andreigradu Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Este just ca in relatia firma -firma voi alege service autorizat cu garantie si servire rapida pentru a avea continuitate in productie. Sunt si cazuri cand repari singur lucrurile la care te pricepi.Ceea ce discutam aici este strict - domeniul hobby - unde sunt convins ca e mai bine sa iti repari singur daca a iesit din garantie un astfel de aparat. ( in conditiile in care cunosti ceea ce faci ). Un service autorizat la un invertor te poate costa intre 1/4 -1/2 din pretul produsului nou avand in vedere ca se schimba frecvent tranzistoarele, diodele de protectie, puntea redresoare, partea de comanda ( cam cad in lant piesele si paguba e maricica ).De asemenea o constructie hobby desi nu are performante industriale i se poate oferi o protectie la intemperii buna si o racire marita fata de produsele de serie care minimizeaza costurile si maximizeaza profiturile.E mai bine sa ne concentram pe schimbul de idei si scheme.Probabil rusul a ars tranzistoarele pentru ca e greu sa aduci un invertor in rezonanta si sa il faci sa functioneze stabil la asemenea curenti.Aceleasi tranzistoare, daca iese din rezonanta invertorul, se ard la putere maxima. Sau a vut probleme cu circuitul de comanda, cum am patit si eu in trecut. ( mi se ardeau tranzistoarele si credeam ca e din pricina transformatorului, de fapt era modulul de comanda ).Inca nu am probat invertoare rezonante si nu stiu ce probleme implica, sper sa gasesc timp sa incerc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 mai pun si eu o documentatie care e prin zona Link spre comentariu
suiram Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Salut,caut o schema de invertor : Free ARC 200, este o chinezarie dar ma intereseaza partea de comanda cum ii realizata,daca are cineva schema il rog sa o posteze aici Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 salut.are cineva schema pt partea driver igbt si comanda pwm pentru un awelco 205.multumesc. Link spre comentariu
mecomanv Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 In primul rand felicitari ,pentru Andrei ,care a facut acest efort ...Cred ca este cel mai complex topic,de acest gen , in vre-un forum din Romnaia.Am si eu un aparat de sudura facut in Franta,(GYS),care a inceput sa tiuie ....Am desfacut si am gasit unul din cei 8 tranzistori,strapuns.Pe capsula scrie : G10C60A,si , as dori sa ma ajutati cu un echivalent ,sau un link de unde as putea sa cumpar ,pe cei originali. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
suiram Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Salut,stie cineva unde se gasesc carcase pentru ferita E70 ? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Salut,stie cineva unde se gasesc carcase pentru ferita E70 ?nu se gasesc , se construiesc din sticlotextolit , de obicei daca bobinezi cu folie de cupru , nu ai nevoie decat de axul central... care e simplu de realizat Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 o intrebare pt cine a mai reparat awelco.am un awelco in care a mai umblat cineva si se pare ca bobina de pe placa de forta a fost inversata...iau busit toti tztorii si grupul de smd.intuitia imispune ca a fost inversata dar nu sunt sigur....are un punct alb pe carcasa care indica inceputul infasurarii.am mai reparat genul asta de aparate dar nu am fost atent.aici mi-a atras atentia lipiturile facute.ms. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 da nu mai intreba in toate topicurile!nu vezi ca in titlu e vorba de altceva? Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 am intrebat in doua topicuri cu speranta ca cineva ma va ajuta.daca am gresit imi cer scuze .iar in acest topic s-a facut o descriere amanuntita al acestui tip de invertor.stima. Link spre comentariu
andreigradu Postat Iunie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2011 Nu trebuie sa te superi, probabil nimeni nu a reparat.Sau nimeni din cei care citesc.Intradevar, aici este o discutie (in principiu) despre ce se afla intr-un aparat marca INVERO.Tot eu am prezentat un aparat Awelco Ondulix 80, tot asa ca si idee a ceea ce este in el, in alt topic.Acum nu ai de ce sa te superi, aici pe forum nu vei gasi exact raspunsul la cum sa depanezi acel aparat.In general marca asta de aparat e vazuta ca si ceva comercial, mai slabut.Electronistii experimentati nu se baga pentru ca nu face tot aparatu cat manopera si piesele schimbate.P.S. Poate vrei sa zici k un zmeker a inversat transformatorul de putere, adica l-a rotit pe placa si primarul a devenit secundar si invers.Totusi pare putin probabil. Acel miez are o protectie antiprost, si anume are pini lipsa pe o parte pentru a te impiedica sa faci aceasta inversare. Daca totusi insisti poti taia alti pini sa montezi traful invers, dar atunci inseamna k a umblat un fierar in aparatul tau. Daca te referi la bobina din secundar, dupa diode, aia nu are importanta cum o montezi, doar e un simplu fir bobinat pe un miez. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Am zis sa nu postezi peste tot,ca sa nu primesti mai multe raspunsuri care nu tin cont unul de celalat...O varianta ar fi fost sa intrebi si sa pui link si cu topicul original,pt a corela informatia si preferabil discutia sa continuie in topicul original.Postand aici ai probabil mai multe sanse de raspuns,unii useri fiind abonati la topic Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 nu este bobina din secundar ,ci este o bobina mica pe o carcasa rotunda neagra cu citeva spire pe un miez de ferita cred...in legatura cu igbturile smd.pe ea scrie*100 ,iar punctul indica inceputul infasurarii.la inceput am crezut ca e o protectie termica dar nu e.banuiesc ca are legatura cu fv de rezonanta....sau un filtru . Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Este doar o simpla bobina de 100 microH care face parte din circuitul de protectie al IGBT-urilor. Inversarea ei nu afecteaza in niciun fel functionarea snubber-ului. Ar trebui verificate diodele si condensatorii SMD de langa ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum