Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help frecvente incinte si filtre 5.1

Vizitator Baken

Postări Recomandate

Vizitator Baken

Cine ma poate lamurii cum aleg frecventele incintelor pentru un sistem 5.1. Subwoofer=?; Central=?; Boxe fata=?; Boxe spate=?, si daca mai aveti sugesti pentru construirea unui 5.1 mai ales in ce priveste filtrele (active - pasive). Mentionez ca subwooferul vreau sa il fac trecebanda.Deci ma poate lamurii e binevenit cu sugestii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

4

• Sharky

3

• titro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai intai trebuie sa faci un filtru trecebanda dintre subwoofer si sateliti :wink: Acum nu pot sa iti zic si ce frecvente pt ca nu stiu de la ce frecvente merge subwooferul tau si sateliti , dar ai putea incerca o taiere la 200 Hz dar nu garantez nimik :? Sateliti tai sunt cu un difuzor de banda larga sau sunt pe 2 cai ??? Sper sa nu fii scris multe aberatii :oops:

Link spre comentariu

Depinde de unde o sa injectezi semnal in sistem. Daca semnalul o sa vina dintr-o placa de sunet 5.1 atunci nu mai ai nevoie de crosover deoarece semnalul vine gata filtrat. Subwooferul ar trebuii proiectat sa mearga pana la 200 Hz iar satelitii de la 200 Hz in sus (toti 5 sa fie identici).

Link spre comentariu
Vizitator Baken

Satelitii vor fii pe 2 cai, iar subwooferul va fii trece banda, iar acel filtru trebuie sa taie frecventa dintre sateliti si sub... Nu e prea joasa frecventele joase la sateliti.....Un sub din cate stiu merge de la 100Hz la 20Hz. Tu zici ca frecventa de taiere a joaselor la sateliti sa la 100Hz? Si folosesc la fel si la boxele principale? Referitor la subwoofer va fii unu de ordinul 4, adica diful va fii inchis in incinta cu doua camere, una ventila prin teava bass reflex si una inchisa ermetic.

Link spre comentariu
Vizitator Baken

Depinde de unde o sa injectezi semnal in sistem. Daca semnalul o sa vina dintr-o placa de sunet 5.1 atunci nu mai ai nevoie de crosover deoarece semnalul vine gata filtrat. Subwooferul ar trebuii proiectat sa mearga pana la 200 Hz iar satelitii de la 200 Hz in sus (toti 5 sa fie identici).

Aha, am inteles...Deci toate boxele fata spate si central sa fie de la 200 Hz in sus iar sub de la 200 Hz in jos
Link spre comentariu

Subwooferul nu cred ca are cum sa fie trecebanda , poate filtru :wink: A 2 chestie subwooferul nu are cum sa mearga de la 100 Hz - 20 Hz , poate invers adik 20 -100 Hz Si taierea am zis sa o faci de la 200 hz dintre subwoofer si sateliti :d Si subwooferul ala de care zici tu , este o incinta bandpass de ordinul 4 adik cu 24 db/octava :wink: La sateliti ai filtrare (pasiva) intre woofer si tweeter ???

Link spre comentariu
Vizitator Baken

depinde ce difuri folosesti...da ceva detaliila boxa centrala incearca sa pui separarea mai sus...pe la 6-7kHz ca sa nu afecteze vocea prea mult

Dar nu e prea inalta taierea? la central?Si difuri vor fi pe doua cai la toate boxele inclusiv centralul, si bineinteles in afara de sub.
Link spre comentariu

Fa cum ti-a zis si Sharky ca doar nu vb ca sa se afle in treaba ... :lol: Am si eu 2 sateliti cu taierea la 3500 hz si in tweetere inaltele sa aud foarte pitigaiat :cry:

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

Subwooferul nu cred ca are cum sa fie trecebanda , poate filtru :wink: A 2 chestie subwooferul nu are cum sa mearga de la 100 Hz - 20 Hz , poate invers adik 20 -100 Hz Si taierea am zis sa o faci de la 200 hz dintre subwoofer si sateliti :d Si subwooferul ala de care zici tu , este o incinta bandpass de ordinul 4 adik cu 24 db/octava :wink: La sateliti ai filtrare (pasiva) intre woofer si tweeter ???

1. Subwooferul poate fi trece-banda ( subul care-l ai tu este trece-banda) adica poate reda doar un anumit domeniu de frecvente setata prin proiectare 2. Mie imi pare acelas lucru daca spun ca subul merge in banda de frecvente 20Hz 100hz sau 100hz 20hz
Link spre comentariu

credeam ca vrei sa stii cum sa pui separarea intre wooferele si tweeterele satelitilor (aici nu pot sa iit recomand nimic pt ca nu stiu ce difuri ai), dar la central e bine sa faci separarea cum am scris mai sussubwooferul ar fi bine sa il ti mai jos..pe la 60Hz daca satelitii sunt capabili sa coboare pana acolo ..daca nu pe la 80Hz, unde poti sa cobori cu orice sateliti...

Link spre comentariu
Vizitator Baken

credeam ca vrei sa stii cum sa pui separarea intre wooferele si tweeterele satelitilor (aici nu pot sa iit recomand nimic pt ca nu stiu ce difuri ai), dar la central e bine sa faci separarea cum am scris mai sussubwooferul ar fi bine sa il ti mai jos..pe la 60Hz daca satelitii sunt capabili sa coboare pana acolo ..daca nu pe la 80Hz, unde poti sa cobori cu orice sateliti...

Filtrele de separare in boxele din fata, adica dintre woofer si tweeter le calculez eu in functie de ce difuri am sa imi iau. Ce ma interesat pe mine e frecventele la care reglez incintele. Filtrele nu sunt o problema, am ceva programel care face asta.Thanks
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări