Depanatoru Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Pai da , cam aia e puterea ce se obtine practic cu distorsiuni mici , sau ce , ne intereseaza ca ar putea scoate 7W dreptunghi ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Tu no sa reusesti deocamdata sa obtii cei 7W nici macar dreptungi(in limitare maxima), eu ii obtin sinus cam asta ar fi si diferenta dintre noi doi la ora asta.Uite sint dispus sa facem si un pariu cotatie 50/1 in favoarea ta eu pun 100.000 euro si tu 2.000 euro, daca eu nu obtin cei 7W sinus pierd in schimb daca ii obtin pierzi tu. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Aici nu se fac pariuri si offtopicuri! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 aici nu se fac pariuri si offtopicuri! Va rog sa_mi aratati care ar fi offtopicul...poate in "nestiinta mea" nu_l pot sesiza! Link spre comentariu
fcon Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Hai sa revenim la lampile noastre, va rog... Cu EL84 m-am lamurit si voi urmari orice noua idee.Spuneam anterior despre experienta de mai putin succes pe care am avut-o cu un SE cu 6P3S, in sensul obtinerii unor rezultate slabe, ca putere, mai slabe decat ale SE-ului cu EL84. Cred ca este o lampa care "poate" mai mult; schema de care spuneam este cea din atasament. Eu am testat-o intr-un singur canal.Este drept ca, neavand un transformator de iesire tip UL, am folosit unul cu un singur primar (de la un radio cu iesire 6P3S), iar G2 l-am alimentat la 250V; tensiunea pe anod de cca 320-340V, consum cca 70 mA. Puterea de iesire a fost neasteptat de mica.Pe aceeasi preamplificare, alimentare si cu aceleasi tensiuni, cu adaptarile de rigoare plus un traf de iesire dedicat, GU50 a functionat ireprosabil, si ca putere si ca sunet. spunea ca lui 6P3S i-ar trebui un traf de iesire cu impedanta mare (cca 10k), dar ma gandesc ca traful folosit, fiind dintr-un radio rusesc, facut pentru acesta lampa, in care era vorba tot de o schema SE, ar fi trebuit sa fie OK.Recunosc ca EU sunt acuma off-topic, insa este vorba tot de un SE...Deci: ce se poate face? Ce schema ar fi buna pentru punerea in valoare a acestei lampi in SE? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 "Recunosc ca EU sunt acuma off-topic, insa este vorba tot de un SE..."Deschideti va rog un subiect nou pe aceasta tema ,garantat vor aparea discutii ,eu am descarcat deja schema furnizata de dvs.,voi interveni la rindul meu si voi face precizari in ceea ce priveste aceasta lampa in mod SE in special legat de sarcina ei,mod de atac,etc.PS Am sa vin si cu o schema ceva....interesant. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Hai sa revenim la lampile noastre, va rog... Cu EL84 m-am lamurit si voi urmari orice noua idee.Spuneam anterior despre experienta de mai putin succes pe care am avut-o cu un SE cu 6P3S, in sensul obtinerii unor rezultate slabe, ca putere, mai slabe decat ale SE-ului cu EL84. Cred ca este o lampa care "poate" mai mult; schema de care spuneam este cea din atasament. Eu am testat-o intr-un singur canal.Este drept ca, neavand un transformator de iesire tip UL, am folosit unul cu un singur primar (de la un radio cu iesire 6P3S), iar G2 l-am alimentat la 250V; tensiunea pe anod de cca 320-340V, consum cca 70 mA. Puterea de iesire a fost neasteptat de mica.Pe aceeasi preamplificare, alimentare si cu aceleasi tensiuni, cu adaptarile de rigoare plus un traf de iesire dedicat, GU50 a functionat ireprosabil, si ca putere si ca sunet. spunea ca lui 6P3S i-ar trebui un traf de iesire cu impedanta mare (cca 10k), dar ma gandesc ca traful folosit, fiind dintr-un radio rusesc, facut pentru acesta lampa, in care era vorba tot de o schema SE, ar fi trebuit sa fie OK.Recunosc ca EU sunt acuma off-topic, insa este vorba tot de un SE...Deci: ce se poate face? Ce schema ar fi buna pentru punerea in valoare a acestei lampi in SE? Multumesc.6p3c merge bine pe 2...2,2kohmi ca impedanta a trafului de iesirein vara am facut diferite experiente cu etajul final de la un radio ural (6j8+6p3c),alimentat la 250v se auzea bine dar peste 5w distorsiona,daca se mareste tensiunea cam la 300v este mai liniaram testat un traf cu patru primare si trei secundare si se schimba total sunetul(in bine)eu cred ca problema este traful de iesire nu schema sau lampa in sinedin diferite incercari am ajuns la concluzia ca el34si 6p3c au un randament mult mai bun in PP decit in SE Link spre comentariu
danzup Postat Martie 25, 2009 Autor Partajează Postat Martie 25, 2009 Am deschis eu un thread separat !viobio : la aceeasi concluzie au ajuns si rusii , vezi pdf postat de mine in threadul nou deschis . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Iacata si EL84 SE peste 7W/8 ohmi (Traf dedicat nu din radioreceptoare si alte balarii)usor in limitare front pozitiv crestere curent anodic,dar a se observa tensiunea pe iesire este de 23Vvv (Y=2V/diviziune)aprox 8Vef asta asa ca sa fie sa se gaseasca.Bine, eu il cotez pentru audio auditii decente la 4_5w(un astfel de etaj final).Nemti obtineau pe "Rossini-Stereo Typ6002" cu trafuri de iesire de tot rahatul prin ani 1960 5w in SE EL84 pe canal cu banda 30...16k pe partea de amplificare (detin acest aparat de radio).PS este acelasi traf de iesire(l_am facut ieri...mai bine zis azinoapte..asa de nervi pe care mi ia produs "depanatoru" il astept in continuare sa isi ceara scuze) din subiectul 6P3 SE Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Tensiune anod ? Curent ? Se observa distorsiuni puternice , peste 10% zic eu ( din moment ce se vad bine cu ochiul ) - alternanta de sus este rotunjita iar cea de jos ascutita . Asta inseamna in special armonica a II-a suprapusa peste fundamentala ( specific SE ) . Pun si un link unde e desenat "rezultatul" suprapunerii fundamentalei cu armonica a II-a http://cnyack.homestead.com/files/afourse/fs2har.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Pai da , cam aia e puterea ce se obtine practic cu distorsiuni mici , sau ce , ne intereseaza ca ar putea scoate 7W dreptunghi ?Unde ar fi dreptunghi? la 8W te cred si eu ca sint distorsiuni(poate chiar mai mari de 10%,sigur mai mari) cit cuprinde dar forma a ramas totusi sinus dar gindestete cum stau lucrurile pe la 3_4w si cu reactie negativa(o reactie in catod ceva sau alte chestii de gen...),scopul disputei era puterea si forma de unda nu distorsiunile,distorsiunile de altfel la aceasta putere nici nu le contest.Obtine si tu puterea asta daca esti in stare? cu o forma de unda similara? dupa care mai vorbim.Ii tot dai cu distorsiunile(ai ramas cuplat)Nu am nici o reactie(de nici o natura)e numai finalul chior.Marea majoritate nu pot obtine semnalul asta la 3_4w(cu trafurile costelive pe care le folosesc)Asta ar fi lectia de putere o sa revin si cu cea de distorsiuni la alt timp.Daca scot doar 2_3w in bucla deschisa ce sa mai discut de distorsiuni in bucla inchisa poate la 1_1,5w cam la asta se rezuma ideea ,in situatia prezentata la 3_4w bucla inchisa(si cu reactie locala) totul va fi giugiuc. Link spre comentariu
blue Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Valderama, ce impendanta ai ales pt transformatorul de iesire ? Banuiesc ca ar trebui sa fie de 5K, fiindca pa puterea maxima debitata de tub, aceasta ar fi valoarea recomandata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Nu am ales valoarea recomandata,iti dai seama!la valoarea recomandata care mai exact este 5k2_5k3 nu se obtin decit maxim 6W cu traf ciumeg(bineinteles ca nu am ales aceasta impedanta,deocamdata nu vreau sa ma pronunt asupra ei pina nu voi primi scuze de la depanatoru),eu am schimbat total regimul si tensiunile recomandate fara ca totusi sa depasesc puterea pe G2 si pe ANOD am sarit in sus cam 2w adica 14w fara sa inrosesc anodul pe cusatura(fara emisie secundara) am facut lucrul asta ca sa obtin sigur cei 7W care de fapt sau dovedit a fi 8W la 8W nici eu nu ma asteptam (in anod stiam ca o sa am 8w,teoretic trebuiau sa fie sapte si ceva in secundar,dar traful sa nimerit sa fie cu randament neasteptat de bun)dar sa nimerit sa fie sa se gaseasca.Vroiam Ua=400Vcc si Ug2=280_290Vcc dar nam avut traful de alimentare adegvat si ca atare m_am multumit cu Ua=350 si Ug2=265 Ia0=43_44mA (am micsorat rezitenta din catod in prag de a inrosi anodul dupa care am facut o reajustare astfel incit sa dispara orce urma de emisie secundara)pentru ca mai am o cadere de 9_10v pe rezistenta din catod si circa 12_15V pe rezistenta cc a trafului deci Uak=325 cu aproximatie(static vorbind). Link spre comentariu
blue Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Totusi care este valoarea exacta a impendantei ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Ti_am zis cind primesc scuzele de rigoare o voi comunica!.ca si indiciu iti spun ca e mai mare binisor decit 5k2,dau si valoarea exacta daca se intimpla un lucru firesc.Vezi ca ti_am trimes mesaj pe PM.La bornele trafului(primar) in semnal maxim sint cam 240Vca_af(Volti tensiune alternativa de audio_fregventa). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum