fratello Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Va salut ! In incercarea mea de a face un vitezometru digital, m-am apucat de construit frecventmetrul de aici : http://www.nuxie1.com/guides/funcount-f ... ter-2.html. Vreau ca valoarea frecventei citite (vezi rind 67 din codul atasat) sa o impart la 1,385. Am incercat diverse sintaxe {de ex. Freq = (Temp + Counter1) / 1.385 } dar compilatorul imi da eroare in aceasta linie. Ma puteti ajuta cu o sugestie ? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Uite o idee: cand spui "compilatorul imi da eroare", ar putea ajuta foarte mult sa spui si ce eroare iti da compilatorul. Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 19, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2009 Scuze : -original : Freq1 = Str(freq)-modificare : Freq1 = Str(freq) \ 1.385-mesaj eroare : Invalid datatype [[0011]0]Multumesc ! Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Scuze : -original : Freq1 = Str(freq)-modificare : Freq1 = Str(freq) \ 1.385-mesaj eroare : Invalid datatype [[0011]0]Multumesc !Nu ma pricep la BASCOM (si presupun ca slash-u ala era invers), dar presupun din "tonul" mesajului de eroare ca nu suporta numele in virgula mobila. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Freq1 este un string nu e o variabila numerica. Tu trebuie sa aplici impartirea lui Freq, aici : Freq = Temp + Counter1 Freq = Freq / 1.385 Cls Locate 1 , 1 Freq1 = Str(freq) Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2009 Corect ! Multumesc frumos ! Ca sa nu deschid alt topic : am facut programatorul, si am citit ATTiny 2313. Are bife la : CKDIV, SVT, CKSEL 3, CKSEL 1, CKSEL 0. Imi puteti spune in aplicatia prezentata, cu quartz extern, ce fuse & bytes trebuiesc setati in PonyProg ? Sau ii seteaza direct codul ? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 http://www.engbedded.com/fusecalc/ Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 eu unu nu folosesc ponyprog, dar, citeste in datasheet, citeste in ponyprog sa sti exact ce inseamna bifat sau nebifat corelat cu ce scrie in datasheet. Mai bine il blochezi ca ai fost tu bizon, decat sa te iei dupa vreun bizon de pe forum. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 am aruncat si eu un ochi la ponyprog, deci pentru acea frecventa mare clock sel se pun toti pe 1, deci 1111, iar sut0 si sut1 tot pe 1 ambii, ckdiv8 ala tot pe 1 trebuie. Asta la ponyprog s-ar traduce in a debifa totii bitii de care am zis. Inainte de asta dai un read, debifezi ce am zis si apoi programezi, hexul il bagi dinainte. Vezi ca apoi pentru programari/citiri va avea nevoie de acel quartz langa el, altfel nu va ami putea comunica cu programatorul.p.s. puteai sa zici si aici ca nu sti o boaba engleza si nu pricepi nimic din datasheet, nu pe softpedia Link spre comentariu
fratello Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 In urma discutiilor cu autorul montajului am reusit sa sintetizez intr-un tabel modul de programare a MCU Attiny 2313 pentru aceasta aplicatie. Il atasez, poate vreodata va fi de folos cuiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum