Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme cu LM35 si temperaturi negative

soulraven

Postări Recomandate

dupa ce am incercat de mi-au sarit ochii simulari cu ds18b20, am decis sa renunt la senzorii de temperatura digitali si sa incerc scheme cu LM35, pana acum am vazut ca este cel mai bine vazut, dar nu prea am gasit scheme pentru a masura si temperaturi negative. Am citit ca trebuie pus in plus on convertor A/D referiential.Aveti scheme de genu asta?Vreau sa folosesc 4 senzori simultan pe un PIC16f877a.Aveti asa ceva?ati facut?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soulraven

10

• Badman

5

• sofian

2

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

da, dar mie imi trebuiesc 4, puse pe un pic16f......si nu pot masura temperaturi negative din cauza ca nu am sursa diferentiala pusa pe el....si daca pun sursa diferentiala trebe sa intru in pic cu 2 semnale, si deja este prea mult, de pic avand legate alte minuni....si din ce am citit imi trebuie un convertor adc referiential.....si apoi sa ma leg in pic.numai ca nu am gasit scheme deloc......

Link spre comentariu

mi-au mancat nervi DS-urile........greu de citit, greu de setat......numai spun ca daca ai 4 sau 3.....deja se complica.....trebe sa citesti cate 3ROM-uri, sa le trimiti, sa le compari, sa asteptii conversi.....iti maninca zilele...la unu mai merge.....dar la mai mult deja inebunesti..eu pana acum nu am vazut un cod functional pentru mai mult de 1 senzor.....nu mai spun de 2-3-4 senzori....

cred ca pe tine te salveaza doar unu digital http://www.holger-klabunde.de/projects/pthermo.htm

Die Anzeige ist fünfstellig von -55.00 bis +125.00 °C.

Link spre comentariu

"eu pana acum nu am vazut un cod functional pentru mai mult de 1 senzor.....nu mai spun de 2-3-4 senzori...."

Te-ai uitat atent pe topicul cu termometru ? Am pus eu acolo exemplu de cod pentru 2 senzori. Iar codul complet l-am pus aici : http://www.picbasic.co.uk/forum/showpos ... stcount=35

Am facut termostatul, cu 2 senzori DS18B20 si am scris codul, desi nu mai lucrasem in viata mea cu PIC-uri...E drept ca am scris/sters/scris PIC-ul de vreo 200 de ori, dar...pina la urma a mers, si merge foarte bine ! Nu renunta...mai citeste si aici : http://www.rentron.com/PicBasic/one-wire2.htm. Mi-a fost de mare ajutor. Succes !

Link spre comentariu

1. Problema nu este PIC ci senzorul de temperatura care trebuie sa mearga la temperaturi negative. De exemplu TC1047A care merge -40 la +125 grade celsius, este fabricat de MICROCHIP deci merge foarte bine cu un PIC. Eu am facut un aburitor cu 4 intrari analogice de temperatura, dar pe un PIC din familia 18 nu 16.2. In functie de senzor va trebui sa faci conversia respectiva si sa afisezi. Rutina respectiva trebuie sa o faci tu. Eu nu am lucrat cu senzori digitali deoarece nu am avut aceasta tema, dar cred ca este mai usor deoarece nu trebuie sa mai faci rutina de conversie ci numai sa le apelezi pe rand senzori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări