Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

final stereo cu GM70 hi-end de la A la Z

Vizitator

Postări Recomandate

azi am montat lampile 6SN7 ,finalele cu anod pe cupru .......reglat bias la 95mA pe finale suna perfect,echilibrat

pe luni fac si verificarile cu generatorul si osciloscopul

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

4

• Dj_Dog

3

• ioannis

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Cum spuneam urma sa fac verificarile de rigoare in cea ce priveste caracteristicile acestui final ...am apucat sa pun doar testerul de tensiune ,generatorul si osciloscopul si sa verific rapid ce tensiuni am pe boxe 8 ohm am obtinut cca 14,7v sin. si un max de 19,7v in saturatie ,cu diferenza sub 10% intre canale si asta cu 1000hz .......si cam atit di lipsa de timp pt ca mai intii l-am dus la expo dupa care in un salon de auditii hi-fi unde a ramas o saptamina ....practic cind m-am dus sa_l iau nu mai era a fost cumparat direct de acolo... :cry: asa ca voi fi mai atent cu urmatorul promit nu de altceva dar am o alta comanda de onorat cu mici dif(vrea integrat si cu preul) :freaza:Din ce mi-au spus colaboratori mei la salon ,practic dupa 2 ore de functionare sunetul e rotund,dinamic ,raspuns rapid , naturalete si transparenza aproape neutru si totusi cu o personalitate aparte.....lipsa total de zgomot de retea sau fisiit.(mai greu de obtinut la ampuri pe lampi ....)Cea ce a facut sa se si vinda ....si sa mi se comisioneze altul,de pret ce sa spun ..f.multumit.

Link spre comentariu

Cind va fi timpul necesar, asteptam cu interes o poza cu o osilograma ceva pe la joase si inalte(sinus,dreptunghi daca nu e deranjul prea mare), pretentiile sint A...Z eu personal as fi mai interesat de zona Z si mi_ar fi placut foarte mult asa cum imi place aspectul obtinut(deosebit si frumos) sa vad si ceva performante sub forma de oscilograma,lucrrarea ca design este stralucita daca si performantele sint pe masura devine chiar o capodopera.

Link spre comentariu

Cind va fi timpul necesar, asteptam cu interes o poza cu o osilograma ceva pe la joase si inalte(sinus,dreptunghi daca nu e deranjul prea mare), pretentiile sint A...Z eu personal as fi mai interesat de zona Z si mi_ar fi placut foarte mult asa cum imi place aspectul obtinut(deosebit si frumos) sa vad si ceva performante sub forma de oscilograma,lucrrarea ca design este stralucita daca si performantele sint pe masura devine chiar o capodopera.

Ai cu siguranza dreptate ,pentru urmatorul sper sa fac toate probele ,pe de alta parte cel putin aici proba fundamentala care convinge prietenul meu sa_l cumpere ramine calitatea sunetului un pic si aspectul general .......Ca peste tot timpul costa bani cu atit mai mult aici iar prioritatile sunt cele care dicteaza........
Link spre comentariu

ASA CUM AM PROMIS UITE SI SCHEMA FINALA....... :director:

Posted Image

Si desigur astept cu mare interes: pareri,idei,intrebari,dubii,critici...........ma scuz anticipat pt calitatea grafica a schemei... :jytuiyu

Link spre comentariu

Mie imi place schema.Fain.-cateva cuvinte despre posibilul zgomot?-ce incinte au fost cuplate la amp si ce caracteristici au acestea?

Zgomot nu exista de nici un fel,chiar si trafo retea e mut avind in vedere dimensiunile.....si puterea .
Link spre comentariu

Eu asteptam un raspuns profesionist ...insa...

De acord! dar intrebara ta (cateva cuvinte despre posibilul zgomot?) e profesionista?Cu alte cuvinte ,la ce tip de zgomot te referi?Poti fi mai precis? :nas:
Link spre comentariu

Ok.In primul rand,nici un traf de retea din lume nu este mut,mai ales in sarcina.Chiar si cele facute de Menno van der Veen sau Tamura.Ideea este sa functioneze optim d.p.d.v. al zgomotului (adica minim sau nesemnificativ) .... ....ceea ce poate sigur ai facut tu.De aceea nu comentez mai departe.In al doilea rand ma interesa daca ai testat amplificatorul pe incinte cu spl mare pentru a constata eventual tipul zgomotului in difuzoare.Sunt cel putin doua astfel de tipuri de zgomot.Raspunsul "zgomot de nici un fel" nu e palpabil doar daca ai pus ampul pe incinte cu spl de 83db;mai ales in cazul GM70 care se stie ca e o lampa "zgomotoasa" si greu de pus la punct doar cu o sursa de alimentare clasica,dupa cum se observa in schema.Deci cum e cu zgomotul??

Link spre comentariu

Ok.In primul rand,nici un traf de retea din lume nu este mut,mai ales in sarcina.Chiar si cele facute de Menno van der Veen sau Tamura.Ideea este sa functioneze optim d.p.d.v. al zgomotului (adica minim sau nesemnificativ) .... ....ceea ce poate sigur ai facut tu.De aceea nu comentez mai departe.In al doilea rand ma interesa daca ai testat amplificatorul pe incinte cu spl mare pentru a constata eventual tipul zgomotului in difuzoare.Sunt cel putin doua astfel de tipuri de zgomot.Raspunsul "zgomot de nici un fel" nu e palpabil doar daca ai pus ampul pe incinte cu spl de 83db;mai ales in cazul GM70 care se stie ca e o lampa "zgomotoasa" si greu de pus la punct doar cu o sursa de alimentare clasica,dupa cum se observa in schema.Deci cum e cu zgomotul??

Zgomot trafo nesemnificativ,boxe tanoy monitor15" de 94db la 1 m distanta se se aude nimic cu testerul am gasit cca 17mv humm pe boxa! cu vol la o !Pt a avea un trafo cit mai silentios sunt anumite artificii de constructie pe care daca doresti le pot arata....
Link spre comentariu

Nu-i rau.Era misto o poza impreuna,ampul tau cu acele faimoase Tannoy,nu-i asa? :drac: Apropo,cum se numesc incintele?? :toothy2: Off topic...Daca ai acces la detinatorii de Tannoy....m-ar interesa sa stiu daca s-ar gasi sa cumpar o pereche de autotrafuri din filtrele de la Tannoy (HPD295A),pentru ca am difuzoarele insa fara filtre.As putea sa optez pentru o valoare fixa (acolo unde raspunsul este cel mai liniar) insa ma gandesc totusi si la o reproducere 100% a filtrelor.Ce zici?

Link spre comentariu

Boxele erau dtm15 ca model le-ma imprumutat de la un prieten pt ca eu am 2 hitachi nu prea performante(hs420) 3 ca,i cu tanoy ma interesau basi .......mult mai accentuati si mai definiti ,oricum in max2 sapt le voi aduce din nou pt a proba urmatorul amp cu gm70 care e deja in constructie si .......pun pozele si cu tanoy............. :da ma interesez si de filtre care pe mine personal m-au cam dezamagit(au mai mult resistente decit trafo crosoverele interne ) :cry: in comp de ex: cu jbl. dar totusi suna bine probabil datorita dif de calitate superioara.....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Odisea continua cu urmatorul model (GM70 235-s)din aceasta serie ,avind mici modificari( in bine sper) majorarea trafo iesire pt min.35w pe iesire + alimentate anodica hibrida (tub 5z8c si diode)...asadar si sasiul de baza a suferit mici modificari...

Posted Image

Dupa cum se vede in zona centrala va salasui 5z8c (cu miticul soclu identic gu50...) ca ,driver voi folosi de aceasta data 6h6p aceste super triode capabile sa disipe 8w pe anozi ,gain mediu ...etc deci pot pilota cu brio cam tot (845,gm70 6c33c.....)

ma mai gindesc eventual si la un "master volume" motorizat ........... :freaza: asadar zarurile au fost aruncate incepe distractia :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări