Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asa nu! (Probleme cu un sistem z-5500)

Vizitator TheRogue

Postări Recomandate

Vizitator TheRogue

nu mi se mai aude subwooferul:( sunt afon in electronica, dar am reusit sa depistez unde sunt finalii, nu pare nici unul bubuit, sunt finali TDA7249. Rog pe cineva sa imi spuna si mie cum se masoara sa vad daca mai sunt buni sau sa imi dea o alta idee despre ce ar putea fi ars pe acolo

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DJ_Speedy

6

• Dr.L

2

• harry

2

• tranzistor

2

Top autori în acest subiect

Nu se mai aude deloc? Daca nu, atunci ia un aparat de masura si vezi daca nu cumva ti s-a dus difuzorul. Daca nu ai aparat de masura, ia o baterie de 1.5V si leag-o la difuzor. Cand o cuplezi, ar trebui sa auzi un pacanit. Daca nu-l auzi.... :cry:

Link spre comentariu
Vizitator TheRogue

are 8 finali...si de prost ce sunt...cat am asteptat sa imi dea cineva un raspuns....am dat drumul la sistem(deci se aud toate celelalte boxe iun afara de sub) am pus eu aparatul de masura pe 2 craci de la un final...imi facu o flama de era sa cad in cur sio mi se topi un piciorul din ala de la el. La aparatul de masura pe ce trebuie sa il setez?volti amperi sau omni?

Link spre comentariu

La aparatul de masura nu ai cum sa masori integrate finale (TDA7294)...dar felicitari! probabil ca tocmai ti-ai facut de lucru. Ai verificat mai intai sa vezi daca e difuzorul de la subwoofer ars?

Link spre comentariu

e ars difusorul :((( pusai bateria si nimica:((

masoara-l mai bine cu aparatul,pe scala de 200 ohmi,si vezi ce iti arata,e posibil ca bateria aia sa nu iti miste difu....Cat despre sistem,acuma cu siguranta ti s-au dus finalii.....se mai aude ceva?
Link spre comentariu
Vizitator TheRogue

da, de auzit se aude....numai subwooferul nu se mai aude...si cu aparatul de masura cre'ca e ceva in neregula, ca nu imi arata nimica la masuratoare, si incercai si cu un difuzor bun...cre'ca s-a dus bateria de la el...

Link spre comentariu

Nu se vede prea bine in poza, dar dupa cum arata, poate fi pe OFF. Posibil sa ma insel. Ca sa vezi daca bateria pe care ai incercat-o prima data are sau nu curent pune-o pe un dif care stii ca e bun. Daca in ala auzi pacanit, mai pune o data pe difu de la sub. Nu trebuie sa se miste membrana, trebuie doar sa se auda un pacanit cand cuplezi bateria....eventual niste haraituri daca freci firele pe borne.

Link spre comentariu
Vizitator TheRogue

pai de testat am testat-o pe un difuzor bun, si a parait, pe subwoofer...sufletul...ar mai fi ceva...e posibil ca difuzorul acela sa aive vreun fel de filtraj, un condensator ceva...ca daca are..testul cu bateria...e cam degeabaP.s. nu e pe off...e exact pe 200 ohmni

Link spre comentariu

Nu iti poate spune nimeni cat costa un astfel de dif pentru ca nu il vei gasi in magazine. Il poti cumpara de la cineva care are un sistem ca al tau dar la care diful e intact si are ars altceva. Daca reusesti sa pui mana pe un dif, iti recomand sa nu te bagi sa-ti faci partea de amplificare. Cauta pe cineva care lucreaza de ceva timp in domeniu sa se ocupe de el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări