dj_steel Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 programul nu se instaleaza deloc in windows XP.folderul pe care il creaza este gol.o sa mearga in win95? Link spre comentariu
Yo4You Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Nu e deloc adevarat, folderul care il creeaza este cu un executabil si cu niste fisiere.Pe windows 95/98 va merge.Mai am vazut pe aici unii care zic ca au programat motorola de pe windows xp sau 7 cu emulator de dos cu stiu eu mai ce.Un lucru este sigur de pe sistemele de operare NT nu merge programat decat de pe win9X.Programul de dos pentru diferite modele de statii ruleaza direct de pe win9x fara a mai intra in dos si ai da calea de executare. Link spre comentariu
dj_steel Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 multumesc pentru ajutor.astazi o sa instalez un windows 98 sa vedem cum se descurca Link spre comentariu
Stefan Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 scuze ca ma bag dar la mine merge si pe XP si nu sunt mari diferente intre softul de GP300 si P110. la mine nu a mers pe 98 -4kp1AvUzMU Link spre comentariu
dj_steel Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 eu ma refeream strict la softul de gm1200.Cel pt gm300 mi-a mers si mie pe xp Link spre comentariu
Lantean Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Puteti incerca si metoda de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=217&t=124535pentru a programa sub windows 7. Nu am avut motorola ca sa incerc dar nu vad de ce nu ar merge. Link spre comentariu
Vizitator dj_gonzy Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Va salut, Dupa ce am citit zeci de pagini de forum.... am incercat multe versiuni de soft etc, am ajuns la o concluzie. Chestia cu windows89 windows95 etc si calculatorul 486 sunt din punctul meu de veder "mituri". Softul functioneaza sub pe un i5 cu windows7 folosind niste trucuri simple. mai exact DOSbox sau mai simplu VirtualPC pe care punem o imagine de windows98. Si programatorul RIB este mai mult sau mai putin util...... am reusit sa programez P040 si GP300 5T cu un cablu de la un telefon mobil pe usb.... Cablul foloseste PL2303, nu stiu daca e important dar nu am verificat (inca) cu FTDI sau alte variante de usb-serial adaptere. Poate am sa fac un tutorial mai explicit, pentru ca si eu am plecat la drum, construind un RIB, instaland pe un laptop vechi (PII) win98 si asa mai departe, ulterior sa-mi dau seama ca am muncit inutil. Totusi am si eu o rugaminte, daca are cineva un RSS pentru P 040 eu am gasit si folosit cu succes CPS dar nu-mi prea place, nu are anumite chestii pe care le au RSS-urile. Merci Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Daca sunt mituri atunci de ce recurgeti la programe simulate dosbox etc??Ba mai mult motorola P210 nu ai sa il programezi nici cu pentium75mhz pe soket7 dapai minte cu intel i5.Mor de curiozitate sa faceti un tutorial de programat p210 de pe windows XP sau 7. Link spre comentariu
Lantean Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Va salut,Dupa ce am citit zeci de pagini de forum.... am incercat multe versiuni de soft etc, am ajuns la o concluzie.Chestia cu windows89 windows95 etc si calculatorul 486 sunt din punctul meu de veder "mituri".Softul functioneaza sub pe un i5 cu windows7 folosind niste trucuri simple. mai exact DOSbox sau mai simplu VirtualPC pe care punem o imagine de windows98..Nu sunt mituri, intradevar e nevoie de o arhitectura mai veche pentru ca asa au fost concepute softurile necesare programarii la vremea respectiva.Din fericire avem posibilitatea sa simulam conditiile optime de functionare si pe PC noi . Eu sunt multumit de ce am reusit. Inca nu am incercat cu cablul usb sa vad daca functioneaza , dar interfata originala isi face treaba cu brio... asa cum am scris si in tutorial. Link spre comentariu
Vizitator leviathanus Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Buna la toata lumea. Prima oara pe acest forum.Oare ma poate ajuta cineva cu o informatie? Am cumparat o statie Motorola GM300 pentru activitatea de taximetrie. Acum construiesc un Rib dupa o schema de pe acest forum, am si softul de programare, dar asi dori sa stiu daca la aceasta statie se poate introduce din soft indicativul taxi care este transmis la sfarsitul fiecarui apel (asa cum se poate la Alinco DR135) sau e nevoie de un montaj separat pus in statie?Astept raspuns , multumesc anticipat. Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Buna, pentru a transmite indicativul aveti nevoie de un montaj electronic cu o memorie ce transmite codul.Nici motorola gp300/gm300 si nici alinco dr135 nu transmit acest cod fara acel montaj intercalat intre microfon si statie.Toate cele bune icon_jook Link spre comentariu
Vizitator leviathanus Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Multumesc de raspuns, dar din pacate nu aveti dreptate. AMBELE statii pot transmite ID-ul la emisie, si deci nu au nevoie de nici un montaj. Alinco DR135 am programat pe vremuri.Am reusit cu greu sa fac rost de un calculator Pentium 1 si am reusit sa accesez statia Motorola cu un RIB manufacturat de mine cu una din schemele de pe aici, dar din pacate se pare ca softul pe care l-am descarcat de pe unul din linkurile de aici nu e complet, caci atunci cind vreau sa reglez puterea de iesire sau sa modific ID-ul , primesc o eroare de lipsa de biblioteca. Tipul care mi-a schimbat ID-ul a reusit, deci softul lui e OK, se pare ca al meu nu e complet sau e modificat.Are idee cineva unde gasesc un soft de GM300 complet?Oare este modificat fisierul MDF in hexa din folderul pe care l-am descarcat?Stie cineva? Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 La o vreme m-am ocupat cu statii de la taximetristi si stiu foarte bine ce are pot sa va pun poza cu un astfel de cip, ramane la latitudinea d-voastra sa faceti cum credeti modificarea statiei scrierea cu un alt flash si pe urma la gunoi cu ea, se va ajunge in situatia de a clona una ca sa o faceti sa mearga.Totusi incearcati sa cautati prin soft si cand gastiti astfel de date "EIA, MODAT, EEA, CCIR-1/2, PCCIR,ZVEI-1/2/3, DZVEI, DDZVEI, PZVEI, PDZVEINATEL, EURO, CCITT, VDEW, REACH" sa faceti o poza si sa o postati aici.Am avut un kenwood tk259 care intradevar avea in soft insa alinco si gm300/gp300 nu au. Link spre comentariu
Vizitator ciuly1 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Buna ziua! Am o problema cu o motorola gp300. pot receptiona dar nu pot emite. de aproape, adica de la 3-4 metri merge cum ma indepartez nu mai merge. de receptionat merge si de la 6 km in oras. sa fie din programare sau are vreo defectiune fizica? se poate da un reset fizic la modelul asta de statii?Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator aduadutu Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 imi poate zice cineva daca cu interfata RLN4008B se poate programa si alte statii inafara de motorola? daca da de unde pot lua schemele cablurilor?ms Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum