Dj_Dog Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Dupa ce am pus in loc de 6n2p lampa 6n6p amplificatorul a prins viata .Recomand ( multumesc pentru pont lui fcon ) !ADEVARAT!!suna extraordinar cu 6n6p plus ca ampliful tau arata si foarte frumos ( arata mult mai bine in realitate decat in poze) Link spre comentariu
bogdan69 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 6n6p are aceleasi caracteristici cu 6SN7, doar ca una e pe soclu noval si cealalta pe octal. Asta pentru cei care nu au 6N6P pot pune 6SN7. Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 6n6p are aceleasi caracteristici cu 6SN7, doar ca una e pe soclu noval si cealalta pe octal. Asta pentru cei care nu au 6N6P pot pune 6SN7....iar amplificarea, fiind mai mica, la volum maxim, amplificatorul nu mai distorsioneaza, scaderea aparenta de putere fiind suplinita de claritatea si lipsa fortarii etajului final.Un sunet foarte interesant, extrem de dinamic si bun l-am obtinut si prin folosirea lui 6P14 in preamplificare, plus ca, vorba lui Dj_Dog, amplificatorul arata si mai bine, chiar deconcertant, cu lampi identice! Link spre comentariu
danzup Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Am testat diferite lampi pe amplificator. Iata rezultatele mele :- EL84 Tesla : liniara ,sunet bun ,dar nu coboara chiar asa de jos in spectru astfel ca basii sunt un pic atenuati .- EL84 Tungsram : tipa prea tare pe inalte , nu mi-a placut cum se aude , basii foarte slabi , cea mai nemuzicala lampa din test .- EL84 RFT : identica cu Tungsram la sunet (??!!!)- 6P14P : super sunet ,super lampa . mult peste celelalte lampi !- 6P14P-EV : EXCEPTIONAL ! de departe cea mai buna si muzicala lampa , cu basi adinci si bine controlati , inalte foarte clare si medii asa cum trebuie .La toate lampile nu se observa diferenta intre acelasi tip de lampa daca este NOS sau uzata !Lucru observat si confirmat si de VTP in testele sale pe Yarland (partea asta cu diferenta NOS/uzate).Atacul bineinteles 6N6P .In alta ordine de idei cu ajutorul lui VTP am descoperit ca trafurile pe care le aveam nu erau final audio ci transformator de cadre din televizoare rusesti vechi cu tuburi , cu 3000 spire in primar . Recomand aceste transformatoare ! Ma intreb cum ar fi sa cumpar si 6P3S -EV sa incerc pe ampliful cu 6P3S ... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 - 6P14P : super sunet ,super lampa . mult peste celelalte lampi !- 6P14P-EV : EXCEPTIONAL ! de departe cea mai buna si muzicala lampa , cu basi adinci si bine controlati , inalte foarte clare si medii asa cum trebuie .traiasca rusu!!!! acum intelegi de ce am eu un fix cu lampile rusesti Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Am testat diferite lampi pe amplificator. Iata rezultatele mele :- EL84 Tesla : liniara ,sunet bun ,dar nu coboara chiar asa de jos in spectru astfel ca basii sunt un pic atenuati .- EL84 Tungsram : tipa prea tare pe inalte , nu mi-a placut cum se aude , basii foarte slabi , cea mai nemuzicala lampa din test .- EL84 RFT : identica cu Tungsram la sunet (??!!!)- 6P14P : super sunet ,super lampa . mult peste celelalte lampi !- 6P14P-EV : EXCEPTIONAL ! de departe cea mai buna si muzicala lampa , cu basi adinci si bine controlati , inalte foarte clare si medii asa cum trebuie .La toate lampile nu se observa diferenta intre acelasi tip de lampa daca este NOS sau uzata !Lucru observat si confirmat si de VTP in testele sale pe Yarland (partea asta cu diferenta NOS/uzate).Atacul bineinteles 6N6P .In alta ordine de idei cu ajutorul lui VTP am descoperit ca trafurile pe care le aveam nu erau final audio ci transformator de cadre din televizoare rusesti vechi cu tuburi , cu 3000 spire in primar . Recomand aceste transformatoare ! Ma intreb cum ar fi sa cumpar si 6P3S -EV sa incerc pe ampliful cu 6P3S ...striga mai tare sa priceapa toti pustii cum sta treaba cu lampile rusesti,nos/noi/uzateinca ceva mai explicale si cit sa legene o lampa ca sa fie perfect balansata sau procedeul de imperechere al lampilor in functie de pozitia lunii Link spre comentariu
mosfet Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Trafurile de cadre au un singur primar si un singur secundar, sau sunt bobinate in segmente? Banuiesc ca au cate o singura infasurare. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Trafurile de cadre au un singur primar si un singur secundar, sau sunt bobinate in segmente? Banuiesc ca au cate o singura infasurare.Chiar nu stiu cum sunt bobinate : dar le-au facut rusii exceptional (!) si sunt impregnate cu ceva asemanator cerii . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Trafurile de cadre au un singur primar si un singur secundar, sau sunt bobinate in segmente? Banuiesc ca au cate o singura infasurare.merg si trafurile de cadre de la tv romanestisunt doua variante de 41v sau 7v ,tensiuni care apar in secundar daca le alimentezi la 220vfoloseste varianta care scoate 7v in secundar Link spre comentariu
zal Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Chiar nu stiu cum sunt bobinate : dar le-au facut rusii exceptional (!) si sunt impregnate cu ceva asemanator cerii .Parafin?. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Cît de tare trebuie s? se înc?lzeasc? EL84? Comparativ cu ECC83 pe care pot ?ine mîna, EL84 ard ca dracu', de?i anodul nu e ro?u. Schema e derivat? din Aritma, atîta doar c? la finale am pus grila 2 la anod printr-o rezisten?? de 2.2k ca s-o fac triod?. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Asa se incalzesc EL84 tare ! Cele (6P14P) rusesti nu se incalzesc ca si EL84 dar si ele disipa multa caldura .Nici eu nu pot tine mana pe nici o lampa finala cand e in functionare .Eu folosesc 100 ohmi la grila 2 catre U anodic dupa cum se vede in schema din pagina 1. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 OK, atunci e în regul?. Îmi era s? nu le scurtez via?a inutil (?i a?a mult nu mai au). Cînd oi mai avea bani de cheltuit o s? iau cîteva rusnace, inclusiv ECC83 vreau s-o schimb. Link spre comentariu
bocxoa Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 am o rugaminte la persoanele care au pus in practica aceasta schema, sa-mi spuna si mie puterile la rezistente si tensiunile de strapungere la condensatori.MersiNumai Bine si sper sa ma mandresc si eu cat de repede cu o constructie asemanatoare. Link spre comentariu
VTP Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 - transformatoarele din TV rusesti nu sunt bobinate in mai multe sectiuni! Au doar primar si secundar!- temperatura la finale ajunge la 220 - 250 grade in mod obisnuit!- la unele magazine virtuale EL84 RFT, Tungsram sunt mai scumpe decat 6P14P NOS, fiind considerate mai rezolute, chit ca subiectiv acustic au joasa "subtire" si inalta "tipata"!- initial rusii impregnau in cel mai bun material: ceara de albine curata! Fiind scumpa, am gasit-o apoi doar in echipamentele scumpe sau militare. S-a mai folosit amestec de parafina cu ceara de albine si apoi parafina simpla. Lacul cu uscare in cuptor e cea mai proasta solutie la transf. de iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum