Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PICkit2/3 vs ICD2/3

unGuru

Postări Recomandate

Doresc sa-mi cumpar un ICSP/debugger si nu ma pot decide asupra diverselor variante existente. Prima optiune ar fi fost o clona de ICD2 dar din ce-am citit pe-aici si prin alte parti exista ceva probleme care impun reprogramarea periodica a propriului PIC, astfel ca m-am decis sa cumpar ceva "genuine".Ma intereseaza mai ales functia de debugger si n-am reusit sa aflu daca seria PICkit poate fi folosita ca debugger fara alte "accesorii" (circuite adaptoare). PICkit2/3 se comercializeaza si sub forma unor pachete (starter si debugger) si nu am reusit sa inteleg daca (sau de care anume) modul suplimentar este nevoie pentru "in circuit debugging". Multumesc pentru orice sfat!PS: Exista vreun alt furnizor (pentru .ro) mai ieftin decit farnell?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• unGuru

2

• Blind

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Stiu link-ul de la sponsor si de la furnizorii acestuia si stiu (aproximativ) ce poate face ICD2. Ideea este ca (aparent) PICkit2/3 si ICD2/3 fac cam aceleasi lucruri (cel putin, pentru activitati gen "hobby") si n-am reusit sa ma edific ce (nu) poate fiecare.

De exemplu, pentru PICkit2 exista un "header interface" avind codul AC162053 care este necesar pentru a putea functiona ca debugger pentru 16F628A.. de altfel, exista o intreaga lista de astfel de adaptoare. Intrebarea este: acest lucru este valabil si pentru ICD2 sau doar pentru PICkit?

PS: Si PICkit2/3 sint pe USB si nici ele nu necesita sursa externa de alimentare.. mai mult, pot alimenta (in limita unui curent maxim) si circuitul in care se afla PIC-ul ce urmeaza a fi programat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări