Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Mai mult ca sigur intrefierul este de vina o solutie este fixarea transformatorului intr-o menghina si strins cu grija pina ajunge la aprox 40H Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 La un asemenea Rdc ar fi mult mai interesant sa fie aduse amindoua undeva in jurul a 20H... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) @livoto70 Dacă pentru întrefier sensibil egal rămâne diferența mare Lp desfaci transformatoarele și mixezi tolele între ele astfel ajungi să ai doua miezuri identice. Editat Iunie 22, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Acum 1 oră, livoto70 a spus: Intrebarea era pt dl Valderama, sau alti useri de buna credinta, care vor sa ajute, nu pt profeți. Faust2018, te-as ruga sa nu mai răspunzi la întrebările mele, pt ca nu-mi esti de folos. Pai întreabă și alți oameni de bună credință ce o să obții cu 6 cmp , dacă nu crezi ce spun eu . Hai să îți mai spun ceva , 5w o să obții dar cu distorsiuni mari , 3..3,5w o să obții cu distorsiuni acceptabile , 5w nu o să obtii cu acele transformatoare . Uite aici ce înseamnă SE cu EL84/6P14P http://www.pentodaforum.ro/viewtopic.php?f=76&t=257 Nimeni nu îți dorește răul , dar esti pe un drum un pic greșit . Ca fapt divers , am ascultat n amplificatoare SE cu EL84/6P14P , doar două au cântat cu adevărat , cel din link si unu construit de dl valderama , dacă eu sunt ăla răul , întreaba-l pe dl valderama ce sectiune aveau trafurile lui , eu le-am vazut si ascultat . Eu nu prea cred că la 6 cmp ai 41,7 H inductanța , doar dacă este bobinat primarul cu sârmă de sub 0,1mm , rezistență mare in DC , cu problemele aferente ..... Traful din poză are 12cmp , 96$ buc . Editat Iunie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Intrebare?: -daca cei de la Mullard cu acel amplificator de 3W si o banda de frecvente de la 30Hz la 40Khz(0dB) dupa graficele lor ,obtin acele performante cu transformatoare extrem de mici (sectiuni foarte mici),din datele tehnice pentru transformtaorele utilizate si recomandate in tabelul postat de ei,dar si din poze se constata clar si limpede ca sectiunile transformatoarelor de iesire nu sunt mai mari de 4cm^2,comparati in poze grosimea pachetului de tole nu este mai mare decat grosimea unui tub EF86 (asta se poate vedea foarte clar!),atunci nu credeti ca amplificatorul este declarat o "flasneta" din start ???...mai ales ca este proiectat pentru amplificarea semnalelor de la o doza ceramica si stiti foarte bine care era spectrul de frecventa penrtu un astfel de pickup (!!!!),studiati si concluzionati si dv. !... Nu va aprindeti,poate gresc eu,dar cam asa se vede in poze dar si in tabelul de OT-uri recomandate chiar de Mullard! Studiati cu atentie pozele de aici: http://www.r-type.org/articles/art-003h.htm http://www.r-type.org/articles/art-003i.htm ...luati in calcul si faptul ca in anii '50...'60 nu existau materiale magnetice pentru tole, de calitatea celor din ziua de astazi!!!!!!!!! Editat Iunie 22, 2019 de LMOlimpiu 2 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Acum 32 minute, LMOlimpiu a spus: Intrebare?: -daca cei de la Mullard cu acel amplificator de 3W si o banda de frecvente de la 30Hz la 40Khz(0dB) dupa graficele lor ,obtin acele performante cu transformatoare extrem de mici (sectiuni foarte mici),din datele tehnice pentru transformtaorele utilizate si recomandate in tabelul postat de ei,dar si din poze se constata clar si limpede ca sectiunile transformatoarelor de iesire nu sunt mai mari de 4cm^2,comparati in poze grosimea pachetului de tole nu este mai mare decat grosimea unui tub EF86 (asta se poate vedea foarte clar!),atunci nu credeti ca amplificatorul este declarat o "flasneta" din start ???...mai ales ca este proiectat pentru amplificarea semnalelor de la o doza ceramica si stiti foarte bine care era spectrul de frecventa penrtu un astfel de pickup (!!!!),studiati si concluzionati si dv. !... Nu va aprindeti,poate gresc eu,dar cam asta se vede in poze dar si in tabelul de OT-uri recomandate chiar de Mullard! Studiati cu atentie pozele de aici: http://www.r-type.org/articles/art-003h.htm http://www.r-type.org/articles/art-003i.htm Una sunt 3w si alta sunt 5w , știți si dv că pentu 5W si 30hz 0dB trebuie crescută sectiunea miezului , este asa ? Colegul care tocmai este pe cale să facă o flașneta SE se referea la schema simulată de dv , cea cu 5w , ma repet , nu o să obțină 5W nici macar la 100hz cu acele trafuri de 6cmp . Nu trebuie să ii țineți partea colegului , doar că a pus acea schemă simulată de dv , mai bine ii explicați cum să obțină ăia 5W si la 30hz , adică cu alte trafuri , trafuri cu mai mult " fer " Schema Mullard este si in varianta fara corecția pentru doza piezo . OT minunate , merg si pentru EL84 https://www.ebay.com/itm/James-Audio-6135HS-SE-Output-Transformers-5K-7K-Tube-Amplifier-300B-845-211/283519902382?hash=item42031a62ae:g:ZxwAAOSw4DJdCDC4 McIntosh sau japonezii , chiar si nemții , aveau fiare bune și in anii 50..60 , dar costau , la fel cum costă si cele de azi . Editat Iunie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 https://es.aliexpress.com/item/32857571407.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.f17363c0jK43Wd buna ziua domnilor. despre aceste trafuri este vorba. sper sa nu se considere reclama, avand in vedere ca toata lumea cunoaste acest site, si ca e vb de niste trafuri de nimic, concepute doar pt flasnete. multumesc doar celor de buna credinta pt ajutor, si voi incepe lucrul la trafuri in ordinea dificultatii operatiilor. numai bine! Acum 2 ore, valderama a spus: Da Inductanța înfășurări primare se poate corectă din întrefier.Lp 24,3H trebuie strâns pachetul-i în raport cu pachetul-e ... , pentru Lp 41,7H se mai poate adaugă un 0,05mm la întrefier. Dacă după echilibrare măsurați Lp aproximativ 30H sau peste la ambele transformatoare nu va fi rău.O diferența de 1H-2H între Lp transformatoare nu poate fi percepută cu urechea atunci când amplificatorul redă pasaje muzicale bogate în frecvențe joase. (după Rdc înfășurările primare sunt identice , puțin probabil poate exista o diferența de calitate miez între transformatoare) va salut. ma gandesc ca tolele ar tb sa fie din acelasi aluat, si luate la nimereala din aceeasi gramada pt a asambla trafurile. voi incepe cu intrefierul. respect, si multumiri. Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 2 ore, popa marius a spus: Mai mult ca sigur intrefierul este de vina o solutie este fixarea transformatorului intr-o menghina si strins cu grija pina ajunge la aprox 40H va salut. atat de mult (40H), pt un traf atat de mic si cu intrefier? nu se va satura miezul? va intreb, pt ca aprox 40H cred ca ar avea fara intrefier. si suspectez ca la cel cu 41H al meu, or fi uitat chinezutii sa le puna intrefier. Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 1 oră, Faust2018 a spus: Pai întreabă și alți oameni de bună credință ce o să obții cu 6 cmp , dacă nu crezi ce spun eu . Hai să îți mai spun ceva , 5w o să obții dar cu distorsiuni mari , 3..3,5w o să obții cu distorsiuni acceptabile , 5w nu o să obtii cu acele transformatoare . Uite aici ce înseamnă SE cu EL84/6P14P http://www.pentodaforum.ro/viewtopic.php?f=76&t=257 Nimeni nu îți dorește răul , dar esti pe un drum un pic greșit . Ca fapt divers , am ascultat n amplificatoare SE cu EL84/6P14P , doar două au cântat cu adevărat , cel din link si unu construit de dl valderama , dacă eu sunt ăla răul , întreaba-l pe dl valderama ce sectiune aveau trafurile lui , eu le-am vazut si ascultat . Eu nu prea cred că la 6 cmp ai 41,7 H inductanța , doar dacă este bobinat primarul cu sârmă de sub 0,1mm , rezistență mare in DC , cu problemele aferente ..... Traful din poză are 12cmp , 96$ buc . vezi? de asta nu doresc ajutorul tau. ma faci si mincinos pe deasupra. daca spun ca are 41,7H, asa este. daca nu ma crezi, nu avem ce discuta. insist in a nu-mi mai raspunde la intrebari. pur si simplu nu suntem in sinergie PUNCT!!!!!!! 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) 1 oră în urmă, livoto70 a spus: vezi? de asta nu doresc ajutorul tau. ma faci si mincinos pe deasupra. daca spun ca are 41,7H, asa este. daca nu ma crezi, nu avem ce discuta. insist in a nu-mi mai raspunde la intrebari. pur si simplu nu suntem in sinergie PUNCT!!!!!!! Recitește ce am scris , nu te fac mincinos , am spus că dacă au 40H , cu pachetul ăla de tole , este posibil să fie bobinate cu sârmă foarte subțire , să se obțină inductanța mare pe secțiune mică a miezului , sârmă subțire înseamnă rezistență mare in DC , adică cădere de tensiune mare pe primar , posibil să se încălzească la curentul care străbate primarul . Cu ce aparat ai măsurat inductanța primarului ? Au intrefier ? Pune o poză cu ele . Unii chinezi mai vând și tâmpenii , mai ales cele foarte ieftine , poate fi un traf de alimentare , vandut ca traf pentru SE , crezi că chinezul este prost să vândă ceva de calitate la 10$ sau euro ? Caută pe net si ai să vezi cat costă un traf bun pentru SE , eu nu vreau să te conving , incerc doar să îți deschid capul .Nu ești singurul care vrea să își facă un amp SE cu maxim 300...400lei . Ca tine am intalnit zeci , inclusiv pe acest forum . Văd că acum a dispărut moda cu trafurile de cadre pentru SE , folosite pentru o mare varietate de tuburi finale , cu secundarele rebobinate .Mai sunt destui care se închină la trafurile alea ca la sfintele moaște , le cântă dar cum ? Cu frecvențe joase castrate rău , ei se minunează , de ce ? Pai nu au auzit în viața lor un SE cu EL84 facut cum trebuie .La fel se minunează si âia care folosesc transformatoare de iesire din te miri ce aparate de radio , inclusiv Capri ,Oberon , Rossini , etc , etc . Dacă tot vrei un amp bun , stringe bani , cumpără trafuri de calitate , sau să îți facă cineva trafuri cu sectiune de minim 10 cmp , 12...13cmp ar fi ideal , faci ampul pentru sufletul tău , pentru ce să te grăbești să faci o flașneta SE ? Mai stiu pe cineva din Constanța care a fost îndrumat pe privat , de cineva de pe forum , să pună pentru un SE cu ECL82 ca trafuri de iesire unele de alimentare care in secundar aveau 9V/1A , fiasco total , poate citește acum ce scriu eu , să nu își mai bată joc de lipitori de piese .I-am trimis eu gratis patru transformatoare de cadre , a luat tolele si si-a facut două trafuri de iesire zdravene , i-am spus si cum să le bobineze . M-ai inteles greșit nu îți vreau răul . Editat Iunie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 53 minute, livoto70 a spus: va salut. atat de mult (40H), pt un traf atat de mic si cu intrefier? nu se va satura miezul? va intreb, pt ca aprox 40H cred ca ar avea fara intrefier. si suspectez ca la cel cu 41H al meu, or fi uitat chinezutii sa le puna intrefier. Saturatia miezului afecteaza frecvente foarte joase si cum sectiunea este relativ mica ar merita mai degraba acest compromis decat acceptarea unei inductante mici cu un intrefier mai mare care oricum afecteaza aceste frecvente joase. Ciudata este acesta inductanta de 40H obtinuta cu sectiune mica dar din cauza rezistentei mari a bobinajului este posibil un numar mare de spire cu sectiune de cupru mica, stiu despre acest transformator ca are trei primare si doua secundare in plus este foarte ieftin, as putea presupune ca miezul este foarte bun , de la chinezi te poti astepta la orice... Data fiind diferenta mare de inductanta dintre cele doua OT eu cred ca este posibil ca pachetul de E+I sa nu fie strans suficient acest lucru se vede cu ...menghina Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 34 minute, Dan85 a spus: Si eu, ca prostul, pun trafuri de aproape cca. 16 cm2 . Vreau sa spun ca ampliful, nerabdator sa-i dau curent, a sunat acceptabil si cu doua trafuri de cadre. Daca aveam doua de la vreun cuptor cu microunde intram in sfera HI-END cu siguranta. Sectiunea asta, cu lampi, devine din ce in ce mai hazlie si inedita. Alea de la cuptoarele cu microunde sunt sudate , nu ai cum să le desfaci . Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 7 minute, Faust2018 a spus: Recitește ce am scris , nu te fac mincinos , am spus că dacă au 40H , cu pachetul ăla de tole , este posibil să fie bobinate cu sârmă foarte subțire , să se obțină inductanța mare pe secțiune mică a miezului , sârmă subțire înseamnă rezistență mare in DC , adică cădere de tensiune mare pe primar , posibil să se încălzească la curentul care străbate primarul . Cu ce aparat ai măsurat inductanța primarului ? Are intrefier ? Pune o poză cu ele . Unii chinezi mai vând și tâmpenii , mai ales cele foarte ieftine , poate fi un traf de alimentare , vandut ca traf pentru SE , crezi că chinezul este prost să vândă ceva de calitate la 10$ sau euro ? Caută pe net si ai să vezi cat costă un traf bun pentru SE , eu nu vreau să te conving , incerc doar să îți deschid capul .Nu ești singurul care vrea să își facă un amp SE cu maxim 300...400lei . Ca tine am intalnit zeci , inclusiv pe acest forum . Văd că acum a dispărut moda cu trafurile de cadre pentru SE , folosite pentru o mare varietate de tuburi finale , cu secundarele rebobinate .Mai sunt destui care se închină la trafurile alea ca la sfintele moaște , le cântă dar cum ? Cu frecvențe joase castrate rău , ei se minunează , de ce ? Pai nu au auzit în viața lor un SE cu EL84 facut cum trebuie .La fel se minunează si âia care folosesc transformatoare de iesire din te miri ce aparate de radio , inclusiv Capri ,Oberon , Rossini , etc , etc . Dacă tot vrei un amp bun , stringe bani , cumpără trafuri de calitate , sau să îți facă cineva trafuri cu sectiune de minim 10 cmp , 12...13cmp ar fi ideal , faci ampul pentru sufletul tău , pentru ce să te grăbești să faci o flașneta SE ? Mai stiu pe cineva din Constanța care a fost îndrumat pe privat , de cineva de pe forum , să pună pentru un SE cu ECL82 trafuri de iesire unele de alimentare care in secundar aveau 9V/1A , fiasco total , poate citește acum ce scriu eu , să nu își mai bată joc de lipitori de piese .I-am trimis eu gratis patru transformatoare de cadre , a luat tolele si si-a facut două trafuri de iesire zdravene , i-am spus si cum să le bobineze . M-ai inteles greșit nu îți vreau răul . nu te supara, nu ne cunoastem, dar ai un fel de abordare total diferita de cel pe care eu il agreez. eu te intreb cat e ceasul, si tu imi raspunzi ca s-a ars becul. dintre toti care mi-au raspuns la intrebare, esti singurul care esti mereu pe langa. hai sa o lasam asa. no offence! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Ba se desfac uşor, dacă polizezi cordonul de sudură lateral.Au tole foarte bune, cu permeabilitate ridicată... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) livoto 70 Uite ce am scris "Eu nu prea cred că la 6 cmp ai 41,7 H inductanța , doar dacă este bobinat primarul cu sârmă de sub 0,1mm ,rezistență mare in DC , cu problemele aferente ....." Te-am întrebat cu ce le-ai măsurat , pune niște poze cu măsurătorile. Mă repet , nu îți vreau răul ! Chinezii mai vand niste kit-uri cu 6L6 ca tub final , altă porcărie , trafurile nu coboară nici sub 200hz , la 150hz sunt in cap rău , am montat eu un asemenea kit pentru cineva , care a luat o mare țeapă . Editat Iunie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum