Vizitator catalin_gym Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Buna seara.Ma gandeam daca s-ar putea face un astfel de montaj care sa contina un buton si 4 relee si la fiecare apasare de buton sa se aclanseze cate un releu,restul fiind declansate.Ma gandeam ca s-ar putea realiza si cu circuite logice?sau?Stiu sigur ca se poate cu uc dar... Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Nu e nevoie de uc, se face simplu, cu numarator si decodificator, sau cu numarator cu iesiri decodificate. Link spre comentariu
vzsolt Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Eu am facut varianta "High Current MOSFET Toggle Switch with Debounced Push Button" si merge perfect http://ourworld.compuserve.com/homepage ... /page9.htm aletele asemanatoare: http://www.cpemma.co.uk/flipflop.html#basic Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 vzsolt a spus: Eu am facut varianta "High Current MOSFET Toggle Switch ...Circuitele pe care i le propui au la baza un singur bistabil, care are doar 2 stari, cu acesta poate sa miste cel mult 2 relee in contratimp. El are nevoie de 4 stari, pentru ca vrea sa cupleze 4 relee secvential, la un moment dat sa aiba un singur releu cuplat. Pentru asta ii trebuie 4 stari, deci un numarator cu 2 bistabile, urmat de decodificator 1 din 4. Se poate si cu un numarator in inel. Link spre comentariu
vzsolt Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 schukaru a spus: are cine o schema in care sa se folosesca un buton fara retinere pentru anclansa un releu si tot din acel buton, la o a doua apasare, releul sa declanseze. Vreau sa il folosesc pentru a trece un amplif in stand-by si on@ em2006Eu la prima cerinta al lui schukaru am raspuns Penru catalin_gym varianta propusa de tine e ok Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 adica un 4017 cu 4 tranz si 4 relee.ii dai clock-ul din pusb-buton si iesire 5 o conectezi la reset.asta imi vine acum in minte Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 stefan_ro a spus: adica un 4017 cu 4 tranz si 4 relee.ii dai clock-ul din pusb-buton si iesire 5 o conectezi la reset.asta imi vine acum in minte cu 4017 comanzi pana la 10 relee nu doar 4 Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Citat le propui au la baza un singur bistabil, care are doar 2 stari, cu acesta poate sa miste cel mult 2 relee in contratimp. El are nevoie de 4 stari, pentru ca vrea sa cupleze 4 relee secvential, la un moment dat sa aiba un singur releu cuplat. Pentru asta ii trebuie 4 stari, deci un numarator cu 2 bistabile, urmat de decodificator 1 din 4. Se poate si cu un numarator in inel.Da,exact asta vreau Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Felis a spus: ...cu 4017 comanzi pana la 10 relee nu doar 4 Daca reseteaza cu iesirea 5, cum zice stefan_ro, va avea doar 4 iesiri decodificate si circuitul face exact ce vrea catalin_gym mecaboy; chiar daca 4017 are 10 iesiri, nu-i musai sa le foloseasca pe toate. Oricum, un numarator Johnson intr-o singura capsula cu doar 4 iesiri n-o sa gaseasca. Ar mai fi 4022, care are doar 8 iesiri decodificate (contine 4 bistabili, fata de 4017 care contine 5). Avantajul folosirii unui astfel de numarator (4017, 4022), fata de varianta cu bistabile simple si decodificator separat, este ca foloseste un singur integrat, chiar daca nu e folosit la capacitatea maxima. Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 M-ati putea ajuta va rog si cu o schema?Multumesc Link spre comentariu
glide Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 o schema care mi se pare ff simpla cu un integrat ieftin atasez schema mai jos detalii gasesti aici ( http://www.elecfree.com/electronic/one- ... nd-irfz44/ ) Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Multumesc mult.Am sa studiez datasheetul circuitului sa aflu mai multe despre el si cum sa folosesc mai multe relee Link spre comentariu
costy Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 stefan_ro a spus: sa imi zici daca am gresit ceva sa modifica.http://elforum.info/download/file.php?id=26421oricum trebuie sa fac traseele mai goroase dar acum sunt prea obosit merge foarte bine; eu am facut alt cablaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum