Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6P14P (EL84)

danzup

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Danzup, poti pune un tutorial cu proiectarea "cablajului" functie de schema aleasa?Adica sa reiasa cum trebuie sa asezam piesele in cel mai optim mod?Merci!

Link spre comentariu

Danzup, poti pune un tutorial cu proiectarea "cablajului" functie de schema aleasa?Adica sa reiasa cum trebuie sa asezam piesele in cel mai optim mod?Merci!

Nu prea ai nevoie de cablaj la un asemenea proiect. Sunt efectiv o mana de piese. Eu am realizat ceva aproape identic fara pic de experienta intr-o singura zi. pentru ca nu aveam cose am folosit terminale de cablaj(pentru papucei) infipte in textolit.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Totusi, lipseste ... cablajul. Sper sa ni-l arati pana la urma!Toate bune!
Link spre comentariu

Lasa-l incolo de cablaj domle...poti sa plasezi piesele ca in schema si o sa functioneze bine mersi. Daca vrei sa iti faci neaparat o idee intra si pe lumeatuburilor. Oricum eu as opta pentru varianta cu lampile la vedere, nemaiavand nevoie de cablaj.

Link spre comentariu

Lasa-l incolo de cablaj domle...poti sa plasezi piesele ca in schema si o sa functioneze bine mersi. Daca vrei sa iti faci neaparat o idee intra si pe lumeatuburilor. Oricum eu as opta pentru varianta cu lampile la vedere, nemaiavand nevoie de cablaj.

Ufff. Nu!Am motivele mele pentru care vreau sa vad expre cum arata cablajul. Montajele pe tuburi sunt simple in aparenta. Eu vreau sa invat modul de abordare in proiectarea cablajului. Va rog din suflet nu va aliati impotriva cu raspunsuri similare celui de mai sus. Nu castiga nimeni nimic din secretizarea acestor informatii.Multumesc si ... poate un desen de cablaj?
Link spre comentariu

Domle da nu e nici un secret! Desen de cablaj nu cred ca o sa gasesti aici pe forum pentru ca:1. - multi au realizat montajul in aer, eventual pe cose.2. - schema fiind foarte simpla, chiar daca cineva a realizat montajul pe cablaj, nu a pastrat undeva intr-un colt al calculatorului respectivul desen al cablajului. Ce e greu de inteles?! Ce secrete?! Ti se pare ca pastreaza cineva secret cablajul unui amarat de amplif "Aritma"?! :rade: Daca plasezi la oarece departare condensatorii electrolitici de lampi, ca astora li se face rau de la caldura, torsadezi firele care alimenteaza filamentele, sau le alimentezi in cc si nu faci bucle de masa, reusita e garantata. Daca mai ai si niste trafuri de iesire corespunzatoare, deja e parfum. :rade: Iar daca vrei sa te documentezi mai aprofundat, citeste topicul asta: viewtopic.php?f=5&t=24920&hilit=legaturile+electrice+in+amplificator

Link spre comentariu

Totusi, lipseste ... cablajul. Sper sa ni-l arati pana la urma!

Toate bune!

Nu are cablaj ! toate piesele sunt lipite intr-o parte pe pinii soclurilor si in partea cealalata masa e o bucata mare de sticlotextolit dublu placat pe care il vezi in poza asta :

http://i51.tinypic.com/r1g4qr.jpg

cuprul acela care e prins sub transformatoare .

Restul toate componentele sunt in aer legate cu fire .

Ti- as pune poza de dedesubt terminat dar ampliful de 1 an nu mai este la mine !!!!!!

Link spre comentariu

Domle da nu e nici un secret! Desen de cablaj nu cred ca o sa gasesti aici pe forum pentru ca:1. - multi au realizat montajul in aer, eventual pe cose.2. - schema fiind foarte simpla, chiar daca cineva a realizat montajul pe cablaj, nu a pastrat undeva intr-un colt al calculatorului respectivul desen al cablajului. Ce e greu de inteles?! Ce secrete?! Ti se pare ca pastreaza cineva secret cablajul unui amarat de amplif "Aritma"?! :rade: Daca plasezi la oarece departare condensatorii electrolitici de lampi, ca astora li se face rau de la caldura, torsadezi firele care alimenteaza filamentele, sau le alimentezi in cc si nu faci bucle de masa, reusita e garantata. Daca mai ai si niste trafuri de iesire corespunzatoare, deja e parfum. :rade: Iar daca vrei sa te documentezi mai aprofundat, citeste topicul asta: http://elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=2 ... plificator

Va multumesc sincer! Totusi eu speram sa gasesc undeva, ceva de genul: Se incepe cu partea de alimentare, sau se incepe cu etajul de preamplificare, ... Ideea era sa studiez multe cablaje, sa vad cat mai multe idei de concepere a lor.Numai bine!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări