tudoreldoru Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Domnule Andrei Gradu va rog ,daca se poate,sa mai atasati niste poze cu placa de comanda de la invertorul Invero 160.M-am apucat sa scot schema electronica a acestei placi dupa fotografiile date de dv.,dar sunt cateva trasee de pe partea cu piesele care nu se vad bine.Sper sa reusesc sa scot schema electronica a acestei placi si astfel sa-mi dau seama ce circuite integrate sunt folosite.O sa postez in cateva zile ce am reusit eu sa fac si contez pe colaborarea cu dv.in continuare Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 okIti fac cateva poze acum Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 Primele poze Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 Partea 2 Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 Partea 3 Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 Asta e ultima.Vezi ce faci si imi spui din ce unghi mai vrei.Si ce alte informatii mai doresti imi spui. Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Multumesc mult pentru poze si pentru promptitudine Andrei.Iatace am reusit eu sa fac pina acum.[attachment=1]IM01.rar[/attachment] Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Si asta: Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 I-mi cer scuze pentru calitatea desenului.Este o ciorna.Dupa cum vei observa mai am cateva puncte neclare pe care le-am inconjurat cu culoare galbena.Nu am cum sa-mi dau seama unde duc acele trasee verzi ,ele fiind sub circuitele integrate.Nici pe celalalte trasee verzi(de pe partea cu piese)nu sunt sigur 100%, sper sa-mi confirmi tu acest lucru.Cuircuitul integrat cu 16 pini pare a fi un SG3525A iar cel cu 8 pini un LM358.Cel cu 6 pini posibil un optocuplor dar nu pot fi sigur.Mai am greseli pe desenul cu piesele,el fiind facut inainte de a-mi trimite ultimile poze.Nu-mi dau seama ce vine legat la priza Q9 ,cumva valoarea tensiunii la bornele de iesire?O sa te tin in continuare la curent cu ce mai fac si o sa fac un desen mai citet cu amplasarea pieselor si cu schema.Portiunile din desen care sunt inconjurate cu creionul sunt verificate si corespund cu schema data de tine cu diferente la notatia pieselor. Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2010 Nu pot sa ma uit acum pe placa, dar fara a te supara te intreb de ce nu incerci sa faci o schema clasica? Iti e mai usor sa urmaresti ce se intampla acolo, iar cablajul ti-l poti proiecta apoi pentru o singura fata.Nu e neaparat cea mai buna versiune de cablaj aceasta.Apoi mai raman si valorile pieselor, mai bn ma intrebi unde nu intelegi si scoatem schema cu valori.Lasam pe cei care vor sa o foloseasca sa isi faca singuri cablajul. Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 O sa fac si schema clasica,dar mie i-mi vine mai greu sa o fac direct de pe poze de aceea am scos mai intai cablajul si amplasarea pieselor.Dupa ce fac si schema ramane intradevar problema cu valorile pieselor,sper sa gasesc si scheme asemanatoare si contez pe sprijinul tau Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Iata o parte din schema: Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Pe desenul cu amplasarea pieselor se vad traseele colorate cu verde.O parte din aceste trasee nu pot sa vad unde se duc,ca sa pot scoate toata schema.Poate ma ajuti tu Andrei. Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Iata si noul desen cu amplasarea pieselor(vazut dinspre partea cu piese).Fata de desenul anterior a mai suferit unele modificari gratie pozelor trimise de tine Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 14, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2010 Pentru a iti fac e o idee despre schema si cum sa o modifici in caz ca doresti, vezi ca am mai facut un releveu la alte 2 aparate, in mare parte poze, dar este unul dintre ele cu componente normale, cel smd nu imi place nici mie.imi spui unde intampini probleme si eu pe parcurs iti voi da valorile componentelor, o sa incerc cat mai repede posibil .Oricum, iti multumesc pentru efort. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum