Vizitator Maris Silviu Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Daca am difuzoare cu doua cai, le pot lega direct la iesirea HU sau mai trebuie puse niste filtre? De ce intreb asta? Pentru ca vad ca tweterul are pus pe el un condensator ,care ii clar imi taie basii, dar nu vad nici un filtru care sa-mi taie inaltele de pe difuzorul mare ( de 13 cm). Sau difuzorul de 13 cm lucreaza si in frecvente mari impreuna cu tweterul, dar la frecvente mici lucreaza numai singur? La frecvente mari ( domeniul tweterului) nu ar trebui sa iasa din functie difuzorul mare? Sau iese dar nu ii vad eu filtru ca ii ascuns undeva inuntru? Link spre comentariu
Vizitator tzoshcu Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 La astfel de boxe nu este necesar un filtru pt. taierea inaltelor de pe diful mare , pentru ca oricum el nu reda asa ceva.Deci le legi pur si simplu si isi fac treaba.P.S.:condensatorul de pe inalte s ar putea sa creeze probleme tweeterului pt. ca de obicei astia pun din aia polarizati(pe inalte ar trebui sa ai ceva pe la 2 micro nepol. ca sa stai linistit) Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Daca ai putea sa detaliezi un pic te rog, la ce te referi cand spui ca difuzorul mare nu reda frecventele inalte ? La faptul ca le reda, dar cu un randament (Spl) mic ?.Daca este asa inseamna ca tweterul este pus acolo sa "ajute" difuzorul mare in domeniul frecventelor mari. Eu am crezut ca ar trebuie taiate inaltele de pe difuzorul mare ,ca el distorsioneaza la frecvente mari, daunand calitatii sunetului, dar se pare ca am crezut gresit. Te rog sa imi confirmi daca treburile stau asa cum le-am descris. P.S. am vazut pe ele un electrolitic de 4,7 microfarazi. ( niste difuzoare JBL de 13 cm pe 2 cai) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum