oficemircea Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Andei,daca fac rost de parola iti voi da documentatia de la GYS,schema electronica +puncte de masurare Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 4, 2009 Autor Partajează Postat Martie 4, 2009 De unde reiese ca este egal cu "Average Forward Current"..........?Asa scrie in pdf, cel putin eu asa vad scris, uita-te si zi-mi daca e altfel . Link spre comentariu
gauss Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Nu sint egale....niciodata curentul mediu nu este egal cu cel de virf...referirea din datasheet la cei 30A curent repetitiv de virf se refera la O SINGURA DIODA din capsula.....asa cum am sustinut mai sus....diodele, ca si componente de folosit in schema respectiva, cu sectiunile in paralel, sint de 60A, sau 2x30A. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 7, 2009 Autor Partajează Postat Martie 7, 2009 Va ofer schema si in format Orcad, pentru cei interesati.Vedeti ca am mai deschis un subiect, tot despre un invertor, dar de putere mai mica : 80A/35% - 47A/100% Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Am pus schema preliminara a partii de comanda, cuprinde cea mai interesanta parte si anume cum sa faci o comanda cu tansformator si sa ai [ +15/-5V ] tensiune de comanda pe grila tranzistorului MOS, adica esti sigur ca e inchis la -5V si nu ai risc de oscilatii parazite in momentul inchiderii, sau oricum daca le ai ele sunt pe zona de minus si nu te afecteaza. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 20, 2009 Autor Partajează Postat Martie 20, 2009 Am mai desfacut o jucarie, puteti urmari discutia in topicul celalalt - " RELEVEU - INVERTOR DE SUDURA -cur.max- 80A/35% - 47A/100% " - viewtopic.php?f=41&t=38655Doar ca invertorul acesta are alti parametri : 85A/60% - 65A/100%, si e bine realizat, are banda de cupru in secundar, o idee interesanta. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Sunt curios de ce nu folosesc full bridgeul in sudura , e mai scump sau de ce ? eu as zice ca ar fi net superior astora Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 25, 2009 Autor Partajează Postat Martie 25, 2009 Se foloseste si full bridge, la puteri mari si mai ales la sudura MIG MAG unde curentul trebuie sa fie constant si pe perioade lungi de timp, poate si ore. Astea sunt invertoare pentru electrod invelit, chiar daca le poti pune si pistolet.Si normal k e mai ieftin, am auzit k la modelele scumpe, cateva mii de euro, se foloseste full-bridge.Sper sa fie cineva care sa ne poata arata o asemenea schema, clar, acolo e randament maxim, si utilizare optima a trafo si diode de redresare.Pe aceasta cale fac apel la cei care mai au poze, scheme, oscilograme, sa le arate sa invatam si noi.Chiar si link-uri bune, nu povesti de principiu.Am auzit k pe la rusi s-ar gasi multe astfel de documente, eu inca nu am dat peste ele, poate ne ajuta cineva. Link spre comentariu
Vizitator adi109cj Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 http://vadne1.narod.ru/index.html sint 3 scheme de invertoare de sudura. 2 scheme sint full-brige cu IGBT. Link spre comentariu
Vizitator petruchertes Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 In spatiul ex sovietic sunt doua scheme care sau construit in multe exemplare,prima desenata de Barmalley http://www.y-u-r.narod.ru/Svark/Svark_13.GIF iar a doua dezvoltata de un inginer din Kiev Neguljaev http://vadne1.narod.ru/DC40.gif ( care a scris doua carti excelente referitoare la invertoarele de sudura). A doua schema este full-bride ,lucreaza in rezonanta se poate obtine 200A dintr-un miez E-65,nu este foarte complexa.Cele doua carti se pot descarca liber de la http://depositfiles.com/ru/files/i0mn8ait2 si a doua http://depositfiles.com/ru/files/cqjyznmk9 .As dori pentu schema full bridge daca poate cineva sa traduca cum se regleaza la rezonanta invertorul. Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Va multumesc pentru materiale, sunt super, mai ales ideea cu rezonanta, e o chestie care as aplica-o si la un convertor pentru amplificatoare de 1-2kw.P.S. Am lipsit din oras si nu am net la bunici. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Am cautat deode de putere dar nu gasisem mai nimic si ce gasisem trecea de 30 euro o deoda , m-ar interesa ceva care sa functioneze la peste 30A si tensiuni de peste 200v freventa peste 60khz....stie cineva unde gasesc? Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Am vazut ca e o problema cu schema partii de comanda si o mai atasez o dataEste aceeasi imagine TIF si JPG in interiorul arhivei Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 DA se gasesc diode ieftine: SF3004PT si SF3006PT sunt la 200/400V 35ns 30A le gasesti la ECAS Si altele, de cea mai buna calitate tot la ECAS, sint facute de IXYS: DSEI30-06A DSEI60-02A DSEI60-06A DSEK60-02A DSEK60-06A DSEP30-03A DSEP30-06A DSEP60-06A prima grupa de 2 cifre reprezinta curentul, celelalte tensiunea in sute de volti, adica 200 si 600v, toate au 35 sau 40ns. pentru preturi descarca fisierul exel de pe www.ecas.ro si cauta pe coloana 3 componenta dorita, o sa vezi pretul fara tva, se livreaza cam la orice cantitate, dar iri trebuie datele unei firme pentru ca taie factura, gasesti si u pe cineva sa bage pe cheltuieli ce cumperi u. Eu am cumparat DSEI30-06A acum 6 luni si pretul a fost undeva la 7-8 ron cu tot cu tva, acum vezi si u in lista. Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Am dat acum ceva vreme peste un link interesant. Aparate de sudura - fotografii si scheme extrase. ( folderele - colt, kinzo, most) Scheme de circuite de comanda, diagrame cu semnalele obtinute. Chiar si un aparat de sudura ce incape intr-o carcasa de sursa de PC, asta chiar e interesant. (folderul - fot ) Este si o carte tehnica completa la un aparat de sudura cu tot cu scheme pana la ultimul detaliu. ( Cemont S1000) Rasfoiti cu grija si nu o sa va para rau de timpul alocat acestui link. http://leo.wsinf.edu.pl/~leszek/spawarki/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum