Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizoare "Tesla"

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator basil45

Din cate imi amintesc E-47(parca asta era facut de cehi) era chiar bun, avea o imagine foarte buna, tub ok, nu prea avea probleme de fiabilitate in comparatie cu cele autohtone.Cele pe tranzistoare nu mai stiu... (retin ca am reparat foarte rar asa ceva).

e 47 au fost romanesti.e47e a fost primul meu tv,cumparat de parinti in 1968.ec vremuri...imi amintesc si primele imagini ,la instalare;o reclama pt revista stiinta si tehnica :da :da
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kripton

6

• nichishoru

2

• Spitfire

2

• unchiujim

2

Top autori în acest subiect

Da. E47 a fost prima serie de televizoare de conceptie romaneasca 100%. Ca si proiect. Componentele erau multe aduse din afara insa, aici pot spune de difuzoarele AUDAX Frantuzesti , tuburile cinescop de productie vest germana ( Telefunken , Valvo, Lorenz). Desi pe unele se mai putea gasi si tub cinescop polonez sau tesla. Pot zice , ca si comparatie cu tesla, ca E47 au fost destul de fiabile, comparativ cu tesla. Cat despre finalele de linii : ce aveau de fapt : PL500 sau PL36 ? Am auzit ambele variante, insa sunt ceva ani de cand nu am mai desfacut vreunul.Poate pune cineva o schema ?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator danick_1

@Trabant.Am facut niste poze, in format pdf nu am. Sper sa fie bune dar nu ma lasa sa le pun. Au mai putin de 500kB dar au rezolutia mai mare de 800x600. O adresa de E-Mail si le pun acolo.

Link spre comentariu

primul meu televizor color a fost un televizor tesla , cumparat nou - nout de la magazinul victoria din bucuresti in 1992...! am dat pe el 105 mii lei , in conditiile in care un goldstar era 90 de mii de lei...! cred ca am fost primul student la electronica din LEU care si-a cumparat din bani munciti de el un televizor color nou... :dans: televizorul avea diagonala de 67 de cm --- nu era cu lampi , desigur --- , telecomanda , 55 de programe , era mono , afisare pe vqe , procesor saa1293-a03 ...insa avea o imagine traznet , mult mai placuta , calda si naturala decit multe alte televizoare existente atunci pe piata...!televizorul a fost extraordinar de fiabil , el functionind ireprosabil chiar si in zilele noastre fara nici o reparatie --- l-am vindut unei prietene , cu care am tinut legatura --- ... :da deci , in concluzie , iata ca tesla a stiut sa faca si televizoare de calitate ... :hamac

Link spre comentariu

Salut,Ca tot se discuta despre tv-ul romanesc E47 as vrea detaliile trafului de alimentare, sau o schema, din cate stiu toate transformatoarele aveau detaliile trecute acolo :da Multumesc.

e posibil sa gasesc prin pod un autotrafo de E47, daca mai e de actualitate intrebarea. :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări