.htm http://www.mediafire.com/?hegyhkydgcx Am mai mesterit ceva zilele astea la preu, mai sus e o arhiva cu cateva poze, astept sfaturi privind pozitionarea pieselor, intrarilor/iesirilor..... Voi folosi 2 trafuri spate in spate (primul de 20V + o infasurare de 8V pt filamente, aprox 25VA sa zic, al doilea de 17V si 7,5VA deci cam 40-50mA), cel care se vede in poza e cel de 20+8V si inca unul in carcasa, filtraj CLCRC pt ca trebuie sa mai reduc din tensiune (nu prea-mi place estetic vorbind cum a iesit alimentarea, daca-mi poate recomanda cineva un alt mod de amplasare, eventual pe cablaj de test, fixat direct pe carcasa, nu stiu). Filtrajul vine in ordine: 100-100-100uF/400-400-200V. Droselul si-a pierdut in timp aripioarele carcasei, asa ca l-am prins mai bine cu un colier de plastic si sa vad cum il fixez pe carcasa. In filtrul CLCRC daca in loc de R pun un potentiometru de 1k are ceva? Nu stiu exact ce tensiune voi avea in final si mi-ar fi mai comod sa o pot regla. Alimentarea filamentelor e stabilizata cu un LT1085, 8000uF filtraj, tensiunea e reglabila. Piesele am zis sa le fixez pe regleta aia si pe socluri si regleta o lipesc cumva de carcasa. M-am chinuit o groaza cu gaurile alea pt socluri, pt ca le-am dat cu burghiul de 2-3mm succesiv, cu 1-2 mm mai mici decat trebuiau si apoi am polizat de mi s-a acrit. Nici de pozitionarea intrarilor/iesirilor nu-s foarte sigur, ca vor fi cam incomod cocotate acolo, dar e mai bine decat in spate, fix intre cele doua trafuri. Pentru conectorul ala cu 6 RCA-uri o sa fie distractiv rau sa dau cele 6 gauri la fix, mai ales ca nici nu am cu ce. In fata voi inlocui intrerupatorul ala negru de plastic, cu unul cu maneta metalica, doar sa gasesc unul fix de aceleasi dimensiuni sa se potriveaza in gaura aia fara sa o modific. Mi-ar mai trebui si niste picioare pt carcasa. Condensatorul mare de aluminiu e de impresie artistica doar. Din traful de pe carcasa voi trage firele in carcasa prin spate. Pt conzii de iesire, am mai multe alternative, habar nu am pe care sa o aleg (cam la ce tensiune ar trebui sa fie?): - conzi Wima de ~160-250V recuperati - conzi IPEE d-aia gri si taiati parca cu ciobul, la fel recuperati, eventual alti conzi romanesti, d-aia dreptunghiulari rosii, gri, verzi....tot curcubeul - conzi rusesti cu hartie, vechi spre foarte vechi, recuperati, masoara ok pe capacimetru - conzi rusesti cu folie de plastic, la fel vechi - conzi tip mkp noi, no-name Rezistentele de 150 de oameni banuiesc ca pot fi si de 200 fara probleme, condensatorul ala de 150uF, cat de critica e valoarea? Are vreo importanta daca e bipolar de 100u/16V Nichicon Muse sau 2 mkp-uri de 15-22u in paralel? A facut cineva un test de genul asta sa vada daca sunt diferente? Trafurile sunt recuperate amandoua, droselul e dintr-un TV vechi, soclurile si carcasele pt lampi sunt recuperate dintr-un TV romanesc din selectorul de canale/frecventa, electroliticii recuperati din TV-uri color straine (si masurati, au peste capacitatea inscriptionata), carcasa e de la sursa unui calculator vechi de prin anii '80 (Apple, e de super firma audiofila), suruburile cu care am fixat soclurile sunt si ele recuperate si cozmetizate - luate la perie adica - putin ca erau innegrite, jegoase si aveau urme de vopsea Volumul temporar o sa fie un potentiometru (sa vad daca unul rusesc de 2*22k nou, sau unul chinezesc de 2*100k) si in viitorul apropiat sper sa termin volumul digital cu DS1802, mai imi trebuie comutatorul rotativ. Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 E continuarea de aici viewtopic.php?f=28&t=30464- daca-mi poate cineva va rog sterge ultimul post de acolo, a evoluat proiectul si merita un thread propriu :dAm zis sa deschid un subiect nou ca pe-acolo banuiesc ca nu prea mai intra lumea.Asta e schema - http://diyaudioprojects.com/Schematics/ ... lifier.htm Chiar ma gandeam la ce ai pus 2 socluri cand ai postat acolo ca la buffer mergeai cu 1tub (dubla trioda) pt un stereo. Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Nu se inghesuie lumea cu sfaturi, poate daca atasez pozele direct aici e mai usor Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 27, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2009 E vreo problema daca inseriez masele? De exemplu, RCA-urile de intrare, daca le inseriez si le leg la masa impreuna, nu are nimic banuiesc?Imi trebuie o o pereche de mufe cu 6 pini, rotunde, una de cablu, una de panou, cea de panou imi trebuie izolata. Le voi folosi pt alimentare, ca sa leg cele doua trafuri intre ele, deci trebuie ca fiecare pin sa suporte cel putin 1A. Ce mufe sa caut? Link spre comentariu
mosfet Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Am renuntat la cei 3 electrolitici pt filtrajul alimentarii anodice, pt ca nu prea-mi incapeau in carcasa si-mi venea droselul chiar sub mufele de intrare/iesire. Am gasit un electrolitic din-ala romanesc, IPRS din '88, care pare inca functional, adica teoretic are 2*100u, dar masurat are 2*120u. L-am fixat deja pe carcasa, am dat o gaura oribila in carcasa dar macar e acoperita de condensator; condensatorul l-am fixat cu prenandez pt ca alta solutie nu am gasit (e izolat bine fata de carcasa), astept sa se usuce si-l fortez putin sa vad daca tine. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Am renuntat la cei 3 electrolitici pt filtrajul alimentarii anodice, pt ca nu prea-mi incapeau in carcasa si-mi venea droselul chiar sub mufele de intrare/iesire. Am gasit un electrolitic din-ala romanesc, IPRS din '88, care pare inca functional, adica teoretic are 2*100u, dar masurat are 2*120u. L-am fixat deja pe carcasa, am dat o gaura oribila in carcasa dar macar e acoperita de condensator; condensatorul l-am fixat cu prenandez pt ca alta solutie nu am gasit (e izolat bine fata de carcasa), astept sa se usuce si-l fortez putin sa vad daca tine.nu crezi ca ai exagerat cu cei 8000microfarazi pentru filtrajul filamentelor? Link spre comentariu
mosfet Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Nu stiu, am tot vazut proiecte in care se foloseau chiar si peste 10,000uF, de daunat banuiesc ca nu dauneaza oricum daca e mai mult. Link spre comentariu
mosfet Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Am testat acum alimentarea anodica si am 275v in final, in gol, adica cu 100v mai mult decat imi trebuie. Asta cu tot cu drosel si un pot de 10k. Imi trebuie un alt traf cred (am pus 2 trafuri spate in spate, al doilea are secundarul de 17v in loc de 12 cat ar trebui). Nu stiu cum sa improvizez o sarcina ca sa vad pana la cat ar scadea tensiunea. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Pune chiar montajul , lampile nu o sa pateasca nimic , oricum e clar ca tensiunea va scadea mult fata de valoarea masurata in gol , fara curent consumat nu e cadere de tensiune pe infasurarile trafurilor , drosel si ce mai ai pe acolo . Potentiometrul de 10K nu prea inteleg ce rost are . Link spre comentariu
mosfet Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Din ce calculasem eu tensiunea finala, tinand cont de caderea de tensiune pe drosel (330ohmi) la un consum de 50mA (aproximat grosolan) tot mai imi trebuia inca o rez de cativa k, asa ca am facut un filtru clcrc unde r e potul de 10k. Secundarul primului traf are ~19-20v in gol, al 2lea traf are 16-17v. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Fa asa cum ti-am zis , apoi vezi exact daca mai trebuie sa adaugi vreo rezistenta si ce valoare . Nu uita de rezistenta infasurarilor trafurilor , mai ales ca sunt doua , conteaza mult mai mult decat droselul . Link spre comentariu
wwilly Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Inverseaza transformatoarele intre ele, adica, pune ca si transformator coborator cel de 16V si ridicator pe cel de 19V... In final vei obtine o tensiune mai mica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum