simplex Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Vreau sa-mi fac un datalogger cu uC-ul ATmega128 Asa cum spune si titlul, doresc sa-mi construiesc un miniaparat de achizitie date digitale in care acestea sa poata fi stocate local, in memoria uC, dupa care, din timp in timp, acesta sa le transmita printr-un modem telefonic (ideal ar fi radio) catre un alt datalogger identic situat intr-o alta locatie. Specificatii: 1) Dataloggerul trebuie sa fie capabil sa numere pulsurile asincrone ce pot veni la orice moment de timp de la 2-4 dispozitive care genereaza semnal compatibil TTL. 2) Dataloggerul trebuie sa aiba o interfata RS232 pentru a putea fi conectat la un laptop in caz ca vreo persoana doreste sa descarce direct datele acumulate in memoria sa. De asemenea, eventuale versiuni noi ale programului din interiorul uC vor fi descarcate tot pe interfata seriala din laptop. Nu m-ar deranja daca comunicatia uC modem si laptop s-ar face pe USB, in conditiile cind schema si softul nu se complica excesiv de mult. Ceea ce imi trebuie este, in esenta, o schema hard functionala cu un Atmega128 (sau alt procesor din aceeasi familie) care sa contina microcontrollerul in sine, interfata RS232 (un integrat MAX232 de ex.) si alte lucruri esentiale pentru functionarea sistemului (nu stiu exact ce mai trebuie). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum