Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sinteza de frecventa - banda de 2 m

yo7but

Postări Recomandate

Salut, sunt interesat de constructia unei sinteze de frecventa pentru o statie industriala. Cerinte :- afisare frecventa pe LCD sau LED ;- control cu microprocesor inclusiv fisier HEX ;- doua frecvente la iesire RX pt. medie de 10,7 MHz si TX frecventa de lucru ;- memorare frecvente ;- lucru cu shift +600 sau -600KHz ;- butoane UP, DOWN, SCAN, etc ;- lucrul pe frecvente fixe sau VFO.Rog pe cei ce au realizat asa ceva sa puna la dispozitie doumentatia, eventual contra cost.Tnx es 73's

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo7but

6

• yo9gcc

3

• Marele Savant

2

• MiniTehnicus

1

Eu am un transceiver cu sinteza lui YO3HCV.Are cam tot ce trebuie pt FM.Am avut probleme deosebite cu ecranarea si filtrarea tensiunilor de alimentare.Afisajul cu LED-uri multiplexate produce zgomot puternic.Nu am reusit sa reduc nivelul catorva "cuie".Fara afisaj receptia era mai curata.L-am ecranat cum am stiut mai bine, am folosit numai condensatoare de trecere, am separat frontendul, etc...degeaba.LCD-urile sunt mult mai linistite.De atunci folosesc numai asa ceva.73!

Link spre comentariu

Salut,Ma bucur ca am primit ceva raspunsuri asta inseamna ca mai construieste lumea cite ceva. Referitor la sinteza lui YO3HCV nu cunosc nimic despre ea, n-am gasit nici documentatia daca o are cineva l-as ruga sa mi-o dea si mie. Pentru Simnakovi, am realizat acea sinteza dar din pacate nu am gasit microcontrolerul din schema (am pus un ATTINY2313) si nu a mers. Vreau sa folosesc aceasta sinteza pentru o statie R8143.Tnx, 73

Link spre comentariu

Referitor la sinteza lui YO3HCV - schema este publicata in revista ,, Radiocomunicatii si Radioamatorism,, nu mai cunosc numerele dar daca nu aveti revista am sa caut in colectie si o sa pun paginile pe un site.

Link spre comentariu

Nr 10 din 2002 paginile 10 - 18. La sfirsitul materialului da si detalii daca vrei sa faci comanda la firma lui dar nu cred ca mai corespunde numarul, eu am avut o asemenea sinteza era facuta foarte bine dar nu am mai ajuns sa o montez am dato la cineva din yo4

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Dupa ceva cautari am gasit o aplicatie care sa corespunda la majoritatea "pretentiilor" mele. Am terminat de curind constructia si reglarea ei urmind sa o instalez pe o statie IEMI model R-8143. Documentatia completa este la adresa http://www.kadirlitrac.org (cea cu LC7218 si PIC16F628). Daca este cineva interesat va stau cu placere la dispozitie cu sfaturi, poze, etc.

Link spre comentariu

Salutari Dorel,eu as fi interesat. In primul rind daca ai fisierele pentru cablaje, parca pe site nu am gasit decit dispunerea componentelor.De asemenea m-ar interesa daca meniul afisat este in turca sau daca se pote modifica hex-ul. Cele bune , Emil yo7luo

Link spre comentariu

Salut Emil,Fisierele sunt in format "PDF" pe sit, eu le-am facut prin metoda foto si au iesit excelent.Meniu nu prea are (hi!) numai cea cu LC7218 cind il accesezi odata cind stabilest FI (-10.7, -21.4 sau +10.7).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări