Vizitator xti000 Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Salut !AM si eu o curiozitate:Ce rezolvi daca mai adaugi o garnitura in plus la niste difuzoare de bass cu diametrul de 20 cm?Intreb pentru ca am doua difuzoare rusesti shi la volum mai mare oscilatia membranei produce niste brumuri suparatoare. Teoretic o garnitura in plus, micsoreaza miscarea de dute-vino a membreanei, da' iese ceva bun din asemenea combinatie ? Nu se strica bass-ul?Multumesc anticipat !PS: ideea mi-a venit cand am vazut intr-un magazin de electronice garnituri pentru difuzoare la numai 30000 lei Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 creste rezonanta..mai bine lasa-le in pacedaca nu ai cursa mare nu ai bas....suna urat ca iesi din zona liniara Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 daca nu ai cursa mare nu ai bas....adik difuzoarele cu cursa mica nu au bas ? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 difuzoarele lui (20cm) nu o sa aiba bas cu cursa mica...sau ma rog..daca ai tu alta idee "creatza" cum sa scoti basi (seriosi) cu cursa mica si cu dif mic esti rugat sa o postezisolutia cu goarnele este exclusa(aia ar fi singura)..vopbim doar de incinte inchise, bass-reflex sau BPsi ma rog ...se vedea clar ca ma refeream la difurile lui ... sau daca asta e placerea ta sa faci carcoteli ca sa te afli in treaba.......nu mai zic nimic ca nu are rost Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 sorry :oops: nu am vazut ca dif-u lui este de 20 cm ! Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Sharky shtieeee !!! Multumesc oricum pentru raspunsuri, am sa las bietele difuzore in pace. In fond, nu mi-au greshit cu nimic :wink: .O zi buna ! Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 vezi, poate ca bumul ala sau cum ii zici tu ca sa fie nu din dif, ci din sarmele de lagatura(alea care fac contact intre contactele la care vine semnalul si conul, sau mai bine zis bobina..) firele alea...alea s-ar putea ca la unele frecvente sa "intre in rezonanta", nu radeti, sau cum se numeste, oricum se misca mai mult decat trebuie, si ating ori conul, ori suportul ala de la con, din amterial textil, ala care e galben, si e fix sub con(cum naiba ii zice..chair is pe langa la capitotul denumiri la difuzoare)stiu ca se mai plangeau unii(inclusiv eu) de unele difuri(chinezarii ,ce-i drept, dar daca asta are omu ce sa ii faci, nu toti suntem "destepti" de la inceput ca sa vedem ca NU se merita sa iei chinezariile...pana nu te arzi..dupaia...), care faca asa, dar cu putin super glue si prenadez aplicat cum trebuie..poti face minuni... :wink: :wink: deci vezi de la ce e... Link spre comentariu
Vizitator uratuu Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 csl1131 a zis: "suportul ala de la con, din amterial textil, ala care e galben, si e fix sub con(cum naiba ii zice..chair is pe langa la capitotul denumiri la difuzoare)" SUSPENSIE din cate stiu si daca nu e asa sa ma contraziceti . Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 I se spune SPIDER Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 dap... asa ii zice... acu mi-am amintit si eu.. :wink: suspensia ii aia care e din cauciuc, sau burete, sau panza, care tine conul, la exterior...,asa stiam... Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 oricum decat sa lipesti o suspensie peste mai bine pui diful intr-o cutie inchisa mica, compresia aerului va juca rolul celei de a doua suspensii..e drept ca dful nu va mai sari asa mult dar nu va mai scoate nici bass... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 Salut !AM si eu o curiozitate:Ce rezolvi daca mai adaugi o garnitura in plus la niste difuzoare de bass cu diametrul de 20 cm?Intreb pentru ca am doua difuzoare rusesti shi la volum mai mare oscilatia membranei produce niste brumuri suparatoare. Teoretic o garnitura in plus, micsoreaza miscarea de dute-vino a membreanei, da' iese ceva bun din asemenea combinatie ? Nu se strica bass-ul?Multumesc anticipat !PS: ideea mi-a venit cand am vazut intr-un magazin de electronice garnituri pentru difuzoare la numai 30000 lei Eu am avut 2 difuzoare - tot rusesti si de 25 cm - aceeasi problema - vidrau mult si bass .... :( si le-am vopsit membrana si "garnitura" cu spray emailat... care dupa ce s-a uscat a oferit o alta duritate garniturii.... rezultatul => cel asteptat difuzorul vibra mai putin si suna la fel de bine :wink: ba chiar mai mult puteam sa bag in el putere si mai mare :lol: Link spre comentariu
Vale Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 daca nu ma insel eu foarte tare brumul ala are toate sansele sa vina de la lipsa materialului fonoabsorbant din incinte... de obicei cand se intampla asta un bas de frecventa mai joasa si ceva mai lungut se va continua cu un baraitdaca asta e cazul tau iti trebuie ceva vata de sticla sau vatelina in incinta. asta se pune si la incinte bas-reflex dar in cantitati cat mai mici si nu peste tot... cantitatea si pozitia acestiu material se determina experimental... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum