Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot transfera de pe un VHS o casteta, pe un DVD

Vizitator rammstein24

Postări Recomandate

sistemul video VHS nu are decat 250 linii, e normal sa se vada rau cand creezi din asa ceva un fisier AVI. Se merita transferul de pe caseta video pe DVD doar cand se afla pe caseta vreun botez, nunta, etc, filmele nu merita defel, mai bine se vede un mpg din 1999 decat o caseta video VHS.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rimache

4

• MifTy

2

• M1Hai

2

• alexutu

2

Top autori în acest subiect

Citeste cu atentie!!! :bataie

Video VHS are iesire analogica, se leaga la intrarea analogica a camerei, iar camera are firewire :nebun:

Daca nu ma crezi iti pun filmulet pe youtube, dar platesti in bere. Multa bere :da

Ce zici MifTy?

Rimache, sunt putine camere video care au aceasta facilitate, de a scoate digital prin Fire Wire semnalul AV primit pe intrarea analogica;eu stiu doar cateva modele Digital8/Hi8 de la Sony, doar varful de gama, de exemplu DCR-TRV460/480,dar calitatea conversiei nu depaseste o placa de captura de calitate medie. De fapt sunt putine camere cu intrare analogica.

Daca se doreste doar transferul unei casete VHS pe DVD, fara efecte si fara editare nelineara(titluri, tranzitii etc) si eu recomand simpla conectare ( in analogic ) a playerului VHS cu un DVD recorder: calitatea e buna si se obtine o economie de timp: cand s-a terminat caseta, e practic gata si DVD-ul, mai trebuie doar finalizat.

Daca se foloseste PC-ul, calitatea poate fi mai buna cu o placa de captura de foarte buna calitate (nu tuner TV !), DVD-ul poate arata ca un DVD din comert, cu meniuri, cu subcapitole, cu meniuri in miscare, cu sunet(ma refer tot la meniul principal), dar timpul total necesar prelucrarii poate fi de la dublu la de 10 ori fata de durata casetei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări