Vizitator xander Postat Februarie 15, 2009 Partajează Postat Februarie 15, 2009 Ei bine, am un amplificator cu 2 perechi de irf640 (de la ST) si doresc sa le alimentez la +-35. Intrebarea mea se imparte in 2. 1. Cat de recomandati sunt acesti tranzistori pentru audio ? (din datasheet rezulta ca ei sunt aplicati la o scara larga si mai ales pentru surse de tensiune variabila...)2. Cam de ce putere ar fi cel mai indicat sa fie transformatorul ? M-am gandit la un 500W (400VA dupa redresare)... e ok ? Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 pai pune o schema sa vedem si noi... si mai inp la ce inpedanta vrei sa folosesti amplifu? eu zic ca e prea mult 500W pt tensiunea aia de alimentare nu scoti mai mult de 60-70W in 8 oameni... deci cam un traf de 300W cred ca ajunge... acum depinde la ce vrei sa il fol...ce regim... si in leg cu tranzi cred ca is ok nu is speciali pt audio dar se descurca...:p Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Chiar mai pu?in, cam 40W pe canal... Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 scuze eu nu am fost atent si voiam sa zic rms nu sinus... Link spre comentariu
Vizitator xander Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Este un montaj de pe o statie cu sursa in comutatie care s-a ars (in urma unui scurt pe un canal). Eu am luat-o, si constatand ca n-am cum sa o repar, am decis sa-i construiesc o sursa clasica. As alimenta cu mai mult insa problema apare in preamplificator unde am 2 bucati CA3096E care nu sunt sigur ca suporta alimentare mai mare de 35V + ca sunt 12 condensatori de 35V, care ar trebui schimbati din start. Am testat montajul cu +-23 V care cred ca sunt insuficienti pentru ca la volum f. mic se aude distorsionat. In concluzie, imi recomandati un traf de 300VA, deci 240W redresati. Boxele sunt pe 4 ohmi, e vorba de Magnat Monitor.Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Da, dup? simptome e subalimentat montajul, încearc? cu +/-30Vcc (2x22Vca). Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 nu e problema cu preamplificatorul ca pt ala poti face un stabilizator... problema e sa ii faci o poza sa vedem si noi despre ce e vorba... daca conzi din modulul amplificator suporta 40vcc atunci mai trebuie sa vezi si prefinali si partea de driver adica vezi cum ii cheama si cauti pe net la http://www.alldatasheet.com si vezi de spre fiecare in parte... si daca e ok iti fac eu schema la un stabilizator simpu care il poti face fara probleme... Link spre comentariu
Vizitator xander Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 M-am gandit si eu la un stabilizator, dar sincer... rar trec de 10W pe canal.. boxele au 90 SPL so... useless; doar daca ne gandim la acea lege a THD-ului mic pentru maxim 10% din putere... Acum caut toroidalul potrivit. Multumesc oricum, a fost dragut din partea ta. ps: prefinalii sunt http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 3096E.html partea proasta e ca nu reusesc sa-mi dau seama pana la ce tensiune maxima pot fi alimentati. In tabel tensiunea maxima e trecuta cu o linie. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Scrie pe prima pagin?: Uce0 npn 35V, pnp -40V (adic? 40V respectînd polaritatea), deci nu po?i s? dep??e?ti tensiunea cea mai mic?, a trz npn, maxim +/-35V, de preferat chiar mai mic? pu?in. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 mda are dreptate seful zal... nu e bine sa ajungi la 35v deci o alimentezi ca atare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum