Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amp de 70W

micutu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micutu

9

• cirip

4

• adrian_pintea

3

Salut,Parerea mea este ca:1) E pe 8 ohmi. Daca ii arati 4 ohmi, e posibil sa nu aiba suficient drive in baza. Pe o ramura: BD249 Hfe min =15, BD140 Hfe min=60, T3 scoate cam 7mA, deci crt. max la iesire ar fi in jur de 15*60*7e-3= 6.3A varf. Daca ar fi sa il pui pe 4 ohmi, ar trebui sa scoata (la blana) cam 30V/4ohmi=7.5A si nu are de unde. Morala e ca e pe 8 ohmi.Daca finalii se satureaza cu fo 4 V pe ei, atunci puterea in sarcina, testata cu semnal sinusoidal, ar fi (33-4)^2/(2*8)=69.72W... aproape 70.2) Lucreaza in clasa AB3) Cred ca merita, data 70W iti sunt de ajuns.Cirip

Link spre comentariu

Rectificare:

3) Cred ca merita, data 70W iti sunt de ajuns.

se va citi "3) Cred ca merita, daca 70W iti sunt de ajuns. "... si nu pricep ce pazeste R1 acolo, adica de ce e semireglabil. Ce semiregleaza? O simpla rezistenta de 620 sau 680 de ohmi si-ar face treaba acolo bine mersi.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Cred ca vrea sa regleze tensiunea de offset ( 0V ) .Acest montaj nu va scoate mai mult de 55 - 60W rms pe 8 ohm la tensiunea de alimentare din schema . Chestia este ca este cam o pierdere de timp sau mai bine zis o chestiune de timp pana cand va crapa ( daca nu i se pun si limitarile de curent ).

Link spre comentariu

Cred ca vrea sa regleze tensiunea de offset ( 0V ) .

Cred ca exista metode mai eficiente de reglaj al offsetului. Asa cum e pus in schema, R1 regleaza numai intr-o parte si in plus, spre valori mici, reduce castigul in bucla deschisa al amplifului, cu toate efectele negative care decurg din asta.

EU vreau sa-l folosesc pe 4 ohmi, normal si in punte

Eu cred ca va merge la puteri mici, dar la puteri mari va distorsiona tzapan. Am spus mai sus de ce.Punte, cred ca nici nu poate fi vorba. 4 ohmi in punte inseamna ca fiecare ramura o sa vada 2 ohmi. Cam putin.Cirip
Link spre comentariu

N-as inlocui T3. I-as da doar curent mai mare ca sa aiba de unde sa trazneasca in bazele finalilor. Curentul lui T3 este cam de 7mA. L-as duce pe la 25mA. Pentru asta, mai adaugi o dioda in serie cu D1 si D2 si micsorezi rezistenta din emitorul lui T3 la 39 ohmi. Disipatia pe T1 si T3 o sa creasca la 0.75W. E posibil sa ai nevoie de niste radiatoare mici.Nu stiu exact daca merge inca o pereche de finali. Trebuie refacut tranzistorul compus format din tripleti, nu merge pus asa la shto.E posibil sa fie nevoie sa mai maresti si curentul prin diferentialul de intrare, dar in esenta sunt numai modificari de valori de rezistente. Cred ca cu modificarile astea e posibil sa poti sa mergi pe 4 ohmi si sa scoti in jur de 100W.Bafta,Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări