tony_oa Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 La mine pe un Intel core2duo la 2800 cu 4 gb ram merge perfect, bootat cu cd de win98.---------------Din cite stiu (si experienta propie) chestia cu "RIB-ul" este din comunicatia pe seriala, eu de exemplu am cautat cu vreo doi ani in urma MB din generatia P-I sau P-II .... si am gasit pe la un remat, ce am observat este ca placa de 233Mhz ce are cipul de comunicatie seriala din generatia veche (cel cu 2*20PIN) merge perfect, in schimb un MB ce are cipul de comunicatie seriala patrat cind merge cind nu merge comunicatia si procesorul este la 166Mhz pe acea placa.... e drept lucrez in DOS, butez cu o discheta si lucrez in virtual RAM.... MB+RAM+Video & tastatura.... Atit !!. Ca merge la tine in configuratia prezentata acest "RIB de seriala" ce sa spun.... cert este ca eu m-am convins in ce priveste acest aspect cu privire la controlerul de comunicatie seriala folosit. Poate ma repet dar mai fac precizarea ca lucrez sub DOS (versiunea clasica/de baza si nu cea a lui Win95-98), sfat/ajutor primit de la yo8sal cind ma chinuiam cu acel RIB si de fapt totul "statea" in controlerul de seriala. Link spre comentariu
Vizitator aduadutu Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 ajutor. gm340 am gasit prin multe cautari un laptop thinkpad 150mhz,32ram. am instalat win95.nu vrea sa-mi gaseasca statia. ESTE SI ACESTA PREA PERFORMANT PT.STATIE? Imi da aceiasi eroare programul. am incercat mai multe programe.In ms-dos imi zice #7 eror codeplug.un sfat util?????plss Link spre comentariu
Vizitator aduadutu Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 pardon #7 invalid opcode. Link spre comentariu
Vizitator valirex Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 ce soft folosesti? Link spre comentariu
Vizitator aduadutu Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 am reusit multumesc. merge si cu Ro3.11.15si cu R03.00.01, D03.02.01.Iar ca tuning folosesc R02.05.00sau R02.15.00 doar ca nu gasesc un tutorial de programare . Link spre comentariu
Vizitator valirex Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 am reusit multumesc. merge si cu Ro3.11.15si cu R03.00.01, D03.02.01.Iar ca tuning folosesc R02.05.00sau R02.15.00 doar ca nu gasesc un tutorial de programare .pana la urma care era problema de iti dadea acea eroare? spune si altora daca ai aflat ca poate multi se confrunta cu aceeasi problema si ai fi de un real ajutor. Link spre comentariu
Vizitator aduadutu Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 problela era de la mufa rj45 din schema cablului. pinii trebuiau numerotati invers. http://www.batlabs.com/images/cdmprog.gif . in rest ribul functioneaza perfect. puteti incerca cu inredere. si vreau sa zic ca am probat si pe pc mai performant si merge din winxp. merge si pe win7 dar e instabil, cand il citeste cand nu. acum il folosesc pe un ibm de 150mhz cu win95. pt orice sfat va raspund cu placere ca stiu cat m-am chinuit si eu. Stie careva daca exista un soft in limba romana?sau vre-un tutorial care sa-mi arate exact setarile din soft la ce folosesc? Eu am resoftat-o ca avea parola si acum parca mi se pare ca nu prea mai are semnal ca inainte.ex:daca ies la periferia orasului se aude mai rau ,ca si cum nu are semnal. Link spre comentariu
Vizitator FLUTZY Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Salutari tuturor !Sunt posesorul unei statii MOTOROLA RADIUS GM300 VHF si doresc sa o reprogramez in banda de 2m, dar am citeva nelamuriri :1.Alimentarea interfetelor tranzistorizate se realizeaza prin intermediul statiei sau de la o sursa separata?2.Detin o schema cu tranzistoare publicata in revista TEHNIUM si am realizat interfata,dar nu pricep unde se leaga iesirea/intrarea spre statie : a) la mufa de microfon cu 8 pini, b) la mufa cu 16 pini din spatele statiei ? Personal m-am oprit aici, pentru a nu distruge statia si pc.-ul.3.Din pacate nu mai gasesc un pc mai vechi necesar programarii,doar pc-ul de acasa,ce are instalat un sistem de operare WINDOWS XP si de aceea va rog ajutati-ma cu numele variantei compatibile . Va multumesc si 73 ! Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Salut, interfata se alimenteaza separat, ar fi fost bine sa puneti si schema sa ne dam cu parerea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Mesajul de invalid opcode este dat daca interfata(rib-ul)nu functioneaza corect dpdv electric.Eu folosesc interfata din atasament si am modificat putin schema electrica ca sa fie functionala. Link spre comentariu
mikee Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Buna seara,YO4YOU,recent am achizitionat o Motorola CM 160 si o vreau programata in banda de 2m.Vad ca esti tare priceput , imi poti da ceva indicatii TE ROG ? Link spre comentariu
dj_steel Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 salutare.intampin si eu o problema.am facut un RIB cu max232 si cu sn7404 insa softul pentru motorola radius gm1200 nu se instaleaza.utilizez windows xp.unde o fi problema?cu ce alt soft as putea programa statia? aici programul cu pricina http://www.hampedia.net/motorola/gm1200.php Link spre comentariu
dj_steel Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 inca o intrebare: cum se leaga tx si rx de la ribul cu max232 spre bus+ si bus- de la statie? ca nu prea ma prind Link spre comentariu
dj_steel Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 tot eu cu problemele mele:1- cu rib-ul conectat la mufa de accesorii(25 pini) statia da o eroare (FAIL 01\90).2-cu ribul conectat pe mufa de microfon nici un soft nu imi recunoaste statia (am folosit CPS R06.04.00 si alt soft numit WOOKIE)pe un calculator de 2Ghz.3- sa zicem ca fac rost de un 486 care ruleaza DOS,ce soft in dos sa folosesc pt radius gm1200,ca nu am gasit nici unul ?cred ca o sa ajung sa ma spanzur cu un cablu rg58 de cand cu motorolele astea Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Se poate programa direct de pe windows 98 de pe un calculator slab pentium 75-133mhz tact. GM1200.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum