Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tunning Bass Reflex

vidax

Postări Recomandate

O boxa bassreflex ar trebui sa aiba numai doua varfuri de impedanta la frecventa joasa.Eu zic sa mai faci o data masuratoarea afara,departe de ziduri si alte obstacole.Daca tot ai 3 varfuri, eu cred ca boxa nu este etansa.

Se pare ca diagrama ridicata de mine este normala,caracteristica de impedanta are trei virfuri.Am comparat cu incinta de aici:diva21-imp-s.jpg[/attachment
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vidax

10

• VTP

2

• [i_unit]

2

• radue

1

Top autori în acest subiect

..Dl. Aurelian Mateescu a avut perfecta dreptate cind a afirmat ca fara conditii de mediu corespunzatoare masuratoarea nu are nici o valoare.

Imi pare au daca jignesc pe cineva, dar masuratori cu suficienta rezolutie se pot face si in afara "camerei surde". De asemenea, tubul pentru acordajul incintei bass-reflex se poate prelungi fara probleme in exterior, dar lungimea rezultata astfel nu va fi echivalenta cu cea care trebuie montata in incinta (vezi coeficienti de corectie pentru diverse forme si amplasari).Totodata, nu trebuie neaparat ca cele 2 varfuri ale impedantei sa fie egale in amplitudine, este in functie de aliniamentul folosit. Si inca ceva: personal nu am auzit niciodata de metoda acordajului incintei bass-reflex cu ajutorul bateriei.In fine, masurari foarte precise ale impedantei incintei sau a difuzorului se pot face cu programe specializate, unele chiar free. Parametrii thiele-small pot fi determinati la fel de usor. Google poate fi prietenul vostru.Pt incintele "diva" prezentate de tine, cel de-al treilea varf se afla la frecventa de 1khz, fiind in preajma frecventei de separare a traductoarelor. De asemenea, filtrul pentru difuzorul de joase nu este prevazut cu circuit de corectie al impedantei de tip zobbel.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări